Ha Jézus útját választom akkor le kell mondanom a rockról és metálról és a fantasi könyvekről? Miért?
Én csak szélsőséges, szektás esetekben találkoztam ilyennel, hogy megtiltották.
A Biblia esetén sem tudok olyanról, hogy zenét, filmet, könyvet, hasonlókat tiltana.
Én csak azt látom a Sátán utját választod, akkor miért kell meglepődnöd, hogy Jézus szolgája elveszi tőled a satánista könyveket?
Nem ülhetsz két lovon egyszerre.
A rock-al, metállal, meg a fantasy-val az az egyik fő baj, hogy lassan és fokozatosan elszakítanak Istentől.
Ha mennybe akarunk jutni, akkor le kell mondanunk azokról a dolgokról, amik Jézus helyét átveszik.
Máté16,24-25
Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar énutánam, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.
Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az ő életét énértem, megtalálja azt.
"A rock-al, metállal, meg a fantasy-val az az egyik fő baj, hogy lassan és fokozatosan elszakítanak Istentől."
Ha ez képes téged elszakítani a vallástól, akkor elég gyenge lábakon áll a hited.
5-ös:
Nem csak a bűnt kell kerülni, de azokat a lehetőségeket is, amelyek bűnre vezethetnek, mert minél közelebb vagyunk a bűnhöz, annál nehezebb neki ellenállni.
Amikor Jézusnak azt mondta a sátán, hogy változtassa a köveket kenyérré, akkor az volt a hátsó szándéka, hogy Jézus szegje meg a 40 napos böjtjét.
Tudta jól, hogy ezt nem fogja tudni azzal elérni, ha visz neki egy kenyeret, aztán mondja neki, hogy egye meg, de a lassú módszer sem vált be.
Az embereknél a lassú módszer sikeresebb szokott lenni általában, mint az azonnali
Máté4,3-4
És hozzámenvén a kísértő, monda neki: Ha Isten fia vagy, mondd, hogy e kövek változzanak kenyerekké!
Ő pedig felelvén, monda: Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Istennek szájából származik.
Szia
Kérdezd meg magadtól, Jézus hallgatott volna-e ilyen jellegű zenét?
A Bibliában nincs mindenre "szabály írva", mert akkor vastagabb lenne a könyv.
Isten alapelvekben határozza meg, mit kell, mit jó elkerülni.
Már csak azért is, mert egy irányzat azonosítja annak támogatóját.
Vagy is hogy hová tartozol.
(1János 2:15) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat! Ha valaki szereti a világot, nem szereti az Atyát. (1János 2:17) 17 A világ pedig elmúlóban van, és ugyanígy a kívánsága is,. . .
Ez nem jelenti azt, hogy minden dolog rossz amit a világban látunk. Sokkal inkább azt kell eldöntenünk, hogy azzal amit teszünk, mennyire tisztelet tudó Istennel szemben, illetve mennyire járulunk hozzá mások erkölcsi fejlődéséhez, példamutatáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!