Isten hivöként , spiritualizmussal lehet foglalkozni? ( Pozitív témájú könyvek, lélek tanulmányozás )
Figyelt kérdés
2023. nov. 12. 22:19
1/15 anonim válasza:
Nem zárják ki egymást, ott is Isten a középpont csak más néven nevezhetik (Szellem, Energia, Univerzum, Magasabb Én, Önvaló), kinek mi fér bele a hitébe és világképébe. Annyi különbséggel, hogy ötvözi a keletet és a nyugatot, tehát a karma és a reinkarnáció tényével is számol.
2/15 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen istenben, istenekben hiszel. Én abban az egy Istenben, akiről a Biblia tanít. Ezzel a hittel viszont teljesen szembe megy a spiritualizmus.
3/15 anonim válasza:
Isten a spiritualitásban és a buddhizmusban is Isten. Csak sok más egyéb nyitott dologgal foglalkozik és közben kizárja az egyház bigott dogmáit.
4/15 anonim válasza:
A buddhizmusban jellemzően nincs is Isten, se istenek.
5/15 anonim válasza:
Akkor ott "Kit?" tisztelnek? A Sátánt?
6/15 anonim válasza:
Talán már én is összemostam véletlenül úgy, ahogyan egyébként összefonódik a spiritualitással. Egyébként nem tagadja vagy csak nem teszi előtérbe, de összeegyeztethető. No meg régebbről ered Jézusnál és ezért is különbözik.
7/15 anonim válasza:
Sátán: vallási értelmében szintén nincs, Lucifer valójában nem egyenlő az aspektussal és nem gonosz. Egyébként spirituálisként nem is tudok sátánról.
8/15 anonim válasza:
#4 Akkor ott "Kit?" tisztelnek? A Sátánt?
9/15 anonim válasza:
Ha keresztény vagy, akkor "pozitív témájú" könyvekkel lehet foglalkozni, attól függ, mi van benne. Más spiritualista irányzattal is lehet "foglalkozni", pl. olvasni róla, csak gyakorolni nem - mármint a keresztény vallás tanítása szerint.
10/15 anonim válasza:
Senkit, miért kellene feltétlenül egy vallásban tisztelni valakit?
Ha ennyire nem vagy képben a témával, akkor miért szólsz hozzá? "Flamelni" full felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!