Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ti miért lettete...

Keresztények, ti miért lettetek pont keresztények?

Figyelt kérdés

Vallásos emberekhez szól a kérdésem. Ti mi alapján választottatok istent magatoknak? Miért Jahve nyert és nem Allah, Ozirisz, Visnu, Ganesha stb?

Vagy ha muszlim vallású vagy, miért pont Allah?

Én ha vallásos lennék, tuti valami saját, sokkal menőbb istenséget találnék ki, aki szuper jó fej és nem csak szivat.

A Biblia pl mára köztudott hogy csak mese, plágium az egész sok más vallásból összeollózva, még a sztorik is, mégis beveszik az emberek, hiába cáfolja az összes természettudomány, régészet, vallástöri.

Én arra gondoltam hogy olyat találok ki ami teljesen egyedi és nem plagizált egy sztori se, a dogmák pedig rengeteg tiltás helyett nihilistább hangvételű lenne, nem lenne se pokol se semmi bünti stb.

Áttérnétek rá?

Nekem jönne az adók 1%-a, ti meg kaptok egy sokkal jobb új vallást amiben hihettek.

aug. 1. 08:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nem értek veled egyet.

A Biblia nem lett összeollózva, ezért az, hogy köztudott, csak azoknak tény, akik ezt fogadják el.

A Bibliában írtak tényeken alapulnak, amit maga a történelem, és még a tudomány is alátámaszt.

Hiteles, hiszen létező királyok, napjainkban is létező helyszínek, városok nevei, uralkodók és azok kultúráinak napjainkban is elismert szokásait tartalmazza.

Ugyanakkor a benne olvasható, és az élethez szükséges tanácsok gyakorlati értékkel rendelkeznek, és ezért megbízhatóak.

A próféciái pedig maradéktalanul beteljesednek.

Ez a könyv az egyetlen, ami tartalmazza azt, hogy az élet hogyan jött létre, és milyen céllal teremtette azt Isten.

Azt is, hogy mikor hogyan romlott meg a terve, és mit tesz ennek a helyreállítása érdekében.

A legapróbb részletekig minden prófécia amit leíratott maradéktalanul teljesedik, napjainkban is folyamatosan halad előre az, amiről Isten beszámol.

Más könyvek nem tájékoztatnak ilyen részletekbe menően semmiről, ami az életben felmerülő kérdésekre választ adna.

Az is bizonyított, hogy akik valóban ezzel összhangban élnek, megoldották azokat a problémákat, amikről más vallások vagy emberek, még emberi vezetők is álmodoznak.

aug. 1. 08:42
 2/18 A kérdező kommentje:

Légyszi ne trollkodj, komoly kérdés volt.

Nyilván tudjuk hogy evolúció volt és nem teremtés, a Föld nem 6000 éves, régen nem éltek 700 évig az emberek stb. A sztorik is úgy lettek összelopkodva, pl Noé bárkája a Gilgames eposzban is fellelhető már és sorolhatnám.

A valós személyek beleszövése pl az én tervem is, mert ezeket a féligazságokat könnyen elhiszik a butácskább emberek. (Már bocsánat, nem akarok tapintatlan lenni)

A Bibliában ilyen személy pl Mózes, aki egy létező asszír király volt. Elment felszabadítani a rabszolgának elhurcolt népét, komoly szárazság volt akkoriban (leletek igazolják) és kb térdig érő vízben gázoltak át, aztán mire odaért a fáraó serege hónapokkal később addigra visszament a medrébe és tátott szájjal néztek hogy szétválasztották a tengert. Tipikus esete annak hogy ha fingasz egyet, a falu másik végében az terjed hogy besz@rtál.

A kérdés arra irányul (pontosítok, mert nem voltam egyértelmű) hogy ha fiktív istenségekben hisznek az emberek, miért választják azt aki fenyeget és szivat, miért nem azt aki csupa jó dolgot ígér?

Ha lenne olyan vallás aminek a miséjén nem bor hanem jó craft sörök lennének és ha jól éltem akkor végtelen mennyiség fog várni a túlvilágon, jó nők, játékkonzolok stb, azonnal venném fel azt a vallást.

aug. 1. 08:56
 3/18 A kérdező kommentje:

Nem lett összeollózva a Biblia?

Van benne asszír, kelta, görög, római vallás, zoroasztrianizmus, korabeli pogány hiedelmek és polgári törvények.

Jézus halála is milyen érdekes hogy pont a pászka ünnepével van egyszerre meg a 10 parancsolat is korabeli polgári törvények másolata.

