Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikorra várható és miképpen...

Bölcsek köve kérdése:

Mikorra várható és miképpen az ószövetségi megváltás (geula)?

Figyelt kérdés

máj. 19. 15:10
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
23%

A megváltás akkor következik be, amikor valaki egyszerű szavakkal és érthetően leírja, hogy pontosan mi kell a megváltáshoz.

A jelenlegi irodalom vitaalap, nem egyértelmű, így nem alkalmas tömegek általi megértésre.

Jézus valóban az út, az igazság és az élet, de a tanítása nem egyértelmű, hiszen vitatkoznak az okos emberek is részleteken.

júl. 26. 15:52
 22/37 anonim ***** válasza:
15%

Amikor azt mondják: Béke és Biztonság!

2026?

júl. 26. 17:11
 23/37 anonim ***** válasza:
Melyik időzóna szerint?
júl. 26. 19:38
 24/37 anonim ***** válasza:

Belinkelek neked egy szöveget amit egy olyan zsidó bibliatanitó irt aki kiválóan ismeri a Biblia zsidó hátterét .Célszerü elolvasni,mert a kérdésedre is választ ad.

[link]

júl. 27. 11:42
 25/37 A kérdező kommentje:

Válasz a 24. bejegyzésre:

Aki tisztában van az ószövetségi halacha (szokásjog) lényegével, amit a 613 micvót (parancsolat) szabályoz, annak nem lehet kétséges, hogy az i.e. 8.02.10-én született és i.sz. 25.04.01.-én keresztre feszíttetett Jézust ( [link] ) még véletlenségből se ismerik el az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiásának, mivelhogy nem olyan Messiásra vártak, mint akit Pálék a kereszténység számára prezentáltak. Ezt szemléletesen alátámasztja Köves Slomó és Oberlander Báruch rabbik által szerkesztett és 2004-ben kiadott tankönyv ( [link] ) is.

Az 1999.08.11-én világrajött Immánuel ( [link] ) fellépése előtt állunk, akinek természetesen semmi köze nincsen a kínhalált halt Názáreti Jézushoz, de nagy valószínűség szerint a keresztény egyházak vezetői "Jézus második eljöveteleként" fogják majd bekonferálni...

A topic címében szereplő kérdésre válaszolva, a geula szerintem 2032.06.08-ig be fog következni. Az elképzelések értelmében ennek hasonló módon kellene megtörténnie, mint az Ezsdrás által megalkotott Tóra II. kötetében olvasható jeciát Micrájim-nak (exodusnak) (források: [link] ; [link] ). A Babiloni Talmud is kitér az előttünk álló ószövetségi megváltásra: Synhedrin 98a ( [link] Érubin 43b ( [link] ); etc.. A betervezett megváltásról természetesen az Ószövetség is beszámol: Ézsaiás 49,22-23/26; 60,1-5/11-12/15-16; 61,5-6/11-13; Mikeás 5,6-8; Zsoltárok 2,1-9; etc..

júl. 27. 14:38
 26/37 anonim ***** válasza:
79%

"A topic címében szereplő kérdésre válaszolva..."

Mivel te vagy a kérdező és azért kérdezed, mert nem tudod, így a te válaszod erre teljesen irreleváns. Hiszen ha tudnád, nem kérdeznéd.

júl. 27. 16:11
 27/37 anonim ***** válasza:

"Aki tisztában van az ószövetségi halacha (szokásjog) lényegével, amit a 613 micvót (parancsolat) szabályoz, annak nem lehet kétséges, hogy az i.e. 8.02.10-én született és i.sz. 25.04.01.-én keresztre feszíttetett Jézust ( [link] ) még véletlenségből se ismerik el az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiásának, mivelhogy nem olyan Messiásra vártak, mint akit Pálék a kereszténység számára prezentáltak"

De akkor mi a helyzet a négy Messiási csodával?Az ősi rabbik nagyon komolyan vették,ha valaki messiási csodát tett.Mivel a rabbik tanitása szerint erre csak a messiás volt képes.És amikor ilyen messiási csoda történt,a Szanhedrin minden esetben kivizsgálta és foglalkozott vele.Mert ezek nem olyan csodák voltak amire bárki képes volt,ezek olyan csodák voltak,amire kizárólag csak a Messiás volt képes.

Ilyen messiási csoda volt a leprás meggyógyitása,néma démon kiüzése,a vakon született ember meggyógyitása,és ott volt lázár akit Jézus 4 naposan támasztott fel.

Ezekkel pedig a Szanhedrin nagyon komolyan foglalkozott.

Érdemes elolvasni az akkori zsidó vezetés hozzáállását a messiási csodákhoz. [link]

júl. 27. 17:16
 28/37 A kérdező kommentje:

"De akkor mi a helyzet a négy Messiási csodával?Az ősi rabbik nagyon komolyan vették,ha valaki messiási csodát tett.Mivel a rabbik tanitása szerint erre csak a messiás volt képes.És amikor ilyen messiási csoda történt,a Szanhedrin minden esetben kivizsgálta és foglalkozott vele.Mert ezek nem olyan csodák voltak amire bárki képes volt,ezek olyan csodák voltak,amire kizárólag csak a Messiás volt képes."

Papíron bármikor megtörténhetnek bármilyen csodák... Személy szerint én tamáskodom ezekben.

Az Ószövetség könyvei és a Babiloni Talmud is egy földi hatalommal felruházott Messiást helyeztek kilátásba, aki a benne hívők számára a földi jólétet (Ézsaiás 49,22-23/26; 60,5/11-12/15-16; 61,5-6; Mikeás 5,6-8; Zsoltárok 2,1-9, etc.) garantálná. Jézus ilyet nem tudott ígérni követőinek, hiszen elmondása szerint "Az én országom nem ebből a világból való." (János 18,36).

júl. 27. 18:40
 29/37 A kérdező kommentje:

Az angolul tudók figyelmébe ajánlanám Berel Solomon filmjét:

https://www.youtube.com/watch?v=yQRt_wavxXM

júl. 27. 19:54
 30/37 anonim ***** válasza:

Kolosséiakhoz 3,2

A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek!

okt. 3. 08:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!