Tudnék beszélni egy katolikus pappal?
Krisztus feltámadt, alleluja!
Örülök neki, hogy ki szeretnél engesztelődni az Istennel és az Egyházzal.
A bűnbocsánat szentségét az elsőáldozás előttől kezdve szokták kiszolgáltatni. De sem a CIC, sem a Katekizmus egyik előírását sem sérted meg vele, ha elmész gyónni.
A gyóntató évek óta hallgatja az emberek bűneit. Nem tudom, miben vétkeztél (s nem is szeretném megtudni), de biztos hallott annál rosszabbat is. Továbbá rengeteg embert gyóntat, akinél rendszeresen gyónok 1 óra múlva sem hiszem, hogy emlékszik rá, mit gyóntam.
Gyakori félelem szokott lenni azok körében, akik nem kifejezetten vallásosak, hogy a pap elítéli őket, esetleg megsérti a gyónási titkot. Sok papnál gyóntam már, nem kifejezetten szép dolgokat is, soha egyik sem élt vissza ezzel. Egyébként kánonjogilag büntetendő a gyónás során meghallgatott dolgokat a gyónóra nézve károsan felhasználni (ld.: CIC 984. kánon, 1. §)
Sajnos nem Dunaharaszti környékén lakom, nem ismerek ott egy atyát sem. De bátorítalak, hogy keresd fel a helyi plébánost ügyeleti időben, vagy amikor gyóntat.
Áldjon meg téged és bocsásson meg neked a mindenható és irgalmas Isten, ki Atya, Fiú, Lélek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!