Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Új szerződést nem evidens...

Új szerződést nem evidens hogy átadnak tanulmányozásra, munkajogásznak való megmutatásra?

Figyelt kérdés

Ha egy munkahelyen új szerződést akarnak velünk aláíratni, akkor nem evidens hogy a szerződés-tervezetet aláírás előtt átadják tanulmányozásra, otthoni átolvasásra, netán munkajogásznak való megmutatásra?

Az új szerződést nem akarják kiadni, ott helyben lehet olvasni, de kivinni nem hagyják lefotózni nem hagyják, azt várják írjuk alá ott helyben.

Miért ne vihetném haza pár napra olvasni tanulmányozni munkajogásznak bemutatni aláírás előtt?

Nyilván valami simli van benne, ha nem lenne simán kiadnák.

2020. dec. 27. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy most a Microsoft elnök-vezérigazgatója vagy, vagy a szalagon fogsz kapni 875 helyett 876-os órabért. Bár csúnya dolog, irgum és burgum, de alapvetően nem ugyanaz az elbírálás.
2020. dec. 27. 15:52
 2/11 A kérdező kommentje:

ez mellédumálás mert és ha én egy utolsó sor melós vagyok akinek 5 ft-tot emelnek a bérén és emiatt kell új szerződés-akkor nincs jogom hazavinni az új papírt és otthon átolvasni nyugalomban vagy megmutatni munkajogásznak?

És újra megkérdem: ha nincs benne semmi simli, akkor miért is nem adják ki?

Mitől félnek? Hogy elviszem egy munkajogászhoz és az piros tollal aláhúzza a csalást benne?

(mondjuk túlmunka feltételei... bukott is a cég ezen a bíróságon pár évvel ezelőtt..)

2020. dec. 27. 15:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Vihar a biliben. Érvénytelen a szerződés, ha mt-be ütközik. Egyre unalmasabbak a kérdéseid.
2020. dec. 27. 16:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mégis milyen simlire számítasz?

2 példány van, az egyik a munkavállalóé. Azt elviheted ahova akarod, megmutathatod akinek akarod. Ha "simlit" talál benne egy ügyvéd, akkor felmondasz és kész.

2020. dec. 27. 16:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Alapítványi iskola.
2020. dec. 27. 16:35
 6/11 A kérdező kommentje:

"2 példány van, az egyik a munkavállalóé"

És hol az a két példány amiből egyik az enyém? mert én per pill egyet se látok a kettőből..

hol az én példányom? oda nem adják, le nem fotózhatom.

Azt várják írjam alá. Márpedig én alá nem írom míg nem látta ügyvéd.

ehhez nincs jogom?

2020. dec. 27. 16:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha multiról van szó, akkor bevett szokás, hogy a HR csoportosan onboardingol és csak az első nap adják oda a szerződést mert csak akkor csinálják meg a szerződéseket. Ebben nincs simlisség, egyszerűen nagyon el van havazva a HR. Ha nagyon kell az ember hamarabb is elkészítenek 1-2 szerződést, de az egyszerűen nem működőképes, hogy amint minden Kis Pista az asztalra csap megcsinálják nekik a szerződést, mert más feladatokkal is haladni kell.

Amúgy volt sok gáz cégem, de sose a szerződéssel volt a gond, inkább azzal ha valahonnan szerződést se kaptam...

2020. dec. 27. 18:31
 8/11 A kérdező kommentje:

" hogy amint minden Kis Pista az asztalra csap megcsinálják nekik a szerződést, "

Na de miért kéne mindenkinek szerződést csinálni egyesével amikor au emberek 99%-a ugyanazt a formaszerződést kapja úgyis.

Max a bér más meg a munkakör.

2020. dec. 27. 18:33
 9/11 anonim ***** válasza:

Azért ez így nem igaz, mondjuk jön 2 ember kismama helyére határozott idővel, 2 új vezető tök más kompenzációs csomaggal, 2 részmunkaidős, 2 teljes állásos, 2-t meg contractorként vesznek fel. És akkor a szerződéshez csatolni kell a munkaköri leírást, amit jellemzően az utolsó pillanatban csinál meg minden line manager. Szóval ez sem 3 perces munka meg a munkáltató sem szeretne hibát a szerződésben.

Az, hogy a belépésre vállalják a szerződés elkészítését még azért is van, hogy mondjuk ne legyen az, hogy ilyenekkel kelljen foglalkozni mikor 500 alkalmazott bérszámfejtését is el kell készíteni.

2020. dec. 27. 18:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
9, ne fáradj, a kérdező egy troll, napi 10 kamu munkaügyi kérdéssel.
2020. dec. 27. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!