Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszed hogy az ÚR Jézus...

Hiszed hogy az ÚR Jézus meghalt a te büneidért is és feltámadt hogy megigazulhass, hogy általa megbékülj Istennel?

Figyelt kérdés
Az Úr Jézus, Isten egyszülött Fia, aki meghalt és feltámadt értünk. Mivel mindannyian bűnösök vagyunk, megváltásra van szükségünk , mert ő nélküle pokolba jutnánk halál után ahol örök kínok kínját élnénk. De aki hisz, megter, befogadja megváltónak örök élete van. Ameddig az ember nem tér meg állítólag addig Isten ellensége a bűn miatt. Mivel csak Jézus tud a bűntől megmenteni ő adhat örök életet.
2024. márc. 30. 10:27
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Már megírtam, hogy privátban tudjuk folytatni. Ha nem írsz ott, nincs miről tovább beszélni. És felesleges ide írogatnod.
2024. márc. 30. 16:30
 42/51 anonim ***** válasza:
38%

33

"A mindenható teremtő Isten életformája nem teszi lehetővé, hogy emberi testet öltsön, erre csak az angyalok képesek."

Ezt az állítást, melyik Igével támasztod alá?

Kolosséiakhoz 2:9

Mert Krisztusban lakozik Isten egész teljessége emberi testben,

2024. márc. 30. 17:09
 43/51 anonim ***** válasza:
Lesz meglepetés sokaknak a halál után 😅
2024. márc. 30. 17:50
 44/51 anonim ***** válasza:
75%

42

"Kolosséiakhoz 2:9

Mert Krisztusban lakozik Isten egész teljessége emberi testben,"

Ha így lenne, akkor Jézus nem szólna Istenhez és az atyához! Vagy szerinted 3db teljes Isten van?

2024. márc. 30. 18:00
 45/51 anonim ***** válasza:
„Már oly régóta veletek vagyok – felelte Jézus –, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek... Jn 14, 9-12
2024. márc. 30. 18:44
 46/51 anonim ***** válasza:
11%

Van az Atya Isten, a Fiú Isten és a Szent Szellem....

Ha nem tapasztaltad meg Őket, akkor nem is nagyon értheted, max elfogadod aztán kész.

Jézus azért jött a földre, hogy elvezessen az Atyához. Visszament, most az Atya mellett ül a trónon. Ő küldte el a Szent Szellemet.

Ugye nem olvastad el az Új Szövetséget? Mert nem is értheted ?

Csak akkor fogod érteni, ha megtérsz, odafordulsz Jézushoz. Ő általa válik érthetővé Isten Igéje.

2024. márc. 30. 18:48
 47/51 anonim ***** válasza:

Nem hiszek benne, és így jobb, mert ha hinnék, akkor nagyon elítélném a viselkedését.

Viszont téged nem ítéllek el, ha hiszel benne - MINDADDIG, amíg az én életemet nem akarod korlátozni.

2024. márc. 30. 18:50
 48/51 anonim ***** válasza:

44

[link]

2024. márc. 30. 18:55
 49/51 anonim ***** válasza:
77%

Nekem Ostara ünnepe szimpatikusabb.

Ha ne terjesszék a középkorban tűzzel-vassal a kereszténységet, szerintem te is valami hasonlót ünnepelnél most, kérdező.

Vagyis jobban mondva már valami hasonlót ünnepelsz, mert erre építettek rá a keresztény húsvétot. Még a húsvét angol neve (easter) is innen jött.

Az ősmagyar vallásról sajnos alig maradt ránk valami, így azt nem tudom, hogy a mi térségünkben pontosan mi volt. Az elmúlt 700-1000 év nagyon bettet a régi szokásoknak. Töredékes, katolicizmussal vegyített elemek még maradtak 200 évvel ezelőttig, de már annak a kornak is leáldozott. Mindenki áttért teljesen az új hitre.

2024. márc. 30. 19:43
 50/51 anonim ***** válasza:
Igen
2024. márc. 30. 19:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!