Keresztények, ti miért lettetek pont keresztények?
Vallásos emberekhez szól a kérdésem. Ti mi alapján választottatok istent magatoknak? Miért Jahve nyert és nem Allah, Ozirisz, Visnu, Ganesha stb?
Vagy ha muszlim vallású vagy, miért pont Allah?
Én ha vallásos lennék, tuti valami saját, sokkal menőbb istenséget találnék ki, aki szuper jó fej és nem csak szivat.
A Biblia pl mára köztudott hogy csak mese, plágium az egész sok más vallásból összeollózva, még a sztorik is, mégis beveszik az emberek, hiába cáfolja az összes természettudomány, régészet, vallástöri.
Én arra gondoltam hogy olyat találok ki ami teljesen egyedi és nem plagizált egy sztori se, a dogmák pedig rengeteg tiltás helyett nihilistább hangvételű lenne, nem lenne se pokol se semmi bünti stb.
Áttérnétek rá?
Nekem jönne az adók 1%-a, ti meg kaptok egy sokkal jobb új vallást amiben hihettek.
Arra a kérdésre, hogy miután már istenhívő voltam, miért választottam hozzá a kereszténységet mint vallást - nem válaszolok neked.
a másik kérdés:
"Áttérnétek rá?"
én nem.
Egyébként a vallásos emberekkel lehet beszélgetni, biztos sokan el is mondanák neked, hogy mit miért. Csak lesznek közöttük nálad sokkal okosabbak és tudatosabbak is. Akik egy ilyen kérdésen is átlátnak. Tehát ha abból indulsz ki, hogy
"eleve nem is lehet vallásos emberrel vitatkozni mert az észérvek lepattannak róluk, a dogmákban hisznek amiknél nem kell hogy legyen gondolkodásra képes agy, csak a töretlen hit kell."- akkor rosszul mérted fel a terepet, hiszen azt sem tudod, mi az hogy dogma(!), nem hogy az összes többit.
"Jézus halála is milyen érdekes hogy pont a pászka ünnepével van egyszerre meg a 10 parancsolat is korabeli polgári törvények másolata."
Kis malőr, hogy mindenki tudja, hogy miért éppen a pászka ünnepével van egyszerre Jézus halála, az ókori zsidóknál pedig nem voltak polgári törvények, amelyeknek a 10 parancsolat törvényei a másolata lett volna.
De hajrá, alapíts egy vallást, majd meglátod, fogja-e valaki követni.
2
Kedves Kérdező, nem trollkodok.
Én, és a testvéreim soha nem is gondoltuk, hogy a Föld 6000 éves, más vallásokkal ellentétben. Azt sem mondtuk soha, hogy Isten 6x24 órás időszak alatt hozta létre az életet. Ezeket mi úgy nevezzük, hogy 6. teremtési időszak, de nem 24 órában.
Hogy a Noé bárkája más "vallásokban" vagy hiedelmekben is szerepel, az nem véletlen. Ha Te hallasz az ük-ük papádtól egy történetet és tovább adod, az terjed. Tudod erre szokták mondani, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Tehát van valóság alapja.
Hogy ez másként hangzik bizonyos kultúrákban, az sajnos tény. De akkor is megtörtént, vagy is Isten nem hazudik, tehát nem csak úgy magától menekült meg 8 ember az akkori népességhez mérten.
Jézus pedig hivatkozott Noéra, tehát a történet úgy valós, ahogy írva van.
Isten pedig nem fenyeget. Egy élet helyes működéséhez kellenek törvények, amik szabályozzák a fennmaradást.
Ahhoz, hogy az emberek boldog, békés életet éljenek, Isten olyan törvényeket, vagy erkölcsi elveket állított fel, ami biztosítja ezt.
Aki ezt megszegi, vagy is bomlasztja, az nem fér bele ebbe a társadalomba.
A törvény nem korlát, hanem védelem. Ha valaki, akkor Isten az, aki mindenkinél jobban tudja, hogy mi szükséges az élet normális működéséhez.
Ha ez neked fenyegetés, akkor sajnos nem értetted meg az okát ennek.
Ha valaki bűnt követ el, vagy is törvényt szeg, akkor nem fenyegetés miatt kap büntetést, hanem mert másoknak kárt okozott.
Ha nem lenne büntetés, akkor senki nem érezné súlyát a tetteinek, akkor ott milyen társadalom alakulna?
Olyan amilyen most működik.
Hiszen jelenleg senki nem kapja meg azonnal az erkölcsi alapelvek elleni vétke következményeit.
ezért gátlástalanul, lelkiismeret nélkül lehet paráználkodni, háborúzni, megölni egymást, az ítéletnek alig van érezhető következménye, ezért sokan ezért nem is bánkódnak az miatt amit tettek.
Napjainkban ilyen világot élünk, és képzeld nem szeretem ezt a világot.
Ezért vagyunk egy jó páran akik várjuk, hogy Isten lezárja ezt a gonosz emberek által működtetett rendszert, és Isten vezetése és szerető kedvessége vegye át azt.
3
Kedves Kérdező
Isten a próféciák Istene is. Amit eltervez, azt meg is valósítja.
Hogy a pászka egybe esik Jézus halálával az nem véletlen, mivel apászka előárnyéka volt Isten elrendezésének, amit a messiási királya által fog megvalósítani.
Ezért is mondja a Biblia, hogy a Teljes írás, Istentől ihletett, és sok mindenre hasznos. A Teljes írás pedig amit Isten íratott le, a 1Mózes könyvétől a Jelenések könyvéig tart, és zárúl.
Ami pedig az "élettelen anyagot" illeti.
Isten egy olyan intelligenciával rendelkező erő, energiaforrás, aki az energiájából valamennyit képes anyaggá átalakítani.
Az emberek pedig, már az Isten által létrehozott anyaggal dolgoznak, vagy alkotnak, nem ők hozták azt létre.
Az pedig tévedés, hogy az élettelenből életet tudnak létrehozni, amikor klónoznak, akkor is már létező életből klónoznak, nem egyénileg hoznak létre létező anyagból életet.
Ami pedig az Ádám & Éva storyt illeti, napjainkban tudományos értekezés olvasható arról, hogy egy ideig miért nem volt következménye a testvér házasságnak és az utódok születésének.
Egyébként pedig Isten egy idő után, maga tiltotta törvényben a testvér házasságot, amikor a tökéletlenség nagyobbá lett.
Tudta nagyon jól, mikor mit lehet mit nem, ezért szabályozta is azt.
Ő hozta létre az életet, ezért annak működését is jobban tudja és érti, mint akik csak felfedezgetünk dolgokat.
10
Nem ugyan az.
Isten egyfélét beszél és mond, az embereket nem osztja meg vallási tanításokba. Soha nem tett ilyet, és nem is fog. Ez békétlenséghez és akár háborúhoz is vezet, amint tapasztaljuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!