Tudtok-e ajánlani vallásfórumot, ahol zavartalanul tevékenykedhet az ember?
Templom.
De miért félsz a vallásszabadságtól?
Üdv: aládnyúlok32
Minden vallás azt hirdeti magáról, hogy egyedül és kizárólag csak ő az isteni tudás és megváltás birtokosa... Hány vallás ismert jelenleg?
Én egy olyan vallásfórumot szeretnék, ahol a különböző vallási felekezethez tartozók, vagy ateisták is tisztelettel meghallgatják egymást, ami által akár tanulhatnak is egymástól.
Szóval ki tud ilyenről?
Itt is van ilyen, a titka az, hogy aki direkt balhézik azt ignorálni kell.
Ha azokkal foglalkozol akik helytelenül viselkednek, akkor ne is csodálkozz, hogy csak azokat az embereket "vonzod".
Üdv: aládnyúlok32
Mert az ateistákról van az a nézet, hogy mindenbe beleszólnak? :D
Vallási teológiát olvasni ateistaként szerintem érdemes.
Legalább tudod, hogy mások mit gondolnak és hogyan gondolkodnak.
Szerintem iskolában kellene tanítani a főbb vallásokról, hogy mindenki kb. tisztában legyen velük.
Én eleve nem értem hogy miért vannak még vallások, mikor a tudomány cáfolta őket. Eddig az evolúcióval az volt a baj hogy vissza lehetett vezetni az első egysejtűkig a fajokat, de azoknak is létre kellett jönnie, az élettelen anyagból élővé kellett lennie. Pár éve sikerült ezt is elérni a tudósoknak. Vagyis vagy nem isten teremtett minket (a tudósok is bizonyos körülményeket szimuláltak egy biokémiai reakcióhoz, semmi többet) vagy mára a tudósok is istenek lettek.
A szentírások meg egy az egyben bullshitek, csak a modern keresztények is úgy vannak vele hogy oké, akkor mégis volt evolúció, tényleg nem 6000 éves a bolygó, de akkor is van egy láthatatlan fiktív figura aki felelt azért hogy a fentebb lévő körülmények adottak legyenek.
(De amúgy egyszerű matematikai feltevés hogy ha végtelen bolygó van, valamelyiken megfelelőek voltak a körülmények hozzá...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!