Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha azt vallom, hogy nem...

Ha azt vallom, hogy nem tudhatjuk, hogy létezik-e Isten, akkor ateista vagyok?

Figyelt kérdés

Nem tagadom isten létezését, ezért én magam nem tartom magam ateistának. De hívő sem vagyok, mert nem hiszek abban, hogy Isten biztosan létezik. Azt tudom, hogy a vallási dolgok megmagyarázhatók Isten nélkül is, de ettől még létezhet isten, legföljebb kicsit máshogy, mint ahogy a vallások kisajátítják.

Miért nem lehet azt elfogadni, hogy vannak dolgok, amiket emberként nem tudhatunk? Például, hogy létezik-e Isten, vagy sem.

Szóval akkor most engem hova kell sorolni? Az ateisták közé, vagy valahova máshova?

márc. 23. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem. Akkor agnosztikus vagy.
márc. 23. 19:22
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Szia

Személy szerint elfogadom azt, hogy vannak dolgok, amiket nem tudhatunk.

A Teremtő létezését viszont nem sorolom ezek közé.

Ha pl felmerül a kérdés, hogy a világegyetemnek volt-e kezdete vagy sem?

Ha volt, akkor kiváltó oka is volt, vagy anélkül jött létre?

márc. 23. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

"Ha pl felmerül a kérdés, hogy a világegyetemnek volt-e kezdete vagy sem?

Ha volt, akkor kiváltó oka is volt, vagy anélkül jött létre?"

Na és akkor a világegyetem kezdetének kiváltó okának mi volt a kiváltó oka? Na és az azt kiváltó kiváltó ok mi volt? És az az előtti? Ez az érv egy végtelen regresszushoz vezet, így biztos hogy értelmetlen.

márc. 23. 20:13
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

"Ha azt vallom, hogy nem tudhatjuk, hogy létezik-e Isten"

Akkor agnosztikus vagy.

"Azt tudom, hogy a vallási dolgok megmagyarázhatók Isten nélkül is, de ettől még létezhet isten"

Akkor jó eséllyel ateista vagy.

A kérdés az, hogy inkább hiszel, vagy inkább nem hiszel?

márc. 23. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem.

Tudni,hogy van Isten,az a hit áldása,ugyanis a hit következménye a megtapasztalás,amely után már tudhatjuk Isten létezését.

márc. 24. 06:03
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

#3:

A Homunculus-érv (amit vallásosak/hívők előszeretettel használnak), ahogyan mondod értelmetlen, ezért hiba.

Szokták a "végtelen miértek" érvének, vagy a "végtelen hogyanok" érvének is nevezni.

Nem csak bizonyításként hibás a használata, de cáfolatként, "kérdésként" is.

Pontosan ezért tilos a dialektikában feltenni egymás után ugyanazt a kérdést az állítás és az állítás oka "ellen", hogy el se indulhasson ez a végtelen regressziós folyamat.

márc. 24. 09:32
 7/8 A kérdező kommentje:

#2: Ezzel önellentmondásba kerülsz, hiszen akkor Isten hogy jött létre?

Mindíg is volt? Akkor meg mit csinált előtte? Ez azért veszélyes játék, mert a visszafelé végtelen idő paradoxon. Az lenne az eredménye, hogy nem létezhetne a most, hiszen soha nem juthanánk el a mostani állapotig, hiszen ahhoz is végtelen időre volna szükség.

márc. 24. 16:10
 8/8 anonim válasza:
100%
Ha az isten létezik az az Ő baja! Nézzük az elejétől. Megteremté a fényt, sötétséget, földet, napot , vizet, növényeket, állatokat meg 1 embert mert a végére elfogyott az alapanyag. Tisztára mint egy szocpolos ház 😉😃. Utána abból az egy emberből mókol kettőt, tehát kókány. Odatesz a két ember elé egy almafát, finom zamatos almákkal , és közli velük, hogy látjátok? Itt van! Finom! De nem nyúlhattok hozzá!!! Tehát szadista is! Sőt mindezt megfejeli azzal, hogy odatesz egy kígyót aki rábeszéli az embeteket, hogy nyúljanak hozzá ahhoz amihez nem szabad, tehát pszihopata is. Majd miután az emberek ettek az almából, amiből nem lett volna szabad de az isten kígyója rábeszélte őket , erre kitagadja őket a paradicsomból. Duplán pszihopata!! Mindezek után ez a két genetikailag szinte azonos ember, akikről nem egyértelmű, hogy apa-lánya vagy bátty-húg viszonyba vannak hiszen Éva Ádám oldalbordájából lett mókolva, elkezdték benépesíteni a földet. Tehát még perverz is az öreg, mert mindezt Ő alkotta. Majd amikor ezzel a sok genetikai selejttel már nem bírt, akkor jött az özönvíz. És ott mi történt? Megtartotta Noét es családját és megint családon belül népesítették be a földet. Végül is csúnya dolog is az a vérfertőzés, jobb is ha családban marad!! 😂😂 Ha belegondolok, a faluszéli, "afromagyar" migráns dikmánok, akik megbeszélik a testvérükkel, hogy :" já Mari, hogy telik az idő! Régen még a húgom voltál, aztá a feleségem, most meg az anyósom vagy", nem is buta elmaradott emberek csak vallásosak és követik isten szadista, pervez, pszihopata beteg útmutatását 😂😂😄😄😁😁😉
márc. 24. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!