Miért baj a keresztények szerint, hogy Jézuska helyett a Télapót ünneplik karácsonykor? Pl. a Galaxis őrzői különkiadásban is.
Nem, félreérted.
A keresztények pont hogy nem szólnak bele, hogy ki mit mikor ünnepel.
A képmutatók azok, akik így tesznek.
A keresztények minden nap ünneplik az Urat.
Mindenki eldöntheti szabadon, hogy mikor mit és hogyan ünnepel és szabadon megválaszthatja ehhez a kellékeket.
A keresztények jól tudják, hogy a világ gyűlöli a Krisztust. Hiszen maga Jézus mondta ki ezt. A világ gyűlöli a Krisztust és azokat is, akik szeretik a Krisztust. A világ természete ilyen. Úgymond ez normális.
Ha a világ Krisztust akarná ünnepelni karácsonykor, akkor nem lenne tele mikulással minden. De megsúgom, hogy a Mikulás imádta Krisztust, különben nem szent Miklósról lenne szó.
Én szeretem az Urat. A galaxis őrzői karácsonyi különkiadása is tetszett nekem. De karácsony környékén emlékszem megbontottam egy üveg bort és hajnalig olvastam valamelyik evangéliumot. Én az Úrral ünnepeltem a szülinapját. Húsvétról is hasonlóképen emlékeztem meg. Végül is első csodája a vizet borrá változtatás volt egyesek szerint.
Szerintem nem érdemes általánosítani.
Mindig mindenben Isten szavát kell alapul venni.
A télapó létezésével hazudunk, vagy igazat mondunk?
Már gyermek korban beleneveljük őket abba, hogy valótlant mondjanak.
Az pedig hazugság, és tudjuk, hogy a hazugságot ki alapította, és terjesztette.
Az ajándékozást miért kell hazugságra építeni?
Ugyan ez a helyzet "Jézuskával" is.
Jézus, nem december 25-én született, és bár említve van a születése említve, még is kizárólag a haláláról való megemlékezést tartotta fontosnak megtartani, és erről határozottan nyilatkozik is.
Ezért napra, percre pontosan beszél erről az alkalomról.
Vajon Jézus örül, hogy a személyére, valótlan időhöz kötve emlékeznek?
Mennyire tartjuk tiszteletben a megváltó személyét?
5
Kedves Kérdező.
Nem tisztem meghatározni, hogy ki milyen hitet gyakorol. Ez mindenkinek a személyes szabad döntése.
Arról írtam csupán, hogy Jézus parancsait, kérését vegyük figyelembe, erre kér minket, és ne legyünk emberi szokások rabjai.
Jézus mindig azokat hangsúlyozta ki az írásokból ami fontos, vagy szükséges. A többivel nem terheli a tanítványait.
A feltámadása is ugyan olyan fontos, mint bármi ami írva van. Azonban van amit nem kér, mert nem tartozik az Istennek járó imádathoz.
Ha nem vagyunk egységesek az írásokkal, akkor nem figyeltünk igazán Isten szavára.
(Márk 7:6–8) . . .»Ez a nép az ajkával ugyan tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 7 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.« 8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”
A Farizeusok ezzel rengeteg terhet tettek az emberek nyakába. Jézus pedig könnyített volna.
Isten pl soha nem kérte, hogy hanukát ünnepeljenek, ők még is bevezették ezt a szokást, egy megtörtént eset miatt.
Kit érdekel?
Mindenki azt ünnepel amit jónak tart!
Jézus nem december 24-én született.
Az ellensége annál inkább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!