Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a római katolikus vallásban...

Ha a római katolikus vallásban már sokszor csalódtam, akkor melyik másikat válasszam? (Már nincs miért hinnem úgysem a "gyónás" szentségében...)

Figyelt kérdés
Evangélikus vagy református? (Ennél a kettőnél legalább csoportos lelkiismeret vizsgálat van, nem egyéni. Meg is tetszett mind a kettő.)

#hitbeli irányzat
máj. 9. 20:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
59%

Nem javaslom, hogy otthagyd a katolikus egyházat. Akik letérnek az egyetlen helyes ösvényről örök kárhozatra vettetnek. Hidd el a világ azt akarja sugallni, hogy az egyház egy idejétmúlt, sötét közösség de ez nincs így.

Javaslom olvass katolikus oldalakat, vagy nézd meg Simon Gábor atya videóit, nekem nagyon sokat segítettek a megtérésemben.

A másik pedig, rendszeres gyónás és áldozás nélkül nincs üdvösség. Gyónni pedig az apostoli folytonosságban felszentelt papnál lehet érvényesen, aki csak Római katolikus vagy ortodox pap lehet.

máj. 10. 14:36
 22/27 Potyondi Gergely ***** válasza:
72%
Simon Gábor atyának tényleg nagyon jó videói vannak. Én is tudom ajánlani.
máj. 10. 14:41
 23/27 anonim ***** válasza:
62%
Hozzászólásaid alapján legyél jehovás, valószínűleg az a szint való neked.
máj. 10. 19:01
 24/27 A kérdező kommentje:

Egy kukkot nem értek Simon Gábor atya videóiból. (Pont azért, mert senki nem hajlandó elfogadni az erőszakos hittérítést.)

21-es válaszban igenis van olyan, amivel semmiképpen nem értek egyet. De hát ezek a dolgok már túl messzire vezetnének...

máj. 10. 19:10
 25/27 anonim ***** válasza:
59%

Ezek tények amiket a 21 ben leírtam. Mindegy, hogy te mit gondolsz, így van. Nem egyetértés kérdése.

A mai katolikusok egy jelentős részével az a baj, hogy generálnak maguknak egy saját vallást, annak alapján ők mit gondolnak. Pl mindegy milyen vallású vagy, a szeretet a lényeg. Meg elég ha jó emberek vagyunk hogy üdvözöljünk. Vagy nem olyan fontos az ima meg a szentmise, elég ha hiszünk és kész. Ez az ördög egy nagyon veszélyes kísértése. Jó ha a démonok létezését tudatosítod magadban és annak alapján cselekszel. És az is a démonok tevékenysége, ha el akarnak szakítani a Katolikus Egyháztól. A legbiztosabb út a kárhozatra ha letérsz.

Az Atya videóban pedig nem tudom mi nem érthető. Ha 4-5 videó után sem érted miről van szó, jobb is ha elmész és nem bomlasztod az egyházat belülről.

máj. 10. 20:47
 26/27 A kérdező kommentje:

Hát igen. Az egyház bomlasztása.

Innen a monitor túloldaláról biztosan "távcső"-vel észre lehet venni, hogy melyik munkatársnak miért vagyok szimpatikus, illetve ellenszenves.

Kárhozat? Nem, egy szóval nem írtam, hogy mi volt az a rossz tanács és milyen okból. (De nem fogom leírni. Privátban sem.)

máj. 11. 08:25
 27/27 anonim ***** válasza:
26%

Akik szerint a katolikus egyházé az egyetlen igaz út, és mindenki mást az ördög téveszt meg, azok kérem válaszoljanak ennél a kérdésnél:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Nem szerettem volna ennél a kérdésnél a szabályokkal szembemenve egy teljesen más témájú vitát indítani, azonban a kérdezőt is érdekelheti majd.

A legfontosabb, hogy minden keresztyén Krisztust kövesse, az egyházak bajai csak sokkal ezután következnek!

máj. 11. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!