A vallásos emberek szerint miért kell, hogy egy isten, teremtő hozza létre a világot?
Mutass valamit ami véletlenül, magától jött létre.
Pl. Egy művirág?
Mi van az élővel?
A telefon abban a formában jött ki a gyárból, ahogy a kezedben tartod. De előtte évmilliárdokon keresztül formálódott az az anyag, amiből készült.
Ugyanúgy, a világ sem abban a formában jött létre, ahogy ma ismerjük, hanem egy végtelenül egyszerű formában, gyakorlatilag még anyag sem létezett akkoriban, hanem csak hatalmas nagy nyomás, hőmérséklet, és plazma.
Mert a Szentírás ezt tanítja.
A plazma az nem az anyag halmazállapota? Akkor mégis létezett anyag?
Mi alapján kell, hogy valaki teremtse az Istent? Neki önmagában való élete van.
Én körbenézek a világban, s látom, hogy minden, mi teremtetett szép, s minél tovább tanulom a biológiát, annál inkább rácsodálkozom, hogy nemcsak milyen jól ki van találva, de a millió hibalehetőség közepette még mindig élünk. Én ebben az Örökkévaló művét látom.
A tökéletlen, öntudatlan “Anyag” meg nem tud magánál tökéletesebbet létrehozni. Mert szerintem az ember, aki gondolkodik, érez, fejlődik; és az öntudatlan, örök, folyton változó “Anyag” közül az előbbi a tökéletesebb.
De nem kötelező velem egyetérteni. Ezt nem bizonyításnak szántam (tehát aki kötözködni akar, az ne evvel jöjjön).
"Ezek mindig is voltak, maguktól....ez az igazság"
Na akkor már csak a bizonyitékot kellene prezentálnod.
@ Szikszai.B
Az analógiából miért hiányzik, hogy a telefon létrejötte nem magától történt a gyárban? :) Nem kellett hozzá tervező?
"A plazma az nem az anyag halmazállapota? Akkor mégis létezett anyag?"
A plazma már kicsit később jött létre, az első Planck-idő után, ha jól emlékszem.
"Az analógiából miért hiányzik, hogy a telefon létrejötte nem magától történt a gyárban? :) Nem kellett hozzá tervező?"
Igen, a telefont egy tervező hozta létre, és ez meg is látszik pl. azon, hogy egy gyárban a telefonok alig pár százaléka lesz selejt.
A természetben születő egyedek viszont elég nagy százaléka "selejt". Vagy eleve hibásan jön világra, vagy már szülés közben életét veszti.
Ebből is látszik, hogy a élőlényeket nem valamilyen intelligencia fejlesztette ki, hanem az evolúció.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!