Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szentekhez miért szokás...

Szentekhez miért szokás imádkozni? Mennyi hatalmukj van befolyásolni a sorsot?

Figyelt kérdés
A szentek imádata miért nem minősül bálványimádásnak?
2024. ápr. 12. 19:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Ebből is látható, hogy egy valaki lehet, akit maga Isten erre a feladatra méltónak tart."

Pedig többet is felsoroltam.

"A Testvérek, akik imádkoznak egymásért, Istenhez imádkoznak, Jézus nevében."

Itt se történik más.

Amit idézni szerettél volna, az inkább így szól normális fordításban:

"Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, mert még azt sem tudjuk, hogyan kell helyesen imádkoznunk. A Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal."

Itt a Szentlélek egyértelműen közbenjáró, s tudtommal ez már nem is az Ószövetség, mint próbáltál érvelni Mózes ellen.

2024. ápr. 13. 17:39
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem soroltál fel többet, Pál esetében élő testvéreket kért meg, de ez nem közbenjárás. Sokkal inkább kérelem Istenhez Jézus nevében, hogy segítsen a bajba jutottnak. Tehát ha Én kérem Istent hogy segítsen egy testvéremnek, vagy valakinek, akkor nem közben járok, hanem személyes kérésemet fejezem ki Isten felé.

Amit írtál annak ugyan az az értelme, csak más szavakkal.

Akik "szentek", azokhoz nem imádkozunk és nem is kérjük a közben járását.

Az apostol a "szentek" kifejezés alatt a még életben lévőket érti, nem azokat akik már meghaltak.

2024. ápr. 13. 17:49
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha én megkérlek téged, hogy imádkozz értem Istenhez, akkor te értem közbenjársz. Bármennyire is próbálsz a szavakon lovagolni.

"Az apostol a "szentek" kifejezés alatt a még életben lévőket érti, nem azokat akik már meghaltak."

Értették alatta mind a kettőt. Vagy szerinted a "sok elhunyt szent" kifejezés az evangéliumban élőkre vonatkozik? Vagy a jelenések könyvében lévő szentek is még földön élő emberek?

Mint már párszor írtam, ti nem ismeritek a Bibliát, ezért tud könnyen megvezetni titeket az őrtorony vallása.

2024. ápr. 13. 18:25
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

13

Ha megkérsz, hogy imádkozzam érted, az nem olyan "közbenjárás", mint amihez Jézusnak van kizárólag joga.

Az tény, hogy kérhetem Istenemet, hogy ne felejtkezzen el rólad, de Jézus nevében intézhetem ezt a kérést Istenhez.

Nem érthették mind kettőt, mivel a feltámadás azután kezdődött meg az égbe, amikor Jézus levetette Sátánt az égből, és létrejött a messiási királyság. A királyság fiai Jézushoz az utolsó napokban csatlakoznak, ahogy írva is van.

Ezért akkor senkihez nem is imádkozhattak volna az égbe.

(1Tesszalonika 4:15, 16) . . .mi, akik életben leszünk az Úr jelenléte idején, semmiképpen nem előzzük meg azokat, akik meghaltak, 16 mivel maga az Úr fog leszállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával, és először azok támadnak fel, akik meghaltak Krisztus követőiként. . .

A felkent keresztények feltámadása tehát nem sokkal azután kezdődik, hogy az Apokalipszis négy lovasa megkezdi vágtáját.

Nem véletlen mondta Pál, hogy voltak akik szerint a feltámadás az Ő idejükben elkezdődött, és ez tévedés:

(2Timóteusz 2:17, 18) . . .Himéneusz és Filétusz is ilyen beszédet terjeszt. 18 Ezek az emberek azt mondják, hogy a feltámadás már megtörtént, amivel eltérnek az igazságtól, és feldúlják némelyek hitét.

2024. ápr. 13. 18:52
 15/22 anonim ***** válasza:
82%

"Ha megkérsz, hogy imádkozzam érted, az nem olyan "közbenjárás", mint amihez Jézusnak van kizárólag joga."

A szentek közbenjárása se olyan "közbenjárás", mint amihez Jézusnak van kizárólag joga. Most akkor mi a problémád?

"amikor Jézus levetette Sátánt az égből"

Jézus az evangéliumokban beszél erről, hogy látta:

"Így válaszolt nekik: „Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből."

Ezt elég egyértelműen múltidőben fogalmazta meg.

"Nem véletlen mondta Pál, hogy voltak akik szerint a feltámadás az Ő idejükben elkezdődött, és ez tévedés"

Jézus halálakor is feltámadt sok elhunyt szent :)

Nem ismeritek az Írást...

2024. ápr. 13. 19:34
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem támadt fel senki, a halottakat a földrengés kidobta a sírból.
2024. ápr. 13. 19:42
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

A Biblia nem ezt írja, amit te, én inkább Isten szavát fogadom el, nem az őrtorony hamisságát.

2024. ápr. 13. 19:48
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Szegény Mária hogy foghatja a fejét a mennyben amikor egyszerre millióan kérik imában a kis ügyeikért közbenjárni. Xd

Ilyen a hamis hit.

2024. ápr. 14. 09:05
 19/22 anonim ***** válasza:

Jézus is biztos fogja a fejét, amikor 100 milliók kérik egyszerre.

2024. ápr. 14. 12:17
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

@19

Na látom azért elhomályosul egy kis különbség Jézus és Mária között.

Jézus állitotta magáról, hogy ő jelen van ott ahol ketten vagy hárman egybegyülnek a nevében, azaz ő Isten. Neki nem gond több millió ima meghallgatása. Mivel pedig Máriát a Katolikus egyház ugyanerre a szintre emeli, ez bálványimádás. Persze jól teszik, hogy tabadják, hogy nem tiszteleik Máriát Istenként, de a gyakorlat mégis ezt mutataja sajnos.

2024. ápr. 14. 17:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!