Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, mit gondoltok a...

Keresztények, mit gondoltok a Barnabás evangéliumáról és más egyháznak ellentmondó dolgokról?

Figyelt kérdés
Én is keresztény vagyok, de úgy érzem hogy sose tudom mi a teljes igazság bizonyos dolgokban. Például az ateisták, muszlimok azt mondják hogy a Bibliát meghamisították, a keresztények azt mondják hogy nem. Most akkor mi az igazság? Ti hogy döntitek el? Illetve pl a Barnabás evangéliuma, amit elméletileg a katolikus egyház szeretne eltüntetni; azt mondja hogy Jézus egy próféta, nem Isten, és majd jönni fog még egy próféta, aki elméletileg Mohammed lenne. Erről mit gondoltok? És a többi, ilyen katolikus egyház titkos dolgairól?

2024. márc. 19. 00:49
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 Potyondi Gergely ***** válasza:

12:-es: Nem értek egyet.

Az sátán rengeteg módot bevet annak érdekében, hogy elhitesse azt, hogy Jézus nem váltott meg minket, és hogy nem támadt föl.

Azok, akik elhiszik azt, hogy nem halt meg Jézus, azok abban is hisznek, hogy nem halt meg a bűneinkért, és nem támadt föl.

Nem hisznek abban hogy Isten annyira szeret minket, hogy még az egyszülött Fiát is odaadta értünk.

A sátán tudja, hogy nincsenek a földön Jézus csontjai, és azt is tudja, hogy ha nincsenek itt Jézus csontjai, akkor sohasem lehet a Biblia hiteltelenségét megkérdőjelezhetetlenül bebizonyítani.

Az, hogy valakit ártatlanul megölnek és ezzel megváltja minden ember bűnét, azután meg feltámad és felmegy magától a mennybe, sokkal dicsőségesebb, mint ha valaki csak simán felmegy a mennybe.

A Biblia nincs meghamisítva, és nincs megkérdőjelezhetetlen bizonyíték arra az állításra, hogy "meg van hamisítva".

Egy neves bibliai régész, Nelson Glueck mondta: Határozottan kijelenthetjük, hogy mindeddig nem történt olyan régészeti felfedezés, amely a Biblia bármely részét megcáfolta volna.

Az nem megkérdőjelezhetetlen bizonyíték, ha valaki nagyon régi Bibliakritikusok feljegyzéseire hivatkozik.

Sokan próbálkoztak megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot találni a Biblia hiteltelenségére, de senki sem talált megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot.

Ha egy tucat ember kb. a IV.Században elkezdtek volna arról tanácskozni, hogy hogyan hamisítsák meg a Bibliát, akkor ezek az emberek vagy kivették volna az ellentmondásosnak látszódó Igéket, vagy átalakították volna.

Ha meghamisították volna az Újszövetséget, akkor lehet, hogy olyasmit is írtak volna, hogy "az Ószövetséget részben meghamisították".

Az Ószövetségben sok olyan dolog van, ami már az Újszövetségben nincs de azóta Jézus már betöltötte a törvényt, és sokan vértanú halált haltak Jézusért.

Hatalmas különbség van aközött, hogy valaki a hitéért megöleti magát, és aközött, hogy valakit a hitéért megölnek.

Rengeteg keresztény vértanú van, aki nem látta Jézust, és mégis a hitéért ölték meg.

János apostol kivételével az összes apostol vértanú halált halt a tanúságtételéért.

Ha tudták volna, hogy az evangélium hamis, akkor a kivégzésük előtt beismerték volna, de senki sem halna meg olyan dologért, amiről tudja hogy nem igaz.

István, az első vértanú, halála előtt imádkozott azokért, akik őt megkövezték.

Apostolok cselekedetei7,59-60

Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik, és ezt mondja vala: Uram, Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!

Térdre esvén pedig, nagy fennszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nekik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.

Ha én kiásnék ezer követ, amire azt vésték rá majdnem kétezer évvel ezelőtt, hogy Jézus feltámadt, azt a hitetlenek valószínűleg nem fogadnák el megkérdőjelezhetetlen bizonyítéknak.

Ha egy hitetlen kiás ezer követ, amire azt vésték rá majdnem kétezer évvel ezelőtt, hogy "Jézus nem támadt fel" azt én sem fogadnám el megkérdőjelezhetetlen bizonyítéknak.

Ha megjelenne egy ember, aki természet feletti dolgokat tesz, és azt állítja, hogy a Biblia téves, az sem lenne számomra megkérdőjelezhetetlen bizonyíték.

Ha lenne megkérdőjelezhetetlen bizonyíték a Biblia hiteltelenségére, akkor már sok éve egy keresztény se lenne.

A keresztények nem hazudnak maguknak, hanem elfogadják azt, hogy az igazság akkor is igazság, hogy ha nem értjük.

Ha a hengert egy bizonyos oldalról nézzük, akkor egy körre hasonlít, ha pedig másik oldalról nézzük, akkor pedig egy téglalapra hasonlít.

