Más is szomorú hogy a régi menő és izgalmas politeista vallásokat felváltották az unalmas monoteista vallások?
Szomorú éppen nem vagyok, de számomra a pogány vallások tényleg sokkal menőbbek, mint az ábrahámita vallások.
Emlékszem, volt régen a Xéna nevű sorozat, abban benne volt Árész, bírtam. :D
Illetve volt egy másik sorozat is, a Herkules. A kettő ha jól emlékszem, össze is fonódott, volt, mikor Herkules találkozott Xénával.
Na, de visszatérve a témához:
Boticelli festményén Vénusz a tökéletes nő. Ahh, imádnám az én istennőmet, bárcsak létezne. Testem, lelkem neki adnám.
A Kereszténység is csak hivatalosan monoteista, igazából szinte mindennek van egy védőszentje, vannak angyalok, Atya, Fiú, Szentlélek, Jézus családtagjai, stb.
Ugyan olyan mint ahogy Zeusz/Odin a főisten, és annak leszármazottai az alárendelt istenségek.
Már bocsánatot kívánok!
A valóban MÉGÉLT hit nem kívánságműsor, legkevésbé szórakoztatóipari termék!
#7.
MEGÉLT hit... bocsánatot kívánok az öngólért. 😊
A kereszténység és annak keresztesháborúi, boszorkány- és eretneküldözési, erőszakos térítései, inkvizíciói. Semmi sem olyan gyűlöletes, mint a keresztény szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!