Ha tényleg létezik a túlvilág, akkor az ateisták hová kerülnek haláluk után? Mennybe, vagy a pokolba?
Ha életük végén szívből megbánják a bűneiket, és elfogadják Krisztust Megváltójuknak, akkor megmenekülnek a pokoltól.
Pokolra azok kerülnek, akik halálos bűnben, bűnbánat nélkül halnak meg.
Egy ördögűző pap, Jim Blount atya azt mondta, hogy az ateisták is juthatnak mennybe, ha naponta imádkozzák a rózsafűzért.
Szerintem azért jutthatnak akkor mennybe, mert akkor képesek lesznek legkésőbb életük végén szívből megbánni a bűneiket, és elfogadni Jézust megváltójuknak.
"Egy ördögűző pap, Jim Blount atya azt mondta, hogy az ateisták is juthatnak mennybe, ha naponta imádkozzák a rózsafűzért."
Normális, kicsit is gondokodó ember ilyen hülyeséget soha nem mondana. Ha valaki nem hiszi, hogy van valamiféle isten, az garantáltan nem fog ehhez imádkozni - Hófehérkéhez sem szoktak
Eléggé bálványimádásnak hangzik, ha valaki szerint nem a hit, hanem a rózsafüzér menti meg az embert.
Jim Blount atya ezt mondta:
"A mennybe fogunk jutni, ha naponta mondjuk a rózsafűzért lelkiismeretesen.
Még ha egy ateista imádkozza minden nap, ő is a mennybe fog jutni."
Tudom, hogy a protestánsok abban hisznek, hogy a rózsafűzér imádkozása bálványozás, de a katolikus álláspont az, hogy a Szűzanyát mi nem bálványozzuk, hanem közbenjárást kérünk tőle.
Az Üdvözlégy Mária ima végén ez van:
imádkozzál érettünk bűnösökért most és halálunk óráján. Ámen.
Viszont aki nem akarja a rózsafűzért imádkozni, azok a Názáreti Jézus nevében imádkozzanak minden nap Istenhez azért, hogy adjon hitet és hogy adjon bűnbánatot.
Ha valaki hajlandó minden nap imádkozni, annak lesz hite.
János16,23
És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom nektek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Továbbá ne feledjétek, hogy az az állítás, hogy a "túlvilágon nincsen semmi" sohasem lesz bebizonyítva mert ehhez:
1: El kell menni a túlvilágra.
2: Vissza is kell jönni a túlvilágról.
3: El kell hozni ezt a "semmit" is.
4: Be kell bizonyítani megkérdőjelezhetetlenül azt, hogy ez a "semmi" a túlvilágról van.
Ez lehetetlen, tehát szeretettel kérlek titeket, hogy adjatok esélyt magatoknak az örök boldogságra, mert az az ember, aki élete végén sem bánja meg a bűneit, arra 100%, hogy nem vár örök boldogság.
Ha naponta imádkozzuk a rózsafűzért, vagy naponta imádkozunk Istenhez, akkor biztos hogy a nullánál nagyobb eséllyel kapunk hitet és bűnbánatot, és biztos, hogy a nullánál nagyobb eséllyel jutunk a mennybe.
Abban egyetértünk, hogy az elvakult protestantizmus káros. Azt is elfogadom, hogy a rózsafüzér, szentképek, Üdvözlégy stb nem feltétlenül bálványozás, hanem egy segítség az Istenhez fordulásban.
Jim Blount álláspontja pont azért nem tetszik, mert ezt az alapfeltevést (t.i. hogy ezek a dolgok az eszközök, nem pedig a végcél) rúgja föl.
A többi részével egyetértek, a bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka.
Aki halálos bűn állapotában hal meg, kárhozatra jut.
Akinek esélye sem volt hallani Jézusról, s a lelkiismerete szerint élt, a Lumen Gentiumban írtak szerint még a mennybe juthat.
Aki botrány miatt fordul el az Anyaszentegyháztól, azt emiatt teljes felelősség nem terheli; az az Úr látja lelkét, én azt mondom, üdvözülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!