Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istent miért nem nőként...

Istent miért nem nőként imádjuk???

Figyelt kérdés
Anyja csak egy lehet az embernek. Apja is, de az adott esetben kevésbé egyértelmű...

ápr. 3. 20:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Istent nem nőként kell imádni, hanem azért amiért megalkotta a nőket.

Nélkűlük sokkal szürkébb lenne a világ

Sajnos engem férfinek teremtett, úgy hogy magányos vagyok.

ápr. 4. 21:44
 22/25 IstenGyermeke1 ***** válasza:

#3 javítás:

A shekhinah helyes héber írása (nem tudom, hogy került be az a pont a betűbe): שׁכנה

Látom, nem sikerült egyértelműen kifejeznem magam. Istenben mind megvannak mind a férfi, mind a női tulajdonságok is. Mivel saját képmására teremtette az embert, a férfi és a nő szeretetközösségét, a házasságot pedig a Szentháromság mintájára; tehát benne meg kellett lennie mindennek. Isten a teljesség. Ezért nem lehet egyértelműen egy nembe sem sorolni, de inkább azt mondanám, hogy férfi és nő, minthogy egyik sem; mert a Teremtés könyvében a férfit ÉS a nőt EGYÜTT alkotja meg saját maga képmására.

ápr. 4. 23:10
 23/25 anonim ***** válasza:

22.

Igen. Pontosan ez az oka annak, hogy nagyon megszaporodtak a transz nemű lányok, mert ők férfi is és nő is egyben.

ápr. 5. 00:23
 24/25 IstenGyermeke1 ***** válasza:

A férfit ÉS a nőt EGYÜTT teremtette saját képére és hasonlatosságára (“ad imaginem Dei”). Mivel mi alapvetően anyagi lények vagyunk, s szaporodunk; szükségünk van nemre (mert az ember váltivarú faj). Istenre egyik sem igaz. Ő Isten, a mi emberi fogalmainkkal leírhatatlan; mindig csak közelítőleg tudjuk valamilyen tulajdonságát leírni.

Mivel Ő a teljesség, ezért mondom, hogy mind a férfi és mind a női nemre utaló vonások is vannak Benne.

ápr. 5. 08:02
 25/25 anonim ***** válasza:
Én Istent úgy képzelem el, hogy egy természetfeletti lény, aki mindenkinek egyedi gondolkodást, stílust és viselkedést adott.
máj. 4. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!