Attól még, hogy a hengert körnek, vagy téglalapnak hiszünk, attól még henger marad.

A mennyben sokkal jobban megfogjuk érteni a dolgokat, mint itt a földön.

A magasabb pozíciót betöltő vallási szereplők sem szerkeszthettek, és a másolók sem szerkeszthettek. Nagyon ügyeltek a pontos másolásra.

A katolikus hitvédelem kézikönyvében ezeket írták (innen és a hét kötőjel között):

„A szöveget nem rontották el eretnek hozzátoldások sem. A kéziratok nagy földrajzi területen és bőséges példányszámban való elterjedtsége azt mutatja, hogy a szöveget csak jelentéktelen mértékű eltérésekkel adták tovább. A létező eltérések meglehetősen csekélyek, és nem szándékolt hibák eredményei.”

„Az evangéliumok szövegét nem lehetett volna eltorzítani az összes, a hitéhez ragaszkodó keresztény hangos tiltakozása nélkül.”

„Senki se változtathatta volna meg az összes létező kéziratot.

„Nincs olyan időpont, amikor hamisítás történhetett volna, mert amint láttuk, az Újszövetség könyveit az egyházatyák rendszeresen és sűrűn egymás után idézték. A szövegeket az ilyen külső tanúbizonyságok időszakának kezdete előtt sem hamisíthatták meg, mert akkor az apostolok még éltek és el tudták volna utasítani a hamisítványt.”

„Az Újszövetség szövege minden részletében éppolyan jó, mint az antik világ bármely klasszikus művének szövege. […] Ha valaki vitatná az Újszövetség szövegeinek az eredetivel való egyezését, az visszájára fordítaná a kritika minden szabályát, és el kellene utasítania az antik világból származó minden művet, mert azoknak szövege kevésbé megbízható, mint az evangéliumoké.”

-------

Ha a keresztények meghamisították volna a Bibliát, akkor sok Igét kivettek volna, mint például azt, hogy Jézus nem eltörölni jött a törvényt, hanem betölteni.

Máté5,17

Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Ha a keresztények meghamisították volna a Bibliát, akkor a Máté5,17 lenne az egyik olyan Ige, amit a legnagyobb eséllyel kivettek volna, de nem tették.

Jézus tudta, hogy mi van az Ószövetségben, és egy szóval sem mondta azt, hogy hamisítás lenne.

Ha a Biblia meg lenne hamisítva, akkor szó szerint ehhez hasonló dolgot is belehamisították volna a keresztények egy része: "szabad másokat erőszakkal áttéríteni a kereszténységre".

Egyszerűbb lett volna elterjeszteni a Bibliát akkor, ha könnyen érthetőre áthamisítják, de Isten nem hagyja, hogy az igazság eltűnjön.

Még rengeteg ellentmondásosnak látszó részt átalakítottak volna a keresztények, ha meghamisították volna a Bibliát.

Isten megakadályozta volna, hogyha valaki az Ő Igéjét megpróbálná mindenki számára meghamisítani.

Isten szabad akaratot adott, de vannak dolgok, amiket nem tűr el.

Ha pedig nincs hamisítás a Bibliában, akkor a Biblia Isten Igéje.

Az antikrisztus fog majd kísérletet tenni arra, hogy hamis bizonyítékokkal és természetfeletti jelek mutatásával eltaszítsa az embereket a Bibliától, de ő se lesz képes megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot felmutatni.

A Biblia akkor lenne hamis, ha sohasem jönne el az az idő, amikor az igaz hívők száma megközelíti vagy eléri a nullát. Az igaz hívők fogyatkozása csak megerősíti a Biblia hitelességét.

Lukács18,8

Mondom nektek, hogy bosszút áll értük hamar. Mindazáltal az Embernek Fia mikor eljő, avagy talál-e hitet e földön?

1. Nem bizonyíték, hogy a különböző keresztény egyházak kevesebb könyvet használnak a Bibliából.

Ha én alapítók egy hamis vallást, ami elterjed az egész világon, akár kivesznek belőle valamit, akár nem, az hamis vallás marad.

Ha én kiveszem a Bibliából a könyvek felét, és azt elterjesztem néhány ezer embernek, attól még Isten Igéje marad mindkét fele is.

2. Az ellentmondásosnak látszó dolgok nem bizonyítják a Biblia hiteltelenségét, és igazi ellentmondás nincs a Bibliában.

Pl.: Jézus ezeket mondta:

Máté5,38-39

Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért.

Én pedig azt mondom nektek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felöl, fordítsd felé a másik [orcádat] is.

Máté5,43-46

Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket.

Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekszik-e?

Jézus betöltötte a törvényt, és nem eltörölte. Jézus előtt még szabad volt a zsidóknak visszavágni, ha az muszáj volt, de mivel már Jézus betöltötte a törvényt, ezért ma már senkinek sem szabad másoknak ártani.

