Ha a római katolikus vallásban már sokszor csalódtam, akkor melyik másikat válasszam? (Már nincs miért hinnem úgysem a "gyónás" szentségében...)
A keresztyénség közösségben tud rendesen működni. Aki olvassa a Bibliát látja, hogy ezt néhány kivételtől eltekintve alapvetőnek tartják.
Csak egy példa:
Egyedül az ember sokkal könnyebben tud rossz irányba haladni (ebbe a fanatizálódást is beleértve), hiszen nincsenek olyanok, akikkel közös az alap és figyelmeztetni is tudják.
A reformátusok és evangélikusok között csak kevés eltérés van és a kapcsolatuk is nagyon szoros. Szerintem oda menj, ami van a közelben, és ahol látod a Lélek munkáját. Ez az utóbbi a legfontosabb.
Ilyen mentalitással lehet szektákhoz is csatlakozni.
Mi lenne, ha nem random embereket az interneten kérdezgetnél, hanem a saját hitedhez és nézeteidnek megfelelő keresztény ágazatot választanál?
Vagy jobb, nem csatlakozol sehova és te magad éled meg a saját hitedet.
Üdv: aládnyúlok32
"keresztény ágazat"
A keresztény élet nem ágazatokra oszlik, hanem egységes, mindenkire egyformán érvényes törvényekkel, alapelvekkel.
Isten nem osztja meg az embereket "vallási" ágazatokra.
Persze, de a kereszténységnek vannak ágazatai.
Mert olyan nincs, mint amit a kérdező ír "római katolikus vallás".
Mert a 'kereszténység' egy vallás.
A római katolikus egy irányzata a kereszténységnek.
Vagy főbb ágazatai.
16
Szomorú ezt olvasni.
A Bibliai időkben nem voltak ágazatok, és tanítások sokfélesége.
Isten soha nem támogatta, és nem is engedte az ilyesmit, Jézus pedig nem mondta,hogy az Istennek járó imádat ágazatokra szakad.
2-es válaszomban a lényeg. Érdemes visszaolvasni.
Aki ugyanúgy gyászol mint én, és nincs túl rajta, az ne menjen gyóntatni! (Átmeneti vagy végleges szakmai alkalmatlanság.)
Alkalmatlan lenne? Alkalmatlan megbeszélni ezt vele. A gyónás != terápia. Akkor ne vele próbáld meg megbeszélni.
Vagy van egy jobb ötletem. Menj máshoz gyónni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!