De mondom, ez nem vallási vita akar lenni, eleve nem is lehet vallásos emberrel vitatkozni mert az észérvek lepattannak róluk, a dogmákban hisznek amiknél nem kell hogy legyen gondolkodásra képes agy, csak a töretlen hit kell. Engem az érdekel hogy MIÉRT PONT AZ a vallás lett választva ami.

Amúgy arra a nagy hibára rávilágítottál hogy tartalmazza hogy az élet hogy jött létre. Akkoriban nem gondolták hogy valaha lesz olyan fejlett a tudomány hogy képesek leszünk élettelen anyagból élő egysejtűt létrehozni őskori mélytengeri körülményeket szimulálva. (Akkor mi is isteneknek számítunk?) Habár elég fura, mert akkoriban is megfigyelték már hogy ha tesók az állatok és emberek, beteg lesz az utód, szóval már akkoriban is erős hit kellett az Ádám és Éva sztorihoz. De ez pl végzetes hiba. Az én vallásomban nem lenne ilyen bullshit, valami magyarázatot adnék rá, de csak ami a tudománnyal összhangban van, így cáfolhatatlan. Habár a kereszténység is az volt sokáig, aztán kinőttük. Párszáz éve a baktériumokat se ismertük, isteni haragnak tituláltuk a betegségeket.

aug. 1. 09:08
 4/18 anonim ***** válasza:

"miért választják azt aki fenyeget és szivat, miért nem azt aki csupa jó dolgot ígér?"

Isten is jó dolgokat ígér a fenyegetés mellett a szivatásra pedig kitalálták a Sátánt.

aug. 1. 09:10
 5/18 anonim ***** válasza:

Véletlen előbb elküldtem. Ezt még hozzá:

A fenyegetés egyébként nagyon jó félelem keltésre. A félelem esetén az emberek hajlamosak olyan dolgoktól is félni amikről tudják is akár, hogy nem valós. Nagyon jól lehet manipulálni a félelemmel.

A szivatás pedig rendszeresen történik az emberek életében. Ha valaki azt mondja, hogy ha hívő leszel akkor minden tök jó lesz az életed során és közben folyamatos kudarcok és rossz érne akkor elég gyorsan kiábrándulnál az adott vallásból mert folyamatosan tapasztalnád, hogy nem valós.

aug. 1. 09:11
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszi, végre hasznos válasz.

De ha én azt momdom hogy az én istenem sokkal több jót fog adni ha jó leszel, ha rossz leszel akkor viszont nem lesz bünti?

Az élet rossz dolgait meg magyarázom azzal hogy a többi ember okozza, meghagyja nekik az istenem a szabad akaratot és a pillangóhatás okozza a sorsot.

Mint egy vetélkedő, olyan lenne az élet, a végén vagy nyersz vagy üres kézzel, de bünti nélkül távozol.

aug. 1. 09:15
 7/18 anonim ***** válasza:
Csak papíron vagyok keresztény, mert a szüleim is azok voltak és csecsemőkoromban megkereszteltettek. Ha lehetne választani, hogy milyen valláshoz tartozzak hivatalosan, akkor egyikhez se tartoznék.
aug. 1. 09:18
 8/18 anonim ***** válasza:

De nem tudsz anélkül új vallást alapítani, hogy ne legyenek benne elemek más vallásokból, mert ismersz más vallásokat. Azt csak akkor lehetne, ha soha életedben nem hallottál volna semmilyen más vallási rendszerről, nézetről, szokásról, szent könyvről.

Az özönvíz pedig azért szerepel sok nép monda- és hitvilágában, mert nagyon régen volt azon a környéken egy hatalmas áradás (a nyomok egyértelműen kimutathatóak a föld rétegeiben az ásatásokon), így ez meghatározó élmény volt. Néhány generációval később már úgy mesélték, hogy az egész földet elárasztotta valamelyik istenség, és egy tanmese lett az egészből, ami a helyes viselkedésre és az istenek tiszteletére ösztönözte az embereket, fenntartva ezzel a társadalmi rendet.

aug. 1. 09:42
 9/18 anonim ***** válasza:
Én annak születtem. Megkereszteltek a szüleim, ezt szerették volna. És felnőttként is úgy döntöttem maradok annak. Nekem így jó.
aug. 1. 11:19
 10/18 anonim ***** válasza:
14%
Különben Allah, Jahve, Jehova ugyanaz. Miként Buddha és Jézus is ugyanaz.
aug. 1. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!