Hogyan indult el az ördög szívében gonosszság?
Az Ördög nem mindig volt ilyen, hanem egy szellemi fia volt Istennek. Nem egy csúnya teremtmény szarvakkal és farokkal, hanem gyönyörű volt. A Biblia képletesen magyarázza őt Ezékiel 28:12,13: Te voltál az arányosság pecsétje, teljes bölcsességgel és tökéletes szépségben. Édenben, Isten kertjében voltál; takarva voltál mindenféle drága kövekkel.
Miután ő is egy fia volt Istennek, ezért nagy bizalommal és felelősséggel járó megbizatást kapott, az emberiség felügyelője lett, ami a Bibliában írva van Ezékiel 28:14, a felkent oltalmazó kérub. Lucifer feladata volt az első emberpárt segíteni Isten követelésének megtartására és oktatni őket a jó viszony megtartására Teremtőjükkel. Az Éden kertjében voltál.
A tökéletes béke nem tartott sokáig, a kapzsiság és telhetetlenség jött be. Az oltalmazó kerub látott egy emberi teremtmény az Éden kertjében, akik összhangban Termetőjükkel, minden hűségüket Istennek adják. Lucifer magának akarta ezt a hűséget és imádatot, így az ő szíve gonosz lett. Fellázadt az Isten ellen, ezt jelezte az új neve, tudniillik a Sátán név azt jelenti, ellenség - I Krónika 21:1; Jób 1:6-12.
Így az oltalmazó kerub leesett az ő tökéletességéről és ártatlanságáról. Isten pusztító ítélete ellene így szól: Tökéletes voltál útaidban attól a naptól fogva melyen, teremtettél, amíg gonoszság találtaték benned. Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcsességedet fényességed által - Ezékiel 28:15,17
Isten szabad embert teremtett, nem robotot.
A szabad ember szabadon dönt Isten mellett, vagy ellen.
Sátán is szabadon döntött, szabadon választotta a bűnt. Ez is jobb, mintha valaki nem is dönthetne.
"Sátán is szabadon döntött, szabadon választotta a bűnt. Ez is jobb, mintha valaki nem is dönthetne"
Nem egészen. Ha megalkotok valamit, olyan hajlamokkal amik erősen valószínűsítik hogy előbb vagy utóbb fog olyan döntést hozni, ami nekem nem tetszik, majd ezért én megbüntetem, akkor sokkal jobban tettem volna ha eleve nem adok neki ilyen döntési lehetőséget. Mert ennek semmi más következménye nem lehet, mint hogy direkt okot generálok magamnak arra, hogy büntethessem a teremtményeimet.
Nem értek egyet.
Ha egy nő csak azért van veled, mert képtelen mással lenni, az nem sokat ér. Ha nem önként és szeretetből, akkor az semmit sem ér.
36
Ez úgy lenne pontosabb szerintem, hogy szabad választást adsz a nőnek, hogy veled legyen-e vagy sem DE közben a viselkedéseddel (Isten esetén a Luciferbe/emberbe teremtett hajlamok, vágyak, stb.) arra ösztönzöd, hogy csaljon meg.
A szabad akaratából csalt meg de a viselkedésed miatt.
Ahhoz, hogy Lucifer vagy az emberek szabadon választhassanak nem ártott volna kihagyni a képletből a hajlamokat. De ugyan ilyen módon amikor megvezetés vagy tudás hiány hatására döntenek akkor sem tükrözi a döntés a valódi akaratukat.
Láthatóan Isten nem arra (volt) kíváncsi, hogy ki mit akar valójában csak büntetni akart.
"Ha egy nő csak azért van veled, mert képtelen mással lenni, az nem sokat ér. Ha nem önként és szeretetből, akkor az semmit sem ér."
Isten jelenleg pont a kényszerítést csinálja.
Ha az emberek nincsenek vele mehetnek a pokolba. Ez zsarolás, fenyegetés.
Ha valóbban azt akarná Isten, hogy önként válasszuk akkor azt úgy lehetne ha megmutatná magát és választási lehetőséget ajánlana amiben nem jár hátránnyal az, hogy ha nem őt választjuk, akkor is ugyan olyan boldogan élhetnénk.
Ahogyan egy normális szülő sem keseríti meg a gyereke életét mert az el akar költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!