Hiszed hogy az ÚR Jézus meghalt a te büneidért is és feltámadt hogy megigazulhass, hogy általa megbékülj Istennel?
33
"A mindenható teremtő Isten életformája nem teszi lehetővé, hogy emberi testet öltsön, erre csak az angyalok képesek."
Ezt az állítást, melyik Igével támasztod alá?
Kolosséiakhoz 2:9
Mert Krisztusban lakozik Isten egész teljessége emberi testben,
42
"Kolosséiakhoz 2:9
Mert Krisztusban lakozik Isten egész teljessége emberi testben,"
Ha így lenne, akkor Jézus nem szólna Istenhez és az atyához! Vagy szerinted 3db teljes Isten van?
Van az Atya Isten, a Fiú Isten és a Szent Szellem....
Ha nem tapasztaltad meg Őket, akkor nem is nagyon értheted, max elfogadod aztán kész.
Jézus azért jött a földre, hogy elvezessen az Atyához. Visszament, most az Atya mellett ül a trónon. Ő küldte el a Szent Szellemet.
Ugye nem olvastad el az Új Szövetséget? Mert nem is értheted ?
Csak akkor fogod érteni, ha megtérsz, odafordulsz Jézushoz. Ő általa válik érthetővé Isten Igéje.
Nem hiszek benne, és így jobb, mert ha hinnék, akkor nagyon elítélném a viselkedését.
Viszont téged nem ítéllek el, ha hiszel benne - MINDADDIG, amíg az én életemet nem akarod korlátozni.
Nekem Ostara ünnepe szimpatikusabb.
Ha ne terjesszék a középkorban tűzzel-vassal a kereszténységet, szerintem te is valami hasonlót ünnepelnél most, kérdező.
Vagyis jobban mondva már valami hasonlót ünnepelsz, mert erre építettek rá a keresztény húsvétot. Még a húsvét angol neve (easter) is innen jött.
Az ősmagyar vallásról sajnos alig maradt ránk valami, így azt nem tudom, hogy a mi térségünkben pontosan mi volt. Az elmúlt 700-1000 év nagyon bettet a régi szokásoknak. Töredékes, katolicizmussal vegyített elemek még maradtak 200 évvel ezelőttig, de már annak a kornak is leáldozott. Mindenki áttért teljesen az új hitre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!