Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszed hogy az ÚR Jézus...

Hiszed hogy az ÚR Jézus meghalt a te büneidért is és feltámadt hogy megigazulhass, hogy általa megbékülj Istennel?

Figyelt kérdés
Az Úr Jézus, Isten egyszülött Fia, aki meghalt és feltámadt értünk. Mivel mindannyian bűnösök vagyunk, megváltásra van szükségünk , mert ő nélküle pokolba jutnánk halál után ahol örök kínok kínját élnénk. De aki hisz, megter, befogadja megváltónak örök élete van. Ameddig az ember nem tér meg állítólag addig Isten ellensége a bűn miatt. Mivel csak Jézus tud a bűntől megmenteni ő adhat örök életet.
2024. márc. 30. 10:27
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:

Hogy mit olvass? Például olyan történelmi iratokat és teológiai könyveket amik esetleg némi ismerettel is megajándékoznak a közkedvelt: "ez mese, ez nem igaz... blablabla..." közhelyek helyett.

De nyilván ha valaki eldöntötte, hogy nem akarja megismerni mások hitét, szíve joga. Csak nulla tudással nem kéne kritizálni.

2024. márc. 30. 13:36
 22/51 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Biztos vagyok benne, hogy nem rossz szándékkal írtad, de ennek a fele sem igaz Isten személyét, és szándékát illetően.

Isten senkit nem fog kínok kínjával megkínozni, csak mert elkövetett egy bűnt, bűnöksorozatát, vagy nem akarja elhinni a létezését, vagy a megváltást.

Isten szerető személyíségére vet ez rossz fényt.

Az tény, hogy akik nem fogadják el a Teremtő személyét, vagy a megváltással kapcsolatos gondoskodást, azoknak nincs jövőjük, Isten földre vonatkozó szándékában.

De nem gyötör senkit agyonra, időtlen időkig.

Nincs is ez a büntetés egyenes arányban, az elkövetett bűnnel.

Isten az élet megvonását nevezte meg bűntetésként. Nem kötelez senkit, hogy élni akarjon.

Az élet pedig ajándék, és ezt nem használja kínzásra.

2024. márc. 30. 13:36
 23/51 anonim ***** válasza:
"Jobb sántán bemenned az életre, mint két lábbal a kárhozat olthatatlan tüzére kerülni. Ha szemed megbotránkoztat, vájd ki. Jobb félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutni, ahol a férgük nem pusztul el, és a tüzük nem alszik ki." Ez azért elég szemléletesen leírja, hogy milyen a túlvilág a meg nem tért bűnösöknek.
2024. márc. 30. 13:40
 24/51 anonim ***** válasza:
De nyilván irgalmas az Isten, csak nem árt tudni, hogy bizony van kárhozat.
2024. márc. 30. 13:42
 25/51 anonim ***** válasza:
69%

14

Akkor nem történt semmi különös! Az embernél is csak az emberi test hal meg! Mi a különbség?

2024. márc. 30. 14:42
 26/51 anonim ***** válasza:
0%
Például, hogy az ember nem Isteni személyből testesült meg. Hanem teremtmény.
2024. márc. 30. 14:48
 27/51 anonim ***** válasza:
45%

26

Jézus a teremtés elsőszülöttje, tehát teremtmény!

Amúgy a kérdés a halálra vonatkozott, s ha csak a teste halt meg, akkor nem különbözik az embertől. Az embernek is van egy halhatatlan lelke, amit Istentől kapott!

2024. márc. 30. 14:55
 28/51 anonim ***** válasza:
Az hatalmas különbség, hogy te a Szentháromság tagjaként, isteni személyként megtestesülsz és úgy halsz meg az emberekért. Attól még az Isten. Egy ember csak simán meghal, hiába halandó a lelke attól nem lesz Isten.
2024. márc. 30. 14:57
 29/51 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen mindegy milyen iratok vannak. Írni bármit lehet.

A gyűrűk urát is olvastam.

Majd ha megjelenik előttem és látom amint olyan dolgot tesz ami lehetetlen akkor hiszek a létezésében.

Addig meg a hitem marad a tudományban.

Az bizonyított és valódi.

Ui.:

Ha én azt állítom, hogy láttam Chupacabrát akkor hiszel nekem ?

2024. márc. 30. 14:58
 30/51 anonim ***** válasza:
A legnagyobb elmék, legjobb, legönzetlenebb emberek és világvezetők beszélnek és tesznek tanúbizonyságot a Chupacabra mellett már vagy 2000 éve? :O
2024. márc. 30. 15:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!