Hogyan tartjátok fenn a hiteteket?
Sajnos bennem elvárás van hogyha hiszek. Tehát ha nem úgy alakul az életem, meg sok rossz ér (mert sok rossz ér, nem nagy dolgok hanem sok apró kicsi, minden nap és már nagyon belefáradtam), akkor én nem tudok hinni.
Ezek nem próbatételek, ez az élet csesztetése, hogy DIREKT akadályokat tesz az ember elé.
Én így nem tudok semmiben hinni, hogy DIREKT akadályoznak, megnehezítenek midnent ötzörösére, hatszorosára.
Légy hálás a sok kis apró b@sztatás miatt, amit az élettől kapsz. Visszasírod ezeket a problémákat, ha nagy gondok jönnek az életedben.
Az élet nem olyan, hogy ne legyenek benne problémák. Olyanok vannak, akik azt hazudják, hogy semmi problémájuk. Olyanok vannak, akik nem beszélnek a hétköznapi kisebb-nagyobb problémáikról.
Az élet az ilyen. A szúnyogok is megcsipkednek mindenféle embert. Úgy csipkednek, mint a problémák az ember napjaiban.
Elháríthatók a problémák. Hiszen Isten agyat is adott az embernek, hogy használja. Isten előrelátást is adott az embernek, hogy készűlhessen az efféle sz@rságokra. Van, aki felteszi a szunyoghálót, mások fizetik az életbiztosítást.
Viszont, aki hisz Istenben, az nincs egyedül.
Hat igen, vannak ilyen idoszakok, es olyankor nehez hinni abban, hogy mindez jo szandekkal es ertelemmel tortenik. Konnyu akkor hinni, ha az ember imait meghallgatjak.
De, ahogy masok is irtak, ez az elvarasod, hogy ha hiszel, akkor minden gordulekenyen fog menni, nem realis. Nem tudom, hany eves vagy es mennyi ideje hiszel. De ha a hitednek ez volt eddig az alapja, akkor nem csoda, ha frusztralt vagy.
Hogyan tartom fenn a hitemet ilyen helyzetekben (es ilyen boven van az en eletemben is)?
Nem nagyon tudok nem hinni, ez eddig mindig igy volt az eletemben. A rossz idoszakon atsegitett az ima, Isten igerete, hogy segit elviselni, es tenyleg konnyebbnek erzem igy. A hit megtanitott arra, hog csak a aznapi problemakkal foglalkozzam, ne engedjem, hogy az nyomasszon, ami meg nem tortent meg. Barmennyire is ugy nez ki, elkerulhetetlen - akkor fog tudni lelki erot adni Isten, ha mar ott vagyok.
Segit az is, ha arra gondolok, amikor ennel sokkal rosszabb volt, vagy arra, hogy masoknak mennyivel sokkal nehezebb.
Te azt irod, nem tragedia tortenik veled, hanem sok apro bosszusag - elhiszem hogy faraszt es eleged van.
Viszont attol, hogy valakinek nincs hite, nem lesz az elete gordulekenyebb.
De megertelek, megertem, ha valaki a sok szenvedes miatt elvesziti a hitet. Es remelem, hogy lassan kialakulnak a dolgok es konnyebb lesz egy kicsit neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!