Ott van a házasságtörő asszony esete:

János8,7-11

De mikor szorgalmazva kérdezék őt, felegyenesedve monda nekik: Aki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.

És újra lehajolván, írt vala a földre.

Azok pedig [ezt] hallván, és a lelkiismeret által vádoltatván, egymás után kimenének a vénektől kezdve mind az utolsóig; és egyedül Jézus maradt vala, és az asszony középen állva.

Mikor pedig Jézus felegyenesedék és senkit sem láta az asszonyon kívül, monda neki: Asszony, hol vannak azok a te vádlóid? Senki sem kárhoztatott-e téged?

Az pedig monda: Senki, Uram! Jézus pedig monda neki: Én sem kárhoztatlak: eredj el, és többé ne vétkezz!

Jézus előtt még szabad volt a házasságtörőt megkövezni, de Jézus után csak azok kövezhetnek meg másokat, akiknek semmi bűnük nincs.

Minden ember bűnös, és senkinek se esne jól, ha egy bűnös ember elítéli egy bűnért.

Ha valaki ítélkezik felettünk, annak bűntelennek kell lennie, és Isten bűntelen.

Nekünk, bűnös embereknek, nincs jogunk eldönteni azt, hogy Isten mit csináljon, és hogy mit üzenjen a prófétákkal és az apostolokkal.

Nincs jogunk megmondani Istennek, hogy mit parancsoljon nekünk, és mit ne.

A Biblia a világ legjobban elterjedt könyve, és rengeteg ember elolvasta az ellentmondásosnak látszódó Igéket.

Rengeteg okos ember van, akik elfogadják a Bibliát, és azt, hogy Isten mindig igazságosan cselekedett.

Ha igazi ellentmondás lenne a Bibliában, akkor sose tudott volna ennyire elterjedni a Biblia, és szinte senki se hinne a Bibliában, mégis rengetegen vannak, akik hisznek abban, hogy a Biblia igaz, és hogy Isten mindig igazságosan cselekszik.

Attól még hogy valaki nem érti azt, hogy mi miért volt igazságos, nem jelenti azt, hogy igazságtalan volt.

Isten terve hasonlít egy végtelen és helyes egyenlethez.

Isten ismeri a végtelen egyenletet. Mi ennek az egyenletnek csak egy kis részét ismerjük.

Róma11,33

Oh, Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az ő ítéletei, s kinyomozhatatlanok az ő útjai!

Azt kijelenthetjük, hogy Isten terve szerint a lehető legtöbb ember fog üdvözülni.

Nem szabad azt gondolni Istenről, hogy robotként működik, és hogy mindig úgy cselekszik, ahogy szerintünk logikus.

Ha ellentmondásosnak látszó dolgot látunk, ott lehet hogy nem ismerjük a teljes egyenletet.

Az ellentmondásosnak látszó dolgok megértésében segíthet a tékozló fiú példabeszéd is.

A tékozló fiú igazságtalannak érezte azt, ahogy az apa fogadta a tékozló fiút, de az apa elmagyarázza az idősebb fiúnak azt, hogy miért kell örülni a tékozló fiú visszajövetelének.

Lukács15,31-32

Az pedig monda neki: Fiam, te mindenkor énvelem vagy, és mindenem a tiéd!

Vigadnod és örülnöd kellene hát, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, és elveszett és megtaláltatott.

Ahhoz, hogy megértsük a Bibliát, szívből kell kérni Istent, hogy segítsen helyesen értelmezni a Bibliát, és félni kell attól, hogy ellene vétkezünk.

El kell fogadnunk azt, hogy itt a földön még nem látunk mindent, de Isten mindent lát.

Isten nem csak féltőn szerető, hanem Szent és igazságos, és a bűnt nem hagyhatja büntetlenül.

3Mózes19,2

Szólj Izrael fiainak egész gyülekezetéhez, és mondd nekik: Szentek legyetek, mert én, az Úr, a ti Istenetek szent vagyok.

Ha Isten nem lenne igazságos, akkor büntetlenül hagyná a bűnöket.

Azért kell elfogadnunk Jézus megváltását, mert a bűneink annyira megbántják Istent, hogy jócselekedetekkel nem tudjuk kifizetni bűneink árát.

Jézus a kereszten kifizette a bűneink árát, de a bűnöket nekünk is szívből meg kell bánni.

Ha valaki börtönben van, és az óvadék 100 milliárd dollár, és nekünk van erre pénzünk és kifizetjük, akkor ez az ember kiszabadul.

Ha annyit keres, mint az átlag, és máshonnan nem szerez pénzt, akkor akkor se tudja kifizetni nekünk a 100 milliárdot, ha 100 évig dolgozik.

aug. 31. 23:17
 62/64 Potyondi Gergely ***** válasza:

Isten akkor is szeret, ha csapásokkal megbüntet minket.

