Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tartjátok fenn a...

Hogyan tartjátok fenn a hiteteket?

Figyelt kérdés

Sajnos bennem elvárás van hogyha hiszek. Tehát ha nem úgy alakul az életem, meg sok rossz ér (mert sok rossz ér, nem nagy dolgok hanem sok apró kicsi, minden nap és már nagyon belefáradtam), akkor én nem tudok hinni.

Ezek nem próbatételek, ez az élet csesztetése, hogy DIREKT akadályokat tesz az ember elé.

Én így nem tudok semmiben hinni, hogy DIREKT akadályoznak, megnehezítenek midnent ötzörösére, hatszorosára.

aug. 3. 10:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%

A hitnek van egy fogalma a Héberek 11:1-ben." A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása.....

Tehát ismeret és meggyőződés.

Kevés az ismereted.

Tudok neked egy ingyenes biblia tanfolyamot, minden elkötelezettség nélkül, ha rám írsz.

A Teremtővel ápolt személyes kapcsolatod fog átsegíteni a nehézségeken.

aug. 3. 10:43
 2/13 anonim ***** válasza:
44%

Szió,

Jézust is és sok más tanítványt is akadályozták az életben történt események, de soha nem vesztették el a hitüket. Sőt sokkal inkább ez erősítette meg őket, hogy jó helyen vannak.

Sem Isten sem Jézus, és más tanítvány sem mondta, hogy a világban gördülékenyen fog élni aki keresztény.

Úgy könnyű lett volna nekik, és Jézusnak is kitartani, ha semmi probléma nincs.

Sátán pedig azt érné el vele, hogy neki van igaza.

Néhány Biblia verset szeretnék veled megosztani, ami erről szól:

(Cselekedetek 14:22) 22 Erősítették a tanítványok lelkét, bátorítva őket, hogy maradjanak meg a hitben, és ezt mondva: „Sok nyomorúságon át kell bemennünk az Isten királyságába.”

(1Tesszalonika 3:4) 4 Valójában, amikor nálatok voltunk, többször is megmondtuk nektek előre, hogy nyomorúságot kell szenvednünk, . . .

(Cselekedetek 20:23) . . .a szent szellem városról városra újra meg újra tanúskodik nekem, amikor azt mondja, hogy bilincsek és nyomorúságok várnak rám.

(Cselekedetek 9:16) 16 Világosan megmutatom neki, mennyi mindent kell elszenvednie az én nevemért.”

Egy keresztény azzal erősíti a hitét, hogy rendszeresen olvassa Isten szavát, tanulmányozza, elmélkedik rajta, és amit kell átülteti a mindennapi életébe. Rendszeresen ott van a gyülekezetbe, ahol egymást bátorítják a testvérek.

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Talán tudtam segíteni.

aug. 3. 10:44
 3/13 A kérdező kommentje:

#2 De én gördülékenyen szeretnék élni mert elegem van.

Nem érdekel ha nem fejlődök az se ha nem haladok, csak menjenek már simán a dolgok

aug. 3. 10:48
 4/13 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy hogy ezeket leírtad de én az ilyenekben nem tudok hinni, bocsi.

Szerintem ezek csak elfogadtatják az emberrel azt a szenvedést, amit maguktól tudják hogy nem kell elfogadniuk.

aug. 3. 10:50
 5/13 anonim ***** válasza:

3

Kedves Kérdező.

Megkérdezted, hogy miként tartjuk fent a hitünket, én csak válaszoltam.

Úgy, hogy tisztában vagyunk, hogy a nehézségek miért vannak, és imádkozunk, kérjük Istenünket, hogy támogasson minket ezekben.

Aki ebben a világban "gördülékenyen élni", az nem értette meg, vagy nem akarja megérteni, hogy a kereszténynek Sátán világában nem lehet jó dolga.

Neked kell eldöntened mit szeretnél, mi nem dönthetünk helyetted.

Amilyen döntést hozol, olyan lesz a jövőd.

Megértelek, hogy eleged van. De nem te vagy az egyetlen, aki a hite miatt sok sok nehézséget él át néha. De Isten soha nem engedi, hogy feladja a harcot, hanem támogatást nyújt, hogy eltudja viselni, és idővel kivezeti a problémából.

Ha most szűkös az erőd, akkor a nagyobb nehézségek idején nem lesz erőd kitartani. Edzeni kell. A sportoló is úgy tartja kondiban magát, hogy folyamatosan edz.

Ha nem tenné, elsorvadnának az izmai, és elvesztené a versenyt.

Mi most az életünkért futunk, jelképesen. Hidd el, sokszor már nekem is elegem van.

Sőt vannak, akik sokkal nehezebb körülmények között élnek, és nem adják fel. Oroszországban 120 testvérem van börtönben, és vannak akik háziőrizetben vagy korlátozások között élik az életüket, mert az emberi hatalmak tiltják a hitüket gyakorlását. Még a raboktól, vagy börtönőröktől jövő kínzásokat is elkell szenvedniük.

Ehhez képest mi nem is szenvedünk.

Kérj erőt, és továbbra is olvass, elmélkedj, és járj összejövetelekre.

Ha elveszíted a hited és feladod, Sátán tuti gördulékennyé teszi az életed egy darabig, aztán mindent elfogsz veszíteni.

aug. 3. 11:01
 6/13 anonim ***** válasza:

4

Kedves Kérdező.

Ha ebben nem hiszel, akkor miből szeretnél erőt meríteni?

Sajnos el kell fogadni, nem azért mert erre köteleznek. Hanem mert jelenleg nem Isten az uralkodó, és a nehézségekkel néha Sátán akadályokat gördít, hogy elfordítson Istentől.

Ő nem egyből akar megőlni, hanem azt, hogy add fel az Isten iránti hűségedet, és élj ahogy neked tetszik. Gazdagodj, legyél sikeres, bármi áron. Ha kell tagadd meg Istent ésélj a saját akaratod szerint.

S akkor majd élvezheted az életed, de csak egy darabig....

Ha neked ez megéri, akkor úgy gondolkodol mint Ő.

Tudja, hogy neki vége, de addig kiakarja használni a lehetőségeket.

aug. 3. 11:09
 7/13 anonim ***** válasza:

A hitet nem lehet fenntartani. Az vagy van, vagy nincs.

Ha elmúlik, annak oka van.

aug. 3. 12:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék, hogy mi az amivel úgymond csesztet az élet? Írsz példát?
aug. 3. 13:01
 9/13 anonim ***** válasza:

7

Bocsi, de maga Isten szava is írja, hogy a hit mi alapján jön létre, és hogyan lehet azt növelni vagy erősíteni.

(Lukács 17:5) 5 Az apostolok ezt mondták az Úrnak: „Növeld a hitünket!”

Hogy ne lehetne növelni, vagy erősíteni?

A hit egyébként is az ismeret által jön létre, nem magától van vagy nincs.

(Róma 10:17) 17 Az ember csak azután hisz, hogy hallotta a szót.. . .

aug. 3. 13:03
 10/13 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Ahogy előttem írták, a hitet kérni kell, mert a Szentlélek ajándéka.

Viszont Jézus nem azt mondta, hogy semmi nehézség nem fog érni. Épp ellenkezőleg: "Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét minden nap és úgy kövessen.” (Lk 9,23)

aug. 3. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!