Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan reagáljunk ha a fiatal...

Hogyan reagáljunk ha a fiatal gyerekünk közli velünk hívőkkel, hogy ateista vagyok, nem kérek a vallásokból?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 29. 21:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

5

Kedves Kérdező

Milyen sokk? valami megrázkodtatás érte?

2024. ápr. 29. 23:39
 12/22 anonim ***** válasza:
29%

A kérdés nyilván trollkodás, mert egy fiatal gyerek aligha fogja fel, mit jelent az ateizmus, pláne nem vallja. Valószínűleg nem is gondolkodik ezen.

De azért adok értelmes választ is. Szent Ágoston édesanyja éveken keresztül imádkozott fia megtéréséért, ami Istennél meghallgatásra talált és Ágoston megtért kicsapongó, tévelygő életéből. Tehát a válasz az, hogy erőszakos noszogatás helyett inkább imádkozni kell érte és jó példával előtte járni.

2024. ápr. 29. 23:42
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Fejbe kell verni egy bunkósbottal, hátha megszuttyad a feje és ő is megbolondul és nem létező dolgokban kezd el hinni.
2024. ápr. 30. 06:22
 14/22 szp72 ***** válasza:
83%

Serdülő korban szerintem ez normális vagy inkább úgy mondom elég gyakori. Keresi önmagát, keresi azt, ami nem a szülei. Az én esetemben például igazából meg se kérdőjeleződött Isten léte, mégis csak azért is úgy viselkedtem, úgy beszéltem, mint aki nem hisz, pusztán csak azért, hogy nehogymá olyan legyek, mint ők.

Tehát egy serdülőnek rá kell jönnie, hogy nem azért hívő, mert a szülei is azok, hanem mert önmaga is gondolja, s mire ideig eljut az időbe kerülhet. Persze olyan is lehet, hogy valaki végleg vagy hosszú időre szakít a hittel. Az öcsém például ez utóbbi volt, de aztán annál nagyobb hívő lett.

2024. ápr. 30. 07:34
 15/22 anonim ***** válasza:
91%
Semmit, tiszteletben kell tartani a döntését.
2024. ápr. 30. 07:50
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Egyrészről a melegektől való undorodás, melegek bántása, elítélése nem Jézust, Istent követő emberhez méltó. Lehet előszőr a saját hitedet kéne rendbe tenned.

Ezenfelül pedig a hitet nem lehet erőltetni. Tartsad tiszteletben a hitét és inkább arra koncentrálj, hogy jó ember legyél, jó szülője és jó emberré neveld. Jobb az ha ateistaként lesz jó ember mintha hívőként lesz rossz.

2024. ápr. 30. 08:21
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Hány éves?

Katolikus plébánosunk mondta, aki magasan képzett és kiváló pap, hogy kamaszkorban az ateizmus is teljesen normális dolog. Ekkor életkori sajátosság minden ellen lázadni: szabályok, egyház, szülők és akár Isten ellen is.

Nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogyha válaszok, támogatás, biztos pontok helyett kirekesztést, megvetést kap családon belül (meg az undorra való nevelés, ami a ti esetetekben szépen visszaköszön). Ez a szülőség csődje, nem az, hogyha kamaszként megkérdőjelez dolgokat.

Sok, őszinte beszélgetéssel, meg legfőképp személyes példamutatással kéne elöljárni.

2024. ápr. 30. 12:22
 18/22 x0 ***** válasza:
Fogadd el hogy nem hisz. Egyébként milyen korú? Én 2 éves korom előtt semmire se emlékszek. 3-6 éves korom körül beszélhettek nekem először Istenről, eleve azt gondoltam, hogy mi van ha valaki csak kitalálta, a többség hiszékeny volt, és elhitte? Most 43 éves vagyok, semmi se változott, semmilyen természetfeletti lényben se hiszek. Nekem a természetem ilyen, másban is: már akkor is világos volt, hogy a köszönés felesleges, ha az időjárás nem követeli meg, az utcán lehetnénk csupaszon is: felesleges felöltözni, később meg hogy az lenne az ideális, hogy ha megtetszik valaki, akkor ott az utcán egyből szeretkezünk is vele, mindenki előtt. Nemzet felesleges, az általános műveltség is, így a humán tantárgyak is. Most több példa nem jutott eszembe, semmit se változtam azóta: ugyanúgy gondolok mindent mint kisgyerekként, végtelen abszolút istentagadó vagyok.
2024. máj. 1. 20:23
 19/22 A kérdező kommentje:
Nagyobb hit kell ahhoz, hogy a 12 apostol csak kitalálta a Megváltást, mint ahhoz, hogy valóban megtörtént!
2024. máj. 1. 20:34
 20/22 x0 ***** válasza:
100%
19-hez: nálam nem. Péter például elment Rómába. Akkoriban nem volt mondjuk internet se, a nagy távolság miatt azt hazudott amit akart, eszükbe se jutott elmenni oda ellenőrizni, nyomozni. Még a Biblia szerint is, a feltámadás után a tanítványoknak jelent meg Jézus, de ha a népnek jelent volna meg, akkor is lehetett egy hasonmása. Számomra egyértelmű hogy az egész kitalált. Tudtommal az ókori oltárokon vadkender maradványokat találtak, de enélkül is lehet kitalálni dolgokat. Nem tudom Jézus létezett-e, de ha igen, ember volt. Vagy tudta hogy nem Isten fia, és szándékosan vezette félre a népet, vagy ő is azt hitte, ez esetben paranoiás volt, de nagyon.
2024. máj. 1. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!