Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus útját választom...

Ha Jézus útját választom akkor le kell mondanom a rockról és metálról és a fantasi könyvekről? Miért?

Figyelt kérdés
Öszintén nekem ezért is nem szinpatikus volt soha hogy megszabják ki mit hallgasson de azzal semmi baj hogy a mulatóst hallgatja vagy trágár rapot.meg hogy mit olvassak mert azt is megszabták mikor a vallásos iskolába oda jártam, nem tetszett a tanárnak például a Rirjia krónikák vagy a Boszorkányszombat mert az egyházat főgonoszként ábrázolták és azóta sem adta vissza a könyveimet ezért újat kellett nehezen helyettük beszereznem.

2024. máj. 3. 11:19
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

9/

Hát..A magyar népmesékben kb. a Jézusi erkölcs nyilvánul meg.

2024. máj. 3. 22:59
 12/36 anonim ***** válasza:
Ez teljesen igaz. Megtalálták a módját, hogy a gyerekeknek korán mesékkel elúltessék a joságt, erényességet, tisztaszivűséget, ahogy Krisztus is tette.
2024. máj. 4. 00:15
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell lemondanod ezekrol.

Egyes egyhazak vagy egyes kepviseloi mondhatjak ezt, de a keresztenyseg lenyege nem az, hogy milyen zenet hallgatsz vagy mit olvasol, vagy hogy egy egyhaz mit tilt (Harry Potter-t, autogen relaxaciot ...)

Potyondi Gergely, hogyan visz, milyen kisertesbe a metal vagy a fantasy?

2024. máj. 4. 03:08
 14/36 anonim ***** válasza:

"Megtalálták a módját, hogy a gyerekeknek korán mesékkel elúltessék a joságt, erényességet, tisztaszivűséget, ahogy Krisztus is tette."

https://www.youtube.com/watch?v=xNzKZ4BDDek&t=180s

Igen. Feltétlen arra a Krisztusi erkölcsre kell nevelni a gyerekeket, hogy a testükkel megkaphatják amit akarnak, mutogassák magukat idegeneknek pénzért vagy valami másért.

2024. máj. 4. 09:07
 15/36 Potyondi Gergely ***** válasza:
0%

13-as:

Simon Gábor atya az egyik videójában azt mondta, hogy a mennyországba csak szentek léphetnek be.

Ha pedig csak szentek léphetnek be, akkor nem mondhatom azt, hogy nyugodtan csinálj olyan dolgokat, amik nem súlyos bűnök, de bűnre vezethetnek.

A rock-al és a metállal az igazi probléma a dalszövegben van. Ha az ember sokat hallgatja a bűnös szavakat vagy kijelentéseket, akkor berögzülhet az agyába.

A fantasy mesék, filmek többségében meg okkultizmus van, de úgy tüntetik fel az okkultizmust, mint ha valami jó dolog lenne, és ha sokat látja ezt az ember, akkor az rögzülhet az agyába, hogy az okkultizmus jó.

Arra kell buzdítanom másokat, hogy ne a tisztítótüzet célozzuk meg, hanem a mennyet.

3Mózes19,2

Szólj Izrael fiainak egész gyülekezetéhez, és mondd nekik: Szentek legyetek, mert én, az Úr, a ti Istenetek szent vagyok.

1Péter1,14-16

Mint engedelmes gyermekek, ne szabjátok magatokat a ti előbbi kívánságaitokhoz, amely tudatlanságotok alatt voltak bennetek,

Hanem amiképpen szent az, aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben,

Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.

Róma12,2

És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

Efézus4,17

Ezt mondom annak okáért, és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjüknek hiábavalóságában,

2Korintus7,1

Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket.

2024. máj. 4. 10:42
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Gergely én nagyon sajnállak téged.
2024. máj. 4. 11:03
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

15

"A rock-al és a metállal az igazi probléma a dalszövegben van."

Vannak olyan dalok is ebből a műfajból amik magáról Jézusról szólnak.

Tehát,akkor mégsem maga a műfaj problémás.

2024. máj. 4. 11:04
 18/36 anonim ***** válasza:

15

Tehát akkor a könyvespolcodon egy könyv van a Biblia. Filmekből és sorozatokból maximum valamilyen Jézust imádókat nézel. Kerülsz mindent ami kicsit is a bűnre vihetne ezért boltba se jársz feltételezem.

Szórakozásképpen ott van akkor a rózsafüzér. Zenének pedig a templomi dalok.

Elég sivár életed lehet. Miért nem mész szerzetesnek?

Az internetet miért használod egyébként? Az interneten is rengeteg bűnös vagy bűnre csábító dolog van.

Ellentmondasz a cselekedeteiddel önmagadnak. Remélem nem csak hazudtál azzal kapcsolatban amit írtál mert az is súlyos bűn lenne.

2024. máj. 4. 11:12
 19/36 Potyondi Gergely ***** válasza:

17-es:

A 4-es válaszomban ezt írtam:

"A rock-al, metállal, meg a fantasy-val az az egyik fő baj, hogy lassan és fokozatosan elszakítanak Istentől."

Vannak olyan dalok, amik Jézust pozitívan tüntetik fel, és ezek természetesen kivételt képeznek, de ha a világ összes rock zenéjének kb 99%-a elszakít Istentől, akkor nem támogathatom ezt a műfajt.

18-as:

Gondoltam rá, hogy elmegyek papnak, de nagyon erősen hiszem, hogy én jelenleg nem ezt a feladatot kaptam. Persze ha Istentől megkapom az elhívást, akkor megyek papnak.

Valamelyik szent ember valami ilyesmit mondott: A mennyország szemszögéből nézve, a legtöbb szenvedéssel teli földi élet is olyan, mint egy kényelmetlen szálláson eltöltött éjszaka.

Erősen hiszem, hogy igazat mondott.

A földi életünk az majdnem semmi az örökkévalósághoz képest.

2024. máj. 4. 12:03
 20/36 anonim ***** válasza:

19

Ezzel nem oldottad fel azt az ellentmondást, hogy például használod az internetet is pedig ez is rengeteg módon képes a bűnre csábítani és elszakítani Istentől. Sokkal jobban mint egy zene, könyv vagy film.

Mégis internetezel. Ez így ellentmondásos.

Esetleg csak hazudtál mikor a zene, stb. ellen érveltél?

2024. máj. 4. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!