Ha a római katolikus vallásban már sokszor csalódtam, akkor melyik másikat válasszam? (Már nincs miért hinnem úgysem a "gyónás" szentségében...)
Nem javaslom, hogy otthagyd a katolikus egyházat. Akik letérnek az egyetlen helyes ösvényről örök kárhozatra vettetnek. Hidd el a világ azt akarja sugallni, hogy az egyház egy idejétmúlt, sötét közösség de ez nincs így.
Javaslom olvass katolikus oldalakat, vagy nézd meg Simon Gábor atya videóit, nekem nagyon sokat segítettek a megtérésemben.
A másik pedig, rendszeres gyónás és áldozás nélkül nincs üdvösség. Gyónni pedig az apostoli folytonosságban felszentelt papnál lehet érvényesen, aki csak Római katolikus vagy ortodox pap lehet.
Egy kukkot nem értek Simon Gábor atya videóiból. (Pont azért, mert senki nem hajlandó elfogadni az erőszakos hittérítést.)
21-es válaszban igenis van olyan, amivel semmiképpen nem értek egyet. De hát ezek a dolgok már túl messzire vezetnének...
Ezek tények amiket a 21 ben leírtam. Mindegy, hogy te mit gondolsz, így van. Nem egyetértés kérdése.
A mai katolikusok egy jelentős részével az a baj, hogy generálnak maguknak egy saját vallást, annak alapján ők mit gondolnak. Pl mindegy milyen vallású vagy, a szeretet a lényeg. Meg elég ha jó emberek vagyunk hogy üdvözöljünk. Vagy nem olyan fontos az ima meg a szentmise, elég ha hiszünk és kész. Ez az ördög egy nagyon veszélyes kísértése. Jó ha a démonok létezését tudatosítod magadban és annak alapján cselekszel. És az is a démonok tevékenysége, ha el akarnak szakítani a Katolikus Egyháztól. A legbiztosabb út a kárhozatra ha letérsz.
Az Atya videóban pedig nem tudom mi nem érthető. Ha 4-5 videó után sem érted miről van szó, jobb is ha elmész és nem bomlasztod az egyházat belülről.
Hát igen. Az egyház bomlasztása.
Innen a monitor túloldaláról biztosan "távcső"-vel észre lehet venni, hogy melyik munkatársnak miért vagyok szimpatikus, illetve ellenszenves.
Kárhozat? Nem, egy szóval nem írtam, hogy mi volt az a rossz tanács és milyen okból. (De nem fogom leírni. Privátban sem.)
Akik szerint a katolikus egyházé az egyetlen igaz út, és mindenki mást az ördög téveszt meg, azok kérem válaszoljanak ennél a kérdésnél:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Nem szerettem volna ennél a kérdésnél a szabályokkal szembemenve egy teljesen más témájú vitát indítani, azonban a kérdezőt is érdekelheti majd.
A legfontosabb, hogy minden keresztyén Krisztust kövesse, az egyházak bajai csak sokkal ezután következnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!