Hiszed hogy az ÚR Jézus meghalt a te büneidért is és feltámadt hogy megigazulhass, hogy általa megbékülj Istennel?
Nem. Tudom, hogy ezt is csak emberek találták ki, pont mint Zeuszt vagy Odint.
Amúgy ha feltámadt, akkor csak a hétvégéjét áldozta értünk. Még én is hoztam azért ennél nagyobb áldozatot másokért.
(Abba direkt nem megyek bele, hogy a szentháromság szerint ugyebár Jézusban nem csak egy mennyei lény testesült meg, hanem maga Isten. Szóval "feláldozta" saját magát, hogy megmentsen minket önmagától, mert egyre jobban kezdem azt hinni, hogy a Harry Potterben kevesebb az önellentmondó logikátlanság...)
Nem hiszek benne. Ez csak egy keresztény maszlag amit bekajáltál.
Csak a kedvedért Kérdező:
Odin a legnagyobb király!
Allahu akbar!
Buddha mindörökké!
Visna a legjobb!
Én hiszem. Jézus egy történelmi személy volt, aki keserves kínhalált halt az emberekért. Ahogy aztán a benne hívő vértanúk a mai napig.
Többek közt elszenvedték a hitükért az élve kibelezést, bőr lenyúzást, megcsonkítást stb. Szerintetek ezek az emberek mind egy kitalációért haltak meg?
Igen. Ahogy most is meghalnak egyesek azért, mert azt hiszik, hogy tudnak repülni.
Mondjuk az csak enyéni tévképzet.
A csoportosakat már szektáknak meg egyházaknak szokták nevezni. De a csoportos öngyilkosság egypár radikális vallási közösségnél a mai napig nem tűnt el, egy-egy példa van rájuk néha.
Vagy ott vannak a muszlim öngyilkos merénylők. Ők is azért a kitalációért halnak meg, hogy a haláluk után majd a kisszőnyegen ülnek az istenük mellett.
A kereszténység sem különb ezeknél.
A vallás (muszlim, zsidó, hindu... és igen a keresztény vallás) nevében már annyi embert megöltek a háborúk során, hogy ateista lettem. Nem hiszek istenben. A Húsvét számomra egy hosszú hétvége amikor wellnessezünk a családdal.
Ezeket a búrkolt hittérítő kérdéseket meg kiröhögöm, mint a hittérítőket akik becsengetnek hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!