Amikor egy szerető apa megbünteti azt a gyerekét aki rosszat cselekszik, akkor az a gyerek lehet hogy azt hazudja magának hogy:"Apa nem szeret, mert ha szeretne akkor nem büntetne meg."

Pedig az igazság az, hogy az apa igenis szereti a gyerekét, csak a jó útra akarja terelni.

A Szeretet és az igazságosság nem egymás ellentéte.

Nem Isten hagyta el az embereket, hanem az emberek hagyják el Istent azzal, hogy a bűnt választják.

Akik nem fogadják el Isten Szeretetét, és nem tartják meg az Ő parancsait, azoknak számolniuk kell a büntetéssel.

3. Az, hogy nincs meg az eredeti Biblia, nem bizonyítja a Biblia hiteltelenségét.

Ha én alapítok egy hamis vallást, és csinálok ennek egy könyvet, akkor ez a hamis vallás nem lesz igaz vallás azért, mert megvan az eredeti könyve.

Nem az dönti el, hogy mi az igazság, hogy meg van-e az igazságról szóló eredeti könyv fizikailag.

Az igazság, akkor is igazság, ha nincs leírva, de Istennek hála, rengetegen másolták a Bibliát, így az üdvösségünket nem fogja akadályozni az, hogy nincs meg az eredeti Biblia.

4. Ha csak görög nyelven maradtak meg az evangéliumok, az sem hitelteleníti a Bibliát, hisz mindegy, hogy görög vagy arámi nyelven írták le az igazságot.

Az igazság akkor is igazság, ha másik nyelven íródtak.

Egy könyvnek lehet több fordítása is, de a lényege megmarad.

Továbbá ne mi döntsük el azt, hogy Isten Igéjét milyen nyelven írják le.

5. Az sem hitelteleníti a Bibliát, hogyha nincs meg az eredeti evangélium. Ahogy a hármas pontban írtam, egy vallás hitelességét nem az határozza meg, hogy megvan-e az eredeti könyv.

Isten tudja, hogy akkor is rengetegen hinni fognak az igazságban, ha nincs meg az eredeti könyv.

A hitünket nem szabad arra alapozni, hogy a vallásunknak meg van-e az eredeti könyve.

Ha én csinálok egy hamis vallást, és papírra írom ezt a könyvet, akár megmarad a könyv, akár nem, hamis vallás marad.

6. A hamisított evangéliumok nem is kerültek bele a Bibliába.

Aki megmeri hamisítani Isten Igéjét, az hamar lebukik, és súlyosan meg lesz büntetve.

Jelenések22,18-19

Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: [Hogy] ha valaki ezekhez hozzátesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;

És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.

Ha én csinálok egy hamis vallást, és mások ezt nem hamisítják meg, attól még a hamis vallásom hamis vallás marad.

7. A négy evangélium közötti apró eltérések nem változtatnak az evangélium lényegén.

Az egyik dolog, amit valamennyien hibának hisznek, az az, hogy vajon hány asszony ment ki Jézus üres sírjához.

Máté28,1

A szombat végén pedig, a hét első napjára virradólag, kiméne Mária Magdaléna és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt.

Márk16,1-2

Mikor pedig elmúlt szombat, Mária Magdaléna, és Mária, a Jakab[anyja], és Salomé drága keneteket vásárlának, hogy elmenvén megkenjék őt.

És korán reggel, a hétnek első napján a sírbolthoz menének napfeltekor.

Lukács24,1

A hétnek első [napján] pedig kora reggel a sírhoz menének, vivén az elkészített fűszerszámokat, és némely [más asszonyok is] velük.

János20,1-2

A hétnek első napján pedig, jó reggel, amikor még sötétes vala, odaméne Mária Magdaléna a sírhoz, és látá, hogy elvétetett a kő a sírról.

Futa azért, és méne Simon Péterhez és ama másik tanítványhoz, akit Jézus szeret vala, és monda nekik: Elvitték az Urat a sírból, és nem tudjuk, hová tették őt.

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy János szerint 1, Máté szerint 2, Márk és Lukács szerint meg minimum hárman mentek ki.

Fontos figyelembe venni azt is, hogy mi az amit nem írnak.

János egy szóval sem írta, hogy egyedül csak Mária Magdaléna ment ki a sírhoz.

Ha János Evangélista azt írta volna, hogy egyedül csak Mária Magdaléna ment ki a sírhoz, akkor az tényleg ellentmondásos lenne a többi evangéliummal.

Attól még, hogy János szerint 1, Máté szerint 2, Márk és Lukács szerint meg minimum hárman mentek ki, attól még igazat írt az is aki egyet írt, csak ő nem írta hozzá azt, hogy még voltak rajta kívül.

Továbbá ha ezeket az Igéket hamisították volna, akkor János Evangéliumához hozzáírták volna a másik Máriát is.

Ha én azt mondom az apámnak, hogy "a boltban veszek egy kiló kenyeret", aztán a boltban veszek egy kiló kenyeret és 10 tojást, attól még igaz az, hogy vettem egy kiló kenyeret.

