Miért mondják, hogy szinte bizonyos, hogy Isten nincs? Miért nem lehet kimondani teljesen 100%-ban?
Pont azért amiért nem lehet 100% bizonyosan kimondani azt sem, hogy van. Mert egyik sincsen bizonyítva ezért nem 100% biztos, hogy nincs.
Ugyan ez igaz temérdek mindenre is amikkel nem foglalkozunk mert semmilyen bizonyíték nincsen a létezésükre de ki sem zárható a nem létezésük.
Aminek a tudomány nem bizonyította a létezését, arról nem lehet kimondani, hogy biztosan van és fordítva.
Amíg nincs megdönthetetlen bizonyíték arról, hogy NEM létezik egy felsőbb hatalom, addig ennek a kategorikus tagadása szintén tudománytalan.
Szia
Amiért azt is mondják, hogy bizonyoson van!
Érdekes, ha Isten lenéz a földre, a saját alkotásaira, mosolyoghat pl, az ilyen kérdéseken is. Sőt eléggé bőségesen elmondja a véleményét is: "Ezt mondja magában az ostoba: „Nincs Jehova.” Romlottak a cselekedeteik, és utálatosak a tetteik, nincs, aki jót tenne.
2 De Jehova letekint az égből az emberekre, hogy lássa, van-e valaki, aki értelmes, aki Jehovát keresi.
3 Mindnyájan elfordultak, mind ugyanúgy romlottak. Nincs, aki jót tenne, egyetlenegy sincs.
4 Hát egy értelmes sincs a gonosztevők között?" Zsoltárok 14:1-4
vagy:
Zsoltárok 10:4
A gonosz az ő fölényessége miatt nem keresi Istent; ez minden gondolata: „Nincs Isten.”
Ézsaiás 29:16
Mennyire kiforgattok mindent! Hát olyannak kell tekinteni a fazekast, mint az agyagot? Vajon mondja a készítmény a készítőjéről: „Nem készített engem.” És vajon mondja a megformált dolog a megformálójáról: „Nem értelmes.”
Megértelek. Hasonlóan éreztem én is egykor
De mióta alaposan megismertem a Teremtőmet, aki maga mutatkozik be Jehova (Jahve) néven, azóta csodálatos áhítattal tekintek rá. Hiszen ismerem a szeretetét, törődését irántam, azt, mekkora áldozatot hozott értem, a boldogabb jövőmért, naponta támogat, segít hűségesnek maradnom, és mindet meg is ad ahhoz, hogy erős maradjon a jövőbe vetett hitem. Ezért minden napra megadja az ahhoz szükséges támogatást, hogy megélhessem keresztényi életemet. Sokkal többet ad, mint amit megérdemlek. Szóval ha te is személyesen megismernéd Jehovát, megváltozna a véleményed róla ebben teljesen bizonyos vagyok. A Jehovával ápolt szoros kapcsolat olyan belső boldogságot, örömet, békét ad, amelyet senki, és semmi sem vehet el egy embertől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!