A vallási pszichózisra hajlamosak eleve nagyobb eséllyel vonzódnak a kisebb, szektajellegű közösségekhez, vagy a mentálisan törékenyebb emberek az ilyen közösségekben kerülnek igazán kritikus állapotba?
20+ "és nyelveken szólnak - vagyis elég kevés lehet ott az épelméjű ember"
a nyelveken szolas nem elmebetegseg
A kissebb újprotestáns közösségek inkább "közösségekként" funkcionálnak,mint a vallásra koncentráló "nagyegyházak" s a mentális zavarokkal küszködők közösségeket keresnek,amely biztonságot jelenthet nekik.
Jó esetben,a közösségek elvezetik őket a Megváltóhoz,aki út,igazság és élet, azonban sok esetben más vallások szokásokkal,általuk meghatározott követelményekkel találkoznak.("Nyelvekenszólás,földhözvágódás,extrém ruházkodás,viselet,stb.)
Én nyílván a kisebb közösségeket szeretem, nem bírom a sok embert, mivel autista vagyok. Nekem a 30+ már gyakran soknak számít. Legalábbis annyi embernél már nem tudok beszélgetést kezdeményezni.
Mondjuk én nem vagyok semmilyen szektának se a tagja. Néha így elmegyünk a gyülibe így páran középsulisok(10-nél nem többen,amikor csak mi vagyunk ott) Az jó szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!