Miért az Ábrahámi vallások lettek a legagresszívabbak?
#41!
Csak az igazat!
Isten szereti a gyermekeket(is)!
A szeretet nem azonos azzal, hogy a gyermek pillanatnyi vágyainak megfelelünk.
Nem élhetjük más helyett az életét. Csak az lehet cél, hogy arra segítjük, hogy saját életében magától tudjon boldogulni.
#45.
Nálam kötelező volt a puska írás.(Megtanítottam miként kell megírni.)
A nebulók meglepetésére nem volt dolgozat írás,mert az összeszedett puskákat osztályoztam le.
Azok kiosztásakor teszteltem szóban,hogy értették-e a saját puskájukon írtakat.
Szerintem ez off topic.
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy most trollkodsz, vagy tényleg nem tudod összerakni 44-et az eredeti vallási kérdéssel.
Úgy kérdezek, mint egy gyerek, aki annyit tud, hogy van (vagy csak volt?) valami Jézus, és hogy a Bibliából ismerhetem meg, csak épp még a kötelező olvasmányokat se akarom elolvasni, nemhogy egy olyan vastag könyvet, mint a Biblia. Ha senki se vállalkozik rá, hogy összefoglalja nekem, akkor miért kéne, hogy érdekeljen Jézus? Akkor biztos nem is olyan fontos.
Ha viszont nem csak közvetlenül a Bibliából ismerhető meg, akkor meg miért pont a keresztény tanítással van baj? - kérdezem már felnőttként.
Én a fiamnak mindig adott helyzettel kapcsolatban igyekszem átadni Jézus tanításait, vagy történetének részleteit.
Egyébként az evangéliumok nem olyan hosszúak csak kell méllé néha kommentár, a mélyebb megértéshez - ez az amit már felnőttként kell odafigyelni.
Nem a keresztény tanítással van baj, hanem a "keresztény" gyakorlattal.
Hasonló ez ahhoz, ahogy annak idelyén a kommunizmussal kapcsolatban viccelődtek:
A létező "kerszténység" nem nem az ami tanít, amit tanít az meg nem a világméretű egyházszervezetekben valósul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!