Mit tegyek ha szeretnék keresztény lenni (nem Jehova tanúja), de nem merek az lenni, mert bűntudatkeltést kapok, és a vallás lekorlátozz engem? Miért a Biblia lenne igaz? A többiek is megvannak győződve a saját igazukról.
"nem vonz engem Isten, mert kiábrándultam, akkor mi a helyzet?" - Ez a kijelentésed, vagy megállapításod néhány kérdést vet fel:
1. "MERT" - ez mit jelent?
2. Írásodból egyértelmű az, egyáltalán nem ismered Istent. Akkor hogyan ábrándultál ki?
3. Mit vársz Istentől, ami számodra "vonzóvá" tenné?
4. Te tudod mit vár el Isten tőled?
1. azért mert kiábrándultam. Kollektív büntetés ártatlanokra? Kösz nem kérek belőle
2. De ismertem őt, imádkoztam is, és szerettem a keresztény filmeket is.
3. Mivel eddig sem segített rajtam, csak rosszabbodott a helyzet, ezért nem kérek belőle.
4. Honnét tudjam?
Eléggé gyerek dolgokat írtál az 1-3-ra
De a 4. egy kérdés, amire olvastam a választ, és neked is megírom.
Jézus mindenki másnál jobban tudta, hogy mit vár el az Atyja az emberektől, a Máté 11:27 szerint. Amikor megkérdezték tőle, mi a legnagyobb parancsolat, ezt válaszolta: „szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel” Márk 12:30. Mit jelent ez? Szerinted túl sokat vár el tőlünk Isten?
Keresd Jézust imában, míg megtalálható.
Ha találkozol Vele, Benne megtalálod mindazt, amire valaha is vágytál ebben az életben. Ő az Élet, az Út és az Igazság.
Áldjon az Úr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!