Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudtok-e ajánlani vallásfórumo...

Bölcsek köve kérdése:

Tudtok-e ajánlani vallásfórumot, ahol zavartalanul tevékenykedhet az ember?

Figyelt kérdés
Itt olyan vallásfórumra gondolok, ahol tiszteletben kell tartsa mindenki a másik meggyőződését, tehát ahol csak konstruktív vitákra van lehetőség.

2024. ápr. 22. 07:35
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
51%
Magyarul zavartalanul terjesztheted konteós hülyeségeidet? Nem, hirtelen nem jut eszembe ilyen, de biztos van az idiótáknak külön gyülekezőhelye az internet sötét bugyraiban, az neked pont jó lesz.
2024. ápr. 22. 11:13
 2/38 anonim ***** válasza:
28%

Templom.

De miért félsz a vallásszabadságtól?

Üdv: aládnyúlok32

2024. ápr. 22. 11:41
 3/38 A kérdező kommentje:

Minden vallás azt hirdeti magáról, hogy egyedül és kizárólag csak ő az isteni tudás és megváltás birtokosa... Hány vallás ismert jelenleg?

Én egy olyan vallásfórumot szeretnék, ahol a különböző vallási felekezethez tartozók, vagy ateisták is tisztelettel meghallgatják egymást, ami által akár tanulhatnak is egymástól.

Szóval ki tud ilyenről?

2024. ápr. 22. 12:57
 4/38 anonim ***** válasza:
57%
Akár itt is lehet ilyet. Volt is párszor. Ez nem a fórumtól függ hanem a vitázó felektől.
2024. ápr. 22. 13:07
 5/38 anonim ***** válasza:
83%

Itt is van ilyen, a titka az, hogy aki direkt balhézik azt ignorálni kell.

Ha azokkal foglalkozol akik helytelenül viselkednek, akkor ne is csodálkozz, hogy csak azokat az embereket "vonzod".

Üdv: aládnyúlok32

2024. ápr. 22. 13:42
 6/38 anonim ***** válasza:
33%
Indítani kellene egy ilyet igen. De abban nem hiszek ha oda keveredik egy ateista, akkor konstruktívan lehet folytatni a beszélgetést...nyilván fordítva is igaz.
2024. ápr. 24. 21:38
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

Mert az ateistákról van az a nézet, hogy mindenbe beleszólnak? :D

2024. ápr. 24. 23:37
 8/38 anonim ***** válasza:
18%
Egy ateista mit tudna tanulni egy szektástól? Én ateistaként eléggé beleástam magam a tudományokba amit a vallásosak tagadnak hiszen szembemegy az ő világképükkel (kár hogy a fizika, biológia és kémia pont lekaksizza hogy te miben hiszel) de kapaszkodj meg, a vallásokat is jobban ismerem mint a vallásosak 99,99%-a. Csak a keresztény Bibliának kb 30 változatát olvastam, ógörög és héber fordítást is, így pontosan tudom hogy honnan erednek, mikor lett kitalálva, honnan lett koppintva stb amit szintén nem hajlandóak a vallásosak beismerni. Gondolok ez alatt pl arra hogy a pokol a középkorban lett kitalálva, a korábbi Bibliákban nem volt még menny se, csak Seol a héberben és Hádesz a görögben ami az alvilágot jelenti, minden lélek otthonát akkor is ha jó és rossz életet élt.
2024. ápr. 25. 05:50
 9/38 anonim ***** válasza:

Vallási teológiát olvasni ateistaként szerintem érdemes.

Legalább tudod, hogy mások mit gondolnak és hogyan gondolkodnak.

Szerintem iskolában kellene tanítani a főbb vallásokról, hogy mindenki kb. tisztában legyen velük.

2024. ápr. 25. 10:36
 10/38 anonim ***** válasza:
18%

Én eleve nem értem hogy miért vannak még vallások, mikor a tudomány cáfolta őket. Eddig az evolúcióval az volt a baj hogy vissza lehetett vezetni az első egysejtűkig a fajokat, de azoknak is létre kellett jönnie, az élettelen anyagból élővé kellett lennie. Pár éve sikerült ezt is elérni a tudósoknak. Vagyis vagy nem isten teremtett minket (a tudósok is bizonyos körülményeket szimuláltak egy biokémiai reakcióhoz, semmi többet) vagy mára a tudósok is istenek lettek.

A szentírások meg egy az egyben bullshitek, csak a modern keresztények is úgy vannak vele hogy oké, akkor mégis volt evolúció, tényleg nem 6000 éves a bolygó, de akkor is van egy láthatatlan fiktív figura aki felelt azért hogy a fentebb lévő körülmények adottak legyenek.

(De amúgy egyszerű matematikai feltevés hogy ha végtelen bolygó van, valamelyiken megfelelőek voltak a körülmények hozzá...)

2024. ápr. 25. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!