Mit tegyek ha szeretnék keresztény lenni (nem Jehova tanúja), de nem merek az lenni, mert bűntudatkeltést kapok, és a vallás lekorlátozz engem? Miért a Biblia lenne igaz? A többiek is megvannak győződve a saját igazukról.
Kedves kérdező, nem kell aggódnod, aki vallást választ, az értelemszerűen egyetért azzal és nem érzi korlátozásnak a szabályait, ahogy te sem érzed korlátozásnak, hogy nem ölhetsz meg szabadon bárkit a magyar törvények miatt.
Hogy miért pont a Biblia? Ezt a te dolgod megítélni, tanulmányozd a vallásokat.
Nem a kárhozattól való rettegés kell, hogy indítson, hanem Isten szeretete.
És Istennek vannak parancsai ahogy Ádámnak is, de ő úgy döntött, korlátlan szabadságot akar. Lásd, ez lett a következménye.
Tehát hiába csatlakohol akármilyen valláshoz ha nem tudod mit kíván tőled Isten. És ha nem ismerted meg őt, márpedig látom, hogy fogalmad sincs, miből gondolod, hogy egy ígéret nélküli kereszkelkedés megszabadít téged a kárhozattól amitől félsz.
Szerinted mi a kárhozat?
Írnál privátban?
Ide írok.
De ha nem vonz engem Isten, mert kiábrándultam, akkor mi a helyzet?
Miért a Biblia?
Nincs egyetlen más könyv sem amelyik kijelenté, hogy Istentől származik.
Nincs egyetlen más könyv sem, amelyik Isten emberiséggel kapcsolatos szándékáról írna.
Van lehetőséged megbizonyosodni melyik könyv származik Istentől?
Mi a bizonyíték, hogy a Biblia az?
Vizsgáld meg a beteljesedett próféciákat a többi szentnek nevezett vallás könyveiben.
De tudok neked egy olyan könyvet ajánlani melynek címe, Az emberiség Isten keresése!
Számtalan vallás hitnézetét tartalmazza. Pl. Sinto, tao, muzulmán stb.
Kedves Kérdező!
Az a baj, hogy nem helyes az indítékod!
Ezért nem vonz Isten!
Keresed, de nem találod!
Én tudnék neked küldeni egy olyan cikket, Kiábrándultam a vallásokból!
De ezt csak emailben tudom elküldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!