Mire számíthatok egy házi Biblia tanulmányozás során a Jehova tanúival?
"...már több hamis világvége dátumot is jósoltak belőle.."
Ez pl egy hazugság! Ha nem tudod miért, akkor nézz utána!
Jehova Tanúi NEM "jósolnak"! Ahogyan azt a Biblia is tiltja. Csak van akinek ezt nehezére esik felfogni, helyette inkább mocskolódik!
Azt írja a Biblia, hogy Jézus "ugyanolyan módon" fog "visszatérni", mint ahogyan elment? Látta az egész világ?
A tanítványaival együtt töltött utolsó estén Jézus ezt mondta: „Egy kis idő még, és a világ nem lát engem többé” (János 14:19). Hogyan lehetséges akkor az, hogy „minden szem meglátja őt”? Ne számítsunk arra, hogy Jézus ellenségei meglátják őt fizikai szemeikkel, hiszen Jézus mennybemenetele után Pál apostol azt mondta róla, hogy „megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat” (1Timóteusz 6:16). Nyilvánvaló, hogy János a „meglát” kifejezés alatt azt értette, hogy „felfog”, mint ahogy mi is meglátjuk, azaz felfogjuk Isten láthatatlan tulajdonságait a teremtésművéből (Róma 1:20). Jézus „eljön a felhőkkel”, vagyis ugyanúgy láthatatlan lesz, mint ahogy a nap, amikor a felhők eltakarják. Még ha a napot felhők takarják is el napközben, a nappali világosságból tudjuk, hogy ott van. Ehhez hasonlóan, bár az Úr Jézus láthatatlan, nyilvánvalóvá fog válni, mint a ’lángoló tűz, midőn bosszút áll azokon, akik nem engedelmeskednek a róla szóló jó hírnek’. Ezek az engedetlenek is kénytelenek lesznek ’meglátni őt’ (2Tesszalonika 1:6–8; 2:8).
"Jehova Tanúi NEM "jósolnak"! Ahogyan azt a Biblia is tiltja."
Elég szomorú, hogy ennek ellenére tették meg.
A második része pedig nagyon megmosolyogtató, bugyuta magyarázkodás, hogy meghamisítsátok Isten szavát.
Nagyon egyértelműen ott áll, hogy minden szem látni fogja. Erre lehet azt hazudni, hogy nem igaz, de én inkább Isten szavában hiszek, mint sem egy hamisan jósolgató szekta tanításában.
Nem tették meg! Tudod mi a szomorú? Az hogy olyan emberek, akiknek a fogalmak jelentésével is komoly bajai vannak, el akarják adni a hazugságait. És bizony nem jönnek rá, hogy milyen butaságokat terjesztenek. Vagy ha tisztában vannak vele, akkor annál nagyobb a bűnük!
"Nagyon egyértelmű"? A kérdésem is az volt, de még jó néhány van, ami kizárja a szó szerint értelmezést. Nem is jött rá semmiféle cáfolat vagy érdemi válasz. Ezt mondják vallási fanatizmusnak.
Amikor maga Jézus és a Biblia egyértelműen ellent mond a szó szerintiségnek, akkor az olyan megfogalmazás, mint a "minden szem" nem lehet szó szerinti. Hiszen az ilyen szóhasználat egyáltalán nem minden esetben jelenti a szó szerinti, fizikai szemet a szentírásban!
De milyen furcsa, egyesek a Tanúkkal kapcsolatban azt a téveszméjüket nyomják, hogy szó szerint értelmezik a bibliát. Már egy sereg ilyen emberrel találkoztam, mint te, akik valóban szó szerint értelmezik. És miért? Mert fittyet hánynak az egyértelmű ellenkező bizonyítékokra, mert az nem támasztja alá a vallásos hiedelmeket.
"Nem tették meg!"
Hogyne tették volna. Sőt, mint írtam, több ilyen hamis dátumot is jósoltatok. A legutolsó 1975-re esett, még egy jó nagy kongresszusi gyűlés is volt a világvége váró bulihoz egy méretes amcsi stadionban.
"ami kizárja a szó szerint értelmezést"
Semmi se zárja ki, hogy elhiggyük, amit az apostolok leírtak a Bibliában. A ti szektás újra értelmezésetek abból fakad, hogy a hamisan jósolt 1914-es dátumot eladjátok a saját megvezetett tagoknak. Előtte szektád se látta így. Érdekes, pedig előtte is pont az állt a Bibliában, csak évekkel később találtátok ki a mesét a láthatatlan visszatérésről.
"De milyen furcsa, egyesek a Tanúkkal kapcsolatban azt a téveszméjüket nyomják, hogy szó szerint értelmezik a bibliát."
Én sose mondtam, hogy szó szerint értelmezitek. Dehogy :)
Ti úgy értelmezitek, hogy megfeleljen hamis dogmáitoknak.
Azt se tudod mit jelent a fogalom, hogy 'jóslás', csak szövegelsz a vakvilágba!
Minden bibliai értelmezés vagy esetleges tévedés pontos bibliai indoklása szerepel az akkori folyóiratokban és könyvekben, amit a Nemzetközi Bibliakutatók akkor kiadtak. Ezek közül melyik 'jóslás'?
Gyakorlatilag minden bibliai részlet kizárja a szó szerinti értelmezést. Jézus TÖBBEK KÖZÖTT világosan megmondta, hogy "a világ nem lát engem többé"! Na ez világos beszéd és egyféleképpen érthető.
"Ezek közül melyik 'jóslás'?"
Az összes, amikor Jézus felszólítása ellenétben (azt mondta az apostoloknak, hogy ne érdekelje őket mikor lesz) elkezdtétek megjósolni a dátumokat. Amikor az első nem jött be, jósoltatok egy újabbat, amikor az, se jósoltatok még újabbat. Amikor a sokadik se, akkor azt mondtátok, hogy igazából már 1914-ben Jézus láthatatlanul visszatért.
"Na ez világos beszéd és egyféleképpen érthető."
Akkor Jézus az utolsó ítéletkor is láthatatlan marad igaz? Mert többé senki se látja ebből a világból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!