Hogyan lehetek hálás Istennek?
Énekelj ilyeneket:
"én nem tudm neki megköszönni"
Nem kell, hogy "tökéletesen jól" köszönd meg. Csak úgy, a magad módján, ahogy sikerül. Hiszen tudod te is, meg Isten is tudja, hogy nem vagy tökéletes. :)
Gondolj arra, hogy ha a gyereked akarná neked megköszönni, hogy milyen jó vagy hozzá, milyen köszönetet "várnál el" tőle? Semmilyet. Úgyhogy nyugi, nincs semmiféle elvárás, aminek meg kellene felelned, hiszen Isten nem azért szeret és áll melletted, mert te majd megköszönöd, hanem egyszerűen azért, mert szeret: mint a szüleid, csak még sokkal jobban. Úgyhogy Istennel is legyél ugyanolyan közvetlen, mint a szüleiddel.
(Remélem, jó a kapcsolatod a szüleiddel, mert másképp nem fogod jól érteni, hogy mit akarok mondani...)
A katolikus hitvédelem kézikönyvében van egy nagyon szép rész, ami talán kapcsolódik a kérdéshez.
Ha odaadunk valamit Istennek abból, amit a szívünk szeret, akkor a szívünkből adunk neki valamit.
Ha nem szeretjük azt, amit odaadunk, akkor az áldozatunknak nincsen értéke, mert nincs benne a szívünk. Ha viszont szeretjük azt, amit feláldozunk, akkor szeretetünket, vagyis a szívünket adjuk oda Istennek. (A szív jelentése a Bibliában "akarat" és nem "érzések, érzelmek".)
Tehát tulajdonképpen egy módja annak, hogy engedelmeskedjünk annak a parancsnak, melyet maga Jézus a legelsőnek és legfőbbnek nevezett: "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből!"
Hát nem tudom. Szerintem célszerűbb a szüleidnek, testvérednek (ha van), barátaidnak, munkatársaidnak stb. megköszönni hogy melletted állnak és támogatnak, nem valami fiktív figurának.
Én pl biztos összeomlanék ha valláskárosult lenne a gyerekem és ha az általam vérrel-verítékkel összegürizett lakoma fölött összekulcsolná a kezét és megköszönné valamelyik istennek hogy megteremtette. Mondjuk akkor nem kéne többet eltartanom meg megvennem neki mindent, majd az istenek megteremtik.
Engem a Harry Potter világa rángatott ki a depresszióból, a varázsvilágba menekültem. Én ugyanezt érzem most amit te. Szívem szerint én is megölelném Harryt, de sajnos nem tudom mert ő se valódi. De amit adott, az az.
Istenek se léteznek, de a bibliai példabeszédek örökérvényű igazságok, mesébe csomagolva.
"az általam vérrel-verítékkel összegürizett lakoma"
Más is szeretne ilyen lakomát rendezni a gyerekének, de nincs hozzá ereje, egészsége. Te magad teremtettél magadnak erőt meg egészséget, hogy össze tudd hozni a lakomát vérrel-verítékkel?
"akkor nem kéne többet eltartanom meg megvennem neki mindent"
Most sem kötelező...
Erőt és egészséget az orvostudomány adott meg hogy vigyázok magamra.
A vitaminok hatásosak amiket szedek.
Az imával ki lennék segítve, mondhatom...
"Erőt és egészséget az orvostudomány adott meg hogy vigyázok magamra. A vitaminok hatásosak amiket szedek."
Nem, nem csak azoknak nincs erejük meg egészségük, akik nem szednek vitaminokat meg akik nem vigyáznak magukra... Az orvostudomány sem tud mindenkin segíteni.
Ebben igazad van.
De amit tudok, megteszek az egészségemért. Rosszabb lenne ha nem tennék ennyit se, csak várnám a csodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!