Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúkat miért óvják attól,...

A tanúkat miért óvják attól, hogy a kb 40-50 évvel ezelőtti saját kiadványaikat olvassák?

Figyelt kérdés
2024. máj. 21. 14:21
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
85%

Én értem kérdező, hogy itt inkognitóban bármilyen hülyeséget, vagy rosszindulatú vádat ki lehet írni, amit a moderátorok nem törlik, de saját magaddal szemben sincs semmi tartásod, elvárásod?

Úgy látom többször szóba hoztad már a moderátorokat, ezek szerint volt már kellemetlen tapasztalatod velük. Hát figyelj, nem csodálom! 🥴

2024. máj. 21. 17:22
 12/41 A kérdező kommentje:
Mióta hülyeség vagy rosszindulatú vád ha a helyesen értelmezett Bibliai Igéket szembe állítom a tévedéseitekkel a képmutató viselkedéseitekkel és leírom a ti hamis tanításaitok ellen? 😇😇😇
2024. máj. 21. 18:00
 13/41 anonim ***** válasza:
85%

Tévedés, nincs semmi óva, minden kezdeti lépés le van írva, amit napjainkban is olvashatunk, visszatekintés gyanánt.

Láthatjuk belőle, hogy Isten népe hogyan értette meg fokozatosan a próféciákat. Látható, hogy Isten népe, a próféciák szerint hogyan lett "kevésből sok ezerré..."

(Ézsaiás 60:22) 22 A kevés ezerré lesz, a kicsiny pedig hatalmas nemzetté. Én, Jehova, felgyorsítom ezt a maga idejében.”

2024. máj. 21. 18:04
 14/41 anonim ***** válasza:
84%

Sajnálom, hogy ilyen a hozzáállásod. Mi nem bántottunk sem téged sem másokat.

Nem bólogatok, hanem utána nézek a forrásanyagoknak, a Biblia verseknek.

személy szerint nem találkoztam még olyasmivel, ami ne lenne Bibliailag hiteles. Vagy ha elsőre nem értek valamit, türelmesen várom Istenem magyarázatát.

Az első tanítványok sem értettek meg elsőre mindent, és Jézus nem is egyszerre tárta fel a Biblia igazságainak megértését, hanem fokozatosan.

Péternek is idő kellett ahhoz, hogy megértse mit jelent az a 3. kulcs amit Jézustól kapott.

De nem hagyta el a megbízatását, pedig apostol volt.

A vezető testület az ihletett írások időbeni reális felismerését, megértését kapja. Az írások azok amik ihletettek.

Ihletést a Biblia írói kaptak. Az írások magyarázatához pedig alapos kutatás, és a szellem segítsége szükséges.

Isten nem úgy adja a megértést, hogy felvillan valakinek az agyában.

Hanem kutatnia kell különböző forrásanyagokat, hogy megértsék annak valódi jelentését. A szellem ezekben pedig segít.

2024. máj. 21. 18:24
 15/41 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet elhinni ezt a maszlagot amit ide leírtál szerintem sem te sem a tanútársaid nem értik ez a szokásos védekezési mód legtöbbször ugyanaz daráljátok ezt már olvastam tőletek akkor sem és most sem volt meggyőző ismerős szöveg biztos vannak ilyen sablon szövegek a szervezetnél amiket valaki előre megír vészhelyzet esetére aztán bemásoljátok ide...😇😇😇
2024. máj. 21. 19:21
 16/41 anonim ***** válasza:
77%

15

Tévedsz kedves kérdező, Biblia vers utal erre, mint próféciára.

Ez teljesedik, jó lehet neked ez vagy nem jelent semmit, vagy másként értelmezed, hogy Jézus hogyan vezeti egységesen a gyülekezetet.

(Máté 24:45–47) 45 Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik az eledelüket a kellő időben? 46 Boldog ez a rabszolga, ha az ura ilyen munkában találja őt, amikor eljön! 47 Biztosak lehettek benne, hogy mindene fölé kinevezi.

Jézus az utolsó napokat illetően arról beszél, hogy felhasznál majd embereket arra, hogy a nyájat táplálják folyamatosan Isten szavából a Bibliából. Ahogy az első században is volt, a gyülekezeteknek a Jeruzsálemi vének és apostolok irányították, leveleket küldtek, Biblia magyarázatokat írtak, ha valami nem teljesen világos.

Ilyen volt Pl. a körülmetélkedés kérdése, a szellem által megírták, mit kell tenniük, milyen változás áll be.

2024. máj. 21. 21:39
 17/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy megvilágosodhattam az általad leírt csodálatos magyarázattól még kutatnod sem kellett utánna.

Értem már mit akarsz mondani az értelmes rabszolga a JW szervezet akit kinevezett Jézus minden felekezet fejévé ezért mi akik nem tartozunk közétek elismeréssel és csodálattal tartozunk tekinteni rátok a JW szervezet felé mint Jézustól kinevezett felettes szellemi vezetőre akiktől kapjuk a szellemi táplálékunkat, nekem már minden teljesen világos elnézést kérek ha kritikus voltam veletek, megkeresem a hozzám legközelebbi királyságtermet és megnézem ezt a csodálatos ételosztást.....

2024. máj. 22. 06:06
 18/41 anonim ***** válasza:

Ja kérdező, arról a pápát övező kultuszról, rajongásról, sőt imádatról beszélsz, amit rendszerint látni lehet az utazásai során szerte a világban?

Mert ott van ilyen, de ha a vádaskodó és gőgös nyelved ezt a Tanúknál keresi, akkor nagyon rossz felé orientálódsz.

2024. máj. 22. 09:11
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Nincs óvás semmitől. Csupán ahogy telik az idő, gyarapodik az ismeret, bizonyos dolgokat pontosítanak. A fordítások is egyre pontosabbak, ezért van szükség néha kiigazításra. Az újabb kiadások ezt szolgálják. Anélkül vádaskodni, hogy ezt átlátnád, értelmetlen mert így a választ sem érteted.
2024. máj. 22. 10:20
 20/41 A kérdező kommentje:

telik az idő, gyarapodik az ismeret,

Növekszik a tévedés....

fordítások is egyre pontosabbak, ezért van szükség néha kiigazításra.

Ez jó is volna ha csak erre irányulna de nem erre irányul hanem ahogy korrigálni kell a téves tanításaitokst ezekhez mármint a tévedésekhez korrigálni kell a Bibliát is. Mint már írtam ez az én értékrendem szerint Biblia hamisítást jelent....😇😇😇

2024. máj. 22. 14:13
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!