Van olyan vallás, ami nem a kisember kizsákmányolásának eszköze?
Az egyházak mindíg is a hatalom eszközei voltak, a nép elnyomásban tartásához. Minden vallás másként magyarázta Isten mibenlétét, Istennel pedig azt magyarázták, amire nem tudtak racionális választ adni. Csupán egy dolog közös bennük, hogy a kisember tűrjön, mert ha itt teljesíti az elvárásokat és hagyja, hogy mások élvezzék a munkája gyümölcsét, akkor majd a halála után egy másik világban ezért kárpótolják. Ezt a mesét pedig valamiért bevették az emberek milliárdjai, mert hinni akartak valamiben, ami majd kárpótolja őket az itteni rossz sorsukért észre sem véve, hogy a haszonélvezők mennyire semmibe vették azokat a tanokat, amiket a vallásuk hirdetett. Gondolkodás nélkül vigasztalta őket az a tudat, hogy akiknek itt a földön jó, azok majd pokolra jutnak, de ők a menyországba. Igaz hogy még sose jött vissza senki, hogy elmondja milyen jó a menyországban és milyen rossz a pokolban, de valamiért az emberek mégis bevették a történeteket és az Isteninek nevezett parancsolatokat, amelyek egy része értelmetlen és csak szenvedést okoz.
De van egyáltlán olyan vallás, aminek nem ez a célja?
Van olyan vallás, amely nem azt a célt szolgálja, hogy tűrj el itt mindent, mert akkor lesz jó a túlvilágban?
11
A szexuális élettől a házastársak nincsenek megfosztva,
Akkor és annyit élnek, amennyit szeretnének.
Nyilván akik nincsenek összeházasodva, azok nem élnek mivel az paráznaság, Isten a szexualitást, a házasságban élőknek engedélyezi.
Ez tudod egy erkölcsi alapelv, nem fekszik le egy keresztény fűvel fával....
Másnál is így megy, most mi a problémád? Szerinted máshol nincs víz, villany és gázszámla?
Nézd, aki a szexért akar megházasodni az biztosan meg fogja csalni a párját.
Épp itt a baj. Ha a szeretet nagyobb mint a szex, annál kitartóbb kapcsolat nincs a világon.
De sokan azonositják a szeretetet, a szerelmet a szexxel. Hát nem. Nem ugyanaz. Nem szexért házasodunk.sőt tedd a partnereket próba alá!
Tudod miért nem? Mert eljön az idő amikor nem kell a szex, lecsökken a kedv. Akkor mi marad? A nagy semmi, Csak a megcsalás marad, hogy a másik fenn tartsa a szexuális éhséget. Azaz te.
A házasság életre szól, az öreg korra is.
13
Vártam, mikor fogja valaki ezt a butaságot felhozni...
Ez nem keresztény gondolkodás, hanem a világi emberek terjesztik, akik váltogatják a partnerüket.
Ha valaki, akkor Isten az aki a legjobban tudja, hogy mi jó az embernek.
Az ilyen gondolkodás kizárja azt, hogy a két ember őszintén szereti egymást.
A szexualitás hozzátartozik az élethez, de nem minden.
A szeretetben nincs csalódás, hanem építkezés van. A szerelmesek akik nem a szexbe, hanem a társuk személyébe szeret bele, ott minden megoldható.
Ahogy más problémák is a felszínre kerülnek és megoldják együtt, ott ezt is megkell beszélni, és megoldásokat keresni.
A szeretet nem vall kudarcot.
Ha egy kapcsolat kudarcba fullad, ott nem is szerették egymást, és nem alkalmazták Isten tanácsait.
14
Az lehet, de Én nem erről beszélek.
Soha nem hallottam, hogy egyházaknál kitűzik, vagy bejelentik az adományok összegét, és a kiadások részletes listáját.
Valamikor régen Én is jártam templomba.
A Tanúknál minden hónapban felolvassák a beérkezett adományokat, és az esetleges kiadásokat, és azt, hogy mennyi maradt.
Ha kiadások vannak, ami nem reszire vonatkozik, hanem pl, segélyezésekre, megnevezik a kiadások okát, szavazásra is bocsájtják, hogy ki ért vele egyet, ki nem.
Erről jegyzőkönyv is készül.
Kedves Kérdező!
Nyilvánvalóan sosem voltál aktív tagja semmilyen vallási közösségnek,mégis szilárd véleményed van a felekezeti korrupcióról,kizsákmányolásról,lehúzásokról.
Mi lenne,ha egy cukrászverseny bírája egyetlen süteményt sem kóstolna meg és úgy bíráskodna?
Te pont ilyen bírálgatója vagy a vallásoknak!
Nálunk rendszeresen elszámolnak vele, minden egyes gyűjtéssel, a felújításokkal, van éves elszámolás is. Miért hazudsz?
Ha valóban jártál volna templomba, akkor tudnád, hogy jellemzően dec 31-én szoktak ezekkel minden templomban a prédikáció alatt. Dehogy jártál te... :)
Az egyházi hozzájárulásokat is vezetik, láthatóan azt se fizetted sose, mert mindig kap róla egy számlát az illető. De amikor a mise szándékokat íratják fel, akkor is kap róla ilyet. Lényegében a perselyadományokon kívül mindenről.
Látod, a hazugságod mindig lelepleződik.
A kérdés nem erről szólt! Hanem arról, hogy a vallások mind azt hirdetik, hogy itt a földön tűrd el a sok rosszat, a sok szenvedést, mert akkor lesz csak jó a túlvilágon, ha itt jó szolga vagy. Ez pedig csak az uralkodó osztály érdeke, nincs benne semmi olyan, amit valóban Isten akarna, csak a vallások tették bele, mert az egyházak mindíg is kiszolgálták a felsőbb hatalmat vagy ők maguk voltak azok. Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni főként a keresztényeknek, mert itt a legjellemzőbb ez a hozzáállás és ehhez a biblia által megfelelő, de alaptalan történeteket is gyártottak, amit csak a vak hit tart fenn, de józan ésszel gondolkodva irracionális, viszont a hit jó pótlék, hogy ne kelljen gondolkodni. Pont ezért nem is a kersztény bigottságra vagyok kíváncsi, nem hitvitát akarok nyitni, mert az úgyis felesleges, hanem értelmes hozzászólásra, ami a kérdésre a válasz.
A kérdés arról szól, hogy van-e olyan egyház, ami nem ezt hirdeti, nem attól teszi függővé a mostani életünk utáni létet, hogy szenvedtél-e eleget, az elvártak szerint viselkedtél-e, hanem ettől független.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!