Ha azt mondtam volna, hogy "csak egy kiló kenyeret veszek" de nem csak egy kiló kenyeret vettem, hanem tiz tojást is, akkor az állítás már nem igaz.

8. A Bibliában nincsenek betoldások.

9. A Bibliában nincsenek ellentmondások, nincsenek tudományosan téves állítások, és nincsenek számszerű tévedések.

Az ellentmondásosnak látszódó dolgok nem hiteltelenítik a Bibliát.

10. Nem az a legfontosabb, hogy melyik ember írta a Biblia könyveit, hanem az, hogy Isten sugalmazására íródott-e.

A Biblia összes könyve Isten sugalmazására íródott.

14-es: Nem értek egyet.

Az özönvíz tényleg létezett, és Isten mindenható. Neki nem lehetetlen a növényeket a nap előtt megteremteni, továbbá a világosság a növények előtt lettek megteremtve, és a növényeknek kell világosság.

1Mózes1,3

És monda Isten: Legyen világosság; és lőn világosság.

Arra az állításra, hogy a "Biblia hamisítása tény" nincs megkérdőjelezhetetlen bizonyíték, és a Biblia nincs meghamisítva.

A fentebb felsorolt Bibliaellenes érvek nem megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok.

Számunkra igaz a kereszténység, és nem hazudunk magunknak, hogy igaznak tűnjön.

Gyakran előfordul, hogy valamit nem értek azonnal a Bibliából, de ha kérem Istent, akkor segít megértenem.

Itt a földön ne gondoljuk azt, hogy Isten kérés nélkül az összes akaratunkat teljesíteni fogja.

Ha mindent meg akarunk érteni a Bibliából, akkor kérni kell Istent, hogy segítsen benne.

Más vallások követőiben is van szeretet, de attól nem leszünk jobbak a többi vallásnál, ha csak azokat szeretjük, akik minket is szeretnek.

Lukács6,27-28

De nektek mondom, kik [engem] hallgattok: Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek,

Áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak.

Lukács6,32-33

Mert ha [csak] azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.

És ha [csak] azokkal tesztek jól, akik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanezt cselekszik.

Még a bűnösök is képesek azokat szeretni, akik őket szeretik. A pokolban biztos hogy nem lesz szeretet.

Az általad felsorolt Biblia ellenes érvek nem megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok.

Minket érdekel az igazság, és én is közel akarok kerülni Istenhez. Az igazság le van írva a Bibliában.

Sok olyan keresztény volt és van, akiket gyerek korukban egy másik vallásban neveltek fel.

16-os: Nem értek egyet.

Jézus is Isten. Ő maga mondta, hogy: Én és az Atya egy vagyunk.

Ezen kívül, amikor Tamás Istennek szólította Jézust, Jézus nem tagadta le.

János10,30

Én és az Atya egy vagyunk.

János20,28-29

És felele Tamás, és monda neki: Én Uram és én Istenem!

Monda neki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél; boldogok, akik nem látnak, és hisznek.

Aki hisz abban, hogy Jézus Isten, az nem bálványimádó.

Bálványimádó az, amikor valaki nem Istent helyezi első helyre, hanem valami mást.

Amikor a zsidók a pusztában aranyborjút csináltak, akkor azt az aranyborjút az Igaz Isten elé helyezték, és nem az Igaz Istent imádták, hanem az aranyborjút.

Az is bálványozás, ha valaki az Igaz Isten helyett olyasvalakit imád, aki megengedi a bűnöket, mint pl.: az antikrisztus.

18-as: Jézus nem hamis istenség, hanem Isten.

20-as: Jézus Isten, és Isten létezik, és te is fogsz találkozni az Isten Jézussal.

Vannak, akik akkor sem hinnék el azt, hogy Jézus Isten, ha a halottak közül támadna fel valaki, és azok mondanák.

Ábrahám mondta:

Lukács16,31

Ő pedig monda neki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.

22-es: Minket Jézus, aki Isten, megváltott, és neki köszönhetően örök életünk lesz a mennyben.

Egy ember által jött a világba a halál, és egy ember által jött az élet.

Róma5,18

Bizonyára azért, miképpen egynek bűnesete által minden emberre [elhatott] a kárhozat, azonképpen egynek igazsága által minden emberre [elhatott] az életnek megigazulása.

24-es: Az Ítélet napján minden ember meg lesz ítélve a cselekedeteik szerint.

Jelenések20,12-15

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek [könyve]; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedetei szerint.

És a tenger kiadá a halottakat, akik őbenne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik őnáluk voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

A pokol pedig, és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Jézus Isten, és Istent imádni nem bálványimádás.

Az az aranybórjú, amit a zsidók imádtak a pusztában, az nem volt Isten, és annak az aranybórjúnak az imádata bálványimádás volt.

Jézust akkor is szabad imádni, ha a földön jár, mert Ő Isten.

