Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj a keresztények...

Miért baj a keresztények szerint, hogy Jézuska helyett a Télapót ünneplik karácsonykor? Pl. a Galaxis őrzői különkiadásban is.

Figyelt kérdés
júl. 29. 23:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mert ez nem zsidó szokás.
júl. 30. 12:56
 12/14 anonim ***** válasza:

11

Az tény, hogy a karácsony és a télapó nem zsidó szokás.

Nem is azért írtam.

Azért említettem meg a hanukát, mert a valamikori sten népe is bevezettek olyan szokásokat, amit Isten nem kért.

Viszont ami fontos lett volna, azt pedig elhagyták, nem tartották be.

Ezért mondta Jézus, hogy lesznek akik ugyan ezt fogják teni az Ő nevében.

Amire nem adott konkrét parancsot, vagy nem kérte az írások szerint a követőit, némelyek még is létrehoznak ilyen szokásokat, hogy azokat amiket pedig tenni kéne azokat kikerüljék, mert vagy nem értenek egyet vele, vagy szégyellnék.

Vagy is emberek határoznak arról, hogy Isten milyen "áldozatokat", szokásokat fogadjon el, és elégedjen meg vele.

júl. 30. 16:24
 13/14 A kérdező kommentje:
és ha pogány eredetű, akkor mi van? Ennyi erővel ne is használj járművet, mert az károsítja a környezetet....
júl. 30. 16:26
 14/14 anonim ***** válasza:

13

Kedves Kérdező

Sajnos nem értetted meg amit szeretnék mondani. A járműveket olyan emberek találták fel, akik szerették volna könnyebbé tenni a tökéletlen ember életét.

Én sem értek egyet némelyikkel, ahogy Isten sem, azonban itt nem ezekről van szó, hanem az Istennek járó imádatról.

egyébként pedig Isten nincs ellene a technika vívmányainak, ha az nem káros az életre.

Ezzel csak eltereled a figyelmet a fontosabb dolgokról

júl. 30. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!