Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kérdés a JW-hez, ha megtartjuk...

Kérdés a JW-hez, ha megtartjuk az anyák napját haragszik Isten?

Figyelt kérdés
Remélhetőleg Isten nem azt nézi vizsgálja ilyenkor hogy az ünneplés háttérben milyen pogány eredet van....
2024. máj. 5. 10:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
51%
A Keresztények körében nincs tiltva ez az ünnep,se a többi,mivel a biblia nem tiltja. A Jehova Tanui nem keresztények igy ők azt hiszem semmit nem tartanak meg. Tehát nyugodtan köszöntsd fel anyukádat.
2024. máj. 5. 11:07
 2/17 anonim ***** válasza:
78%

Szia

Nem tudom mennyire ismered Isten szavát a Bibliát.

Isten mindig is azt nézte, hogy a népe milyen ünnepeket, szokásokat gyakorol. Szigorúan tiltotta más vallások szokásaival való keveredést.

Ha még is ilyet tettek, akkor Isten megbüntette őket.

Mit gondolsz, mit jelenthet ez?

(Máté 15:7–9) . . .: 8 »Ez a nép az ajkával ugyan tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.«”

(Márk 7:8) 8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”

Nyilván való azért íratta le ezeket, mert Isten bizony figyeli honnan ered egy hagyomány, egy szokás.

Jézus épen ezért meg is mondta az akkori vallásvezetőknek, hogy hiába imádják Istent, emberi szokásokat, hagyományokat gyakorolnak, illetve kevernek az életükbe.

Isten nem fogadja el őket.

2024. máj. 5. 13:36
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

1

Mivel Jehova Tanúi királyukként, és a gyülekezet fejének tartják és fogadják el Krisztust, és az Ő tanítása alapján élnek, ezért a Tanúk keresztények.

Krisztus nélkül nincs megmentés.

2024. máj. 5. 13:37
 4/17 anonim ***** válasza:
34%
utolsónak,nem keresztények,mert náluk megváltás nincs,megmentés van,nem keresztelés van a bünöknek bocsánatára,hanem bemosakodás van a szervezet tagjává váláshoz,Jézus náluk egy angyalka,és még sorolhatnám,a bibliát is átalakitották a saját nézeteikhez,még a rektort és a fórditók személyét se vállalják fel,mert nem hozzáértők voltak,gáz az egész,nem istentől valók,nem utolsó sorban egy sátánista volt aki ezt megalapitotta.
2024. máj. 5. 14:18
 5/17 anonim ***** válasza:
60%

4

Téged valaki nagyon becsapott.

Ugyan is Jézus az, aki a halálával megváltotta az emberiséget. Megváltás nélkül nincs jövője az embernek.

Nem mosakodunk be, hanem úgy keresztelkedünk meg, ahogy Jézus is megkeresztelkedett.

Akkor vajon Ő is bemosakodott?

Jézus nem csak egy angyalka, Hanem Isten felkent kinevezett királya, a gyülekezet feje.

Téged alaposan félrevezettek a Tanúkkal kapcsolatban.

Ezekkel a hazugságokkal hitetik el az embereket, hogy gyűlöletet ellenségeskedést szítsanak a Tanúk ellen.

A Bibliát pedig nem alakítottuk át.

Amikor Károli fordítást használtunk, akkor is ugyanezt mondtuk, mint most.

Akkor másba kötöttek bele.

Jó volna ha utána járnál az igazságnak, mert téves információt terjesztesz.

2024. máj. 5. 14:27
 6/17 anonim ***** válasza:
5%

Mesélj, az édesanyák köszöntése mely pogány ünnep?

2024. máj. 5. 14:55
 7/17 A kérdező kommentje:

Szigorúan tiltotta más vallások szokásaival való keveredést. Ha még is ilyet tettek, akkor Isten megbüntette őket.

Mit gondolsz, mit jelenthet ez?

Ez azt jelenti, hogy ti összegyúrtátok az ószövetséget és az újszövetséget ebből lett a JW szervezet nem részletezem a negatívumait mert lehet nem férne ide 😀

Megleptem anyum ezen a napon elmosogattam ajándék is volt aztán a békességem is megmarad az Istennel ő nem haragudott ezért....

2024. máj. 5. 15:16
 8/17 anonim ***** válasza:
19%
A Másik hasonló kérdésnél pont most bukott le egy hazug jehovista! A vallási rovatban van,valaki nagyiját beakarták szervezni de nem jött össze,most jó keresztény módjára mindennel rágalmazzák.
2024. máj. 5. 16:03
 9/17 anonim ***** válasza:
44%

Nem vagyok Jehovista, és nem akartam senkit beszervezni.

Nem is ismerem a Mamáját. Ide pedig önkéntes, szabad akaratból jönnek emberek.

Nem vagyok hazug.

A kérdező állítja, hogy a Jehova Tanúi a Mamájával valamit tesznek.

Egyáltalán nem azt írta, hogy a helyi gyülekezet, meg sem nevezi a város, vagy a helységnevét.

Miért nem meri kiírni,hogy melyik gyülekezetbe jár a Mamája?

Nincs mitől félnie, a Tanúk senkit nem bántanak.

Így viszont nem tudjuk miről is van szó, vagy is az egész közösséget érinti.

2024. máj. 5. 19:46
 10/17 anonim ***** válasza:
10%

Ahogyan a tanúk számára Istenből, úgy anyából is csak egy van jóesetben mindenki számára. Jézusnak is volt édesanyja. Aki pedig jézust látta, az nemde látta az Atyát is?

Meg van írva: „Tiszteld apádat és anyádat!” Ez az első parancsolat, amelyhez ígéret is kapcsolódik: „Akkor majd jó dolgod lesz, és sokáig élsz itt a földön.”

Én pedig azt mondom nektek, ne csak egy nap legyen anyák napja, apák napja, gyereknap, nőnap, valentínnap, karácsony, húsvét, pünkősd vagy akár a bolondok napja. Hanem az év minden napjába csempésszetek ezekből egy kicsit.

2024. máj. 5. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!