26-os: Minden ember eredendően bűnös, de az eredendő bűn önmagában nem elég ahhoz, hogy pokolra kerüljön valaki. A pokolra kerüléshez szándékos bűn is kell.

A mi szándékosan elkövetett bűneinkért Jézus meghalt értünk a kereszten.

Ez a világ legszeretetteljesebb cselekedete.

János3,16-18

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

Aki hisz őbenne, el nem kárhozik, aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Jézust ezzel gúnyolták:

Máté27,40

És [ezt] mondván: Te, ki lerontod a templomot, és harmadnapra fölépíted, szabadítsd meg magadat; ha Isten Fia vagy, szállj le a keresztről!

Jézus bármikor le tudott volna szállni a keresztről, hisz Ő Isten, de annyira szeret minket, hogy inkább elviseli értünk, azt a hatalmas szenvedést.

Ne feledjük, hogy a szívből jövő bűnbánat is kell.

Ha valaki azt állítja, hogy hisz Jézusban, de élete végén sem bánja meg a halálos bűneit, az elkárhozik.

A jobb lator élete végén szívből megbánta bűneit, és igazságosan mennybe jutott.

Ha valaki azt mondja, hogy elég elfogadni Jézus kereszthalálát, és utána mennybe jutsz akkor is, ha rengeteg halálos bűnt elkövethetsz megbánás nélkül, akkor nem mond igazat.

Jézus kereszthalálára azért is volt szükség, mert az ember a saját bűneiért nem tud elég nagy áldozatot hozni azért, hogy jóvá tegye.

Pl.: Ha valaki szidja egy ember vallását, és ez az ember megöli őt ezért, az bűn.

Az áldozat hozzátartozóinak nem fog tudni elég pénzt fizetni ahhoz, hogy kiengesztelje őket.

Isten sokkal jobban szerette ezt az embert, mint a hozzátartozói, így neki főleg nem tudunk annyi pénzt fizetni, hogy eltörölje ezt a bűnt.

A bűnöket nem lehet pénzzel meg jócselekedetekkel megvásárolni.

Ahhoz, hogy Isten megbocsásson, ahhoz az is kell, hogy ez a gyilkos szívből megbánja a bűnét, és bocsánatot kérjen.

Ha a gyilkos szívből elfogadja Jézus megváltását, akkor meg is kell bánnia szívből a gyilkosságot.

Ha a hozzátartozók arra törekednek, hogy Istennek tetsző életet éljenek, akkor ők is megbocsátanak.

Szűz Mária sem kezdte el gyűlölni meg szidni azokat, akik keresztre feszítették Jézust.

Ne feledjük, hogy Isten Szeretete nagyobb, mint az igazságossága. Erre jó példa a tékozló fiú példabészéd is.

Istentől az a tanítás származik, hogy minket bűnösöket, egy bűntelen váltott meg a kereszten.

Pogány hamisítás az, amikor valaki azt tanítja, hogy:

Csak a saját jócselekedeteiddel válthatod meg a bűneidet.

Ha valaki szándékosan megöl valakit, de mások életét pedig megmenti, azzal nem lett eltörölve a gyilkossága.

Ha elfogadja Jézust megváltójának, és szívből megbánja a bűnét, akkor meg lesz bocsátva.

Természetesen amennyire lehet, igyekeznie kell jóvá tenni, mint pl.: feladja magát a rendőrségen.

Ha nem fogadja el Jézust megváltójának, és nem bánja meg szívből a bűnét, de feladja magát a rendőrségen, akkor nem lesz megbocsátva neki, hacsak nem legkésőbb élete végén fogadja el Jézust megváltójának és bánja meg szívből a bűneit.

aug. 31. 23:18
 63/64 Potyondi Gergely ***** válasza:

28-as:

Nem vakhit, és nem vallási fanatizmus. Minket érdekel az igazság, és Istenhez is közelebb akarunk kerülni.

Képzeljük el hogy van egy Péter nevű ember.

Valaki éjjel nyom nélkül besurran Péter lakásába, és gumikesztyűben ellop egy eszközt, amin rajta van Péter ujjlenyomata.

Másnap máshol Péter beszélget valakivel egy épületben, és az, aki tegnap besurrant a lakásába, megöli ezzel az eszközzel azt, akivel Péter beszélgetett, de Pétert életben hagyja.

Utána gyorsan elmenekül és a gyilkos eszközt ott hagyja, és Péteren kívül nincs másik szemtanú.

A rendőrségnek elmondja Péter, hogy mi történt, de megtalálják a gyilkos eszközt, rajta Péter ujjlenyomataival, és aztán Péter lesz a legfőbb gyanúsított.

Ez a gyilkos eszköz az ujjlenyomataival nem megkérdőjelezhetetlen bizonyíték, hanem egy megkérdőjelezhető bizonyíték.

Péter tudja az igazságot, mégis sokan szabad akaratukból úgy döntenek, hogy nem Péternek hisznek, hanem annak, amit látnak, de lehet hogy vannak olyanok is, akik inkább Péternek hisznek.

Egy átlagos ember a bíróságon azt gondolná, hogy kb. 99% hogy Péter a gyilkos, és kb. 1% hogy ártatlan, de valójából 100% az, hogy nem Péter a gyilkos.

Rengetegszer előfordult már, hogy megkérdőjelezhető bizonyítékok miatt a bíróság igazságtalan ítéletet hozott.

Ha pedig a megkérdőjelezhető bizonyíték miatt a Péter szerettei mondják azt neki, hogy ő a gyilkos, az jobban fáj neki, mintha egy vadidegen ember mondaná.

Azonban nagy esély van rá, hogy a szerettei szabad akaratukból inkább Péternek hisznek, és nem a megkérdőjelezhető bizonyítéknak.

Senki sem fog megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot találni arra, hogy Péter volt a gyilkos, és senki sem fog megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot találni a Biblia ellen.

Jézus, aki Isten, és aki végtelenül szeret minden embert, hatalmas fájdalmat okozott neki az, hogy azok az emberek, akik őt keresztre feszítették, nem hittek neki.

Jézus annyira szerette őket, hogy amikor keresztre feszítették, ezt kérte az Atyától:

Lukács23,34

Jézus pedig monda: Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek. Elosztván pedig az ő ruháit, vetének reájuk sorsot.

30-as: Ne szidd a hitünket. A Biblia a világ leglogikusabb könyve, és mindenki meg tudja érteni, aki szívből kéri ehhez Isten segítségét.

Pl.: Azért is kell szeretnünk ellenségeinket, mert ha az ellenségeink életük végén szívből megbánják bűneiket, és mennybe jutnak, de mi úgy halunk meg, hogy életünk végén is megátalkodottan gyűlöljük az ellenségeinket, akkor nem enged be Isten a mennybe.

Aki pedig pokolra kerül, az örökre elkárhozik.

Ha a pokolból ki lehetne szabadulni, az azt jelentené, hogy van ott remény, de az biztos, hogy a pokolban nincs remény, és Szeretet sincs a pokolban.

Isten = Szeretet, és a mi lelkünk Szeretetből van, így logikus, hogy a lelkünknek a Szeretet tudja a legnagyobb örömet okozni, és a gyűlölet tudja a legnagyobb fájdalmat okozni.

32-es: Senki se vádoljon másokat bálványimádással. Minden ember bűnös, és bűnös emberek ne ítélkezzenek bűnösök felett.

Csak a Bűntelen Istennek van joga ítélkezni a bűnösök felett.

A 31-es nem egy pogány hamisítással járja a földi útját, hanem az Isten Jézussal.

35-os: Nem lehetetlen kereszténynek lenni 2024-ben. Akik nem csak a láthatónak hisznek, hanem a láthatatlannak is, azok 2024-ben is keresztények tudnak lenni.

Azok, akik elhagyják a kereszténységet, és életük végén sem bánják meg, azok sajnos pokolra kerülnek.

Pokolra azok kerülnek, akik halálos bűnben, bűnbánat nélkül halnak meg, és Jézust megtagadni bűn.

Akik megtagadják Jézust az emberek előtt, azt Jézus is meg fogja tagadni az Atyja előtt.

Máté10:32-33

Valaki azért vallást tesz énrólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt.

Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.

37-es: Mi gyűlöljük a hazugságot, és nem a hazugságban hiszünk.

Szeretjük az igazságot. Pál apostol levelében is meg van írva, hogy a Szeretet örül az igazságnak.

1Korintus13,5

Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

A Biblia szerinti Jézusban hiszek, mert a Biblia Isten Igéje.

40-es: Egy Isten van, és három Személy, és ez nem pogány keresztény hamisítás. Senki se kritizálja Istent.

42-es: Az, hogy Jézus Isten, nem pogány hamisítás, és nem bálványimádás.

Jézus bűntelen, és tudta jól, hogy ártatlanul feszítették keresztre.

Egy sima ember nem képes meghalni a bűneinkért.

Jézus nagyon sok ember életét megváltoztatta.

A Bibliában határozottan le van írva, hogy az Isten Szeretet.

Isten azért teremtette meg az embert, mert Ő a Szeretet.

Isten Szeretetből teremtett meg minden embert, és mert azt akarta, hogy legyünk.

A lelkünk Szeretetből van, és a lelkiismeret az Isten hangja bennünk.

Ha Isten nem lenne egyenlő a Szeretettel, akkor a halálunk után nem okozna nekünk fájdalmat a saját bűneink, hisz a bűnök a Szeretet ellen vannak.

Lelkiismerete minden embernek van, de vannak, akik annyira elfojtják a lelkiismeretüket, hogy nem hallják meg Isten hangját.

1János4,16

És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten [is] őbenne.

A Szeretet a legerősebb a világon.

Ha éppen haldoklik egy olyan ember, akit nagyon szeretünk, (pl.: a saját gyerekünk) akkor hajlamosak vagyunk minden földi javunkról és hatalmunkról lemondani azért, hogy megmentsük az életét.

A gyerekünket is fontos, hogy szeressük, de Istent, aki a Szeretet, Őt mindennél jobban kell szeretnünk.

Máté22,37-40

Jézus pedig monda neki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

Ez az első és nagy parancsolat.

A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

A Szeretet képes világokon is áthatolni. A lelkünk Szeretetből van, és a földi halálunk után a lelkünk is át tud jutni a túlvilágra.

A kereszténység azt várja el, hogy a Istent, vagyis a Szeretetet szeressük a legjobban.

János14,15

Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok,

Ha Isten nem lenne egyenlő a Szeretettel, akkor nem teremtett volna szabad akarattal minket embereket.

A Szeretet minden népnél jelen van. Akármelyik népet nézzük, mindegyikben vannak olyan emberek, akik szeretik egymást, azonban sok vallás nem azt az Istent imádja, aki a Szeretettel egyenlő, hanem azt, aki megengedi azokat a dolgokat, amik az emberek számára fontosabbak Istennél.

Például a kánaániták is hittek istenekben, de olyan istenekben hittek, akik megengedték a bálványozást, és a szexuális bűnöket is.

Ha van egy általunk gyűlölt személy, aki élete végén megbánja bűneit, és mennybe jut, mi pedig úgy halunk meg, hogy életünk végéig gyűlöltük ezt az embert, akkor ne várjuk el Istentől, hogy befogadjon a mennyországba.

A mennyországban senki sem gyűlölheti a másikat.

Halál után már késő megbánni a bűnöket, tehát még az ellenségeinket is kötelező úgy szeretni, mint magunkat.

Aki pokolra kerül, az azért is kerül igazságosan a pokolra, mert a bűnökkel annak okozott fájdalmat, aki őt a legjobban szerette.

Valamelyik szent ember mondta, hogy a pokol kapui belülről vannak bezárva.

1másodperc a pokolban = végtelen mennyiségű és erejű szenvedés.

0,0000000001 másodperc a pokolban = végtelen mennyiségű és erejű szenvedés.

Ha egy pillanatot elosztunk végtelennel, és ennyi ideig tartózkodunk a pokolban, az is végtelen mennyiségű és erejű szenvedés, és olyan érzés, mintha végtelen ideig szenvednénk, tehát bizonyos értelemben nincs idő a pokolban.

A pokolban nincs remény, és nincs jelen Isten Szeretete. Helyette a sátán és démonai gyűlöletét kapjuk örökre a pokolban, ha oda kerülünk, de remélem nem kerülünk oda.

Mivel a lelkünk Szeretetből van, így érthető, hogy mekkora fájdalmat tud nekünk okozni az, ha egy helyen senki se szeret, és mindenki gyűlöl.

Képzeljük el magunkat egy nagy szoba közepén, ami zsúfoltig van olyanokkal, akik a legjobban gyűlölnek minket, és felhatalmazást kaptak arra, hogy azt tegyék velünk, amit akarnak.

Gloria Polo Ortiz a könyvében hasonló történetről ír.

A Szeretetet és a gyűlöletet műszerekkel nem lehet mérni, de a lelkünk mégis képes érzékelni azt, hogy ha valaki szeret vagy gyűlöl minket.

A Szeretet képes a legnagyobb örömet okozni a lelkünknek, míg a gyűlölet képes a legnagyobb fájdalmat okozni a lelkünknek.

Az internetes kommentelések erre nagyon jó példa.

Amikor interneten valaki szeretetből jókívánságokat ír nekünk, az boldogságot okoz nekünk, míg ha valaki gyűlöletből rosszakat ír nekünk, az fáj a lelkünknek.

Amikor valaki öngyilkosságot követ el, akkor fájdalmat okoz azoknak, akik őt szerették, és örömöt okoz azoknak, akik őt gyűlölték.

Amikor valaki öngyilkosságot követ el, akkor Isten szenved a legjobban, mert Ő szerette a legjobban ezt az embert, és a sátán örül a legjobban, mert ő gyűlölte legjobban ezt az embert.

Nem szabad másokat gyűlölnünk, és nem szabad örülnünk mások szenvedéseinek és halálának.

Példabeszédek24,17-19

Mikor elesik a te ellenséged, ne örülj, és mikor megütközik, ne vigadjon a te szíved,

Hogy az Úr meg ne lássa, és gonosz ne legyen az ő szemeiben, és el ne fordítsa arról az ő haragját [tereád].

Ne gerjedj haragra a gonosztevők ellen; ne irigykedjél az istentelenekre,

A Szeretet formája igenis megtalálható az Ószövetségben, de az Ószövetségben Istennek rengetegszer kellett igazságosan megbüntetnie a pogányokat is, és a választott népét is.

Isten nagyon sok jelet küldött a választott népének, és ők mégis zúgolódtak.

Attól még, hogy egy szerető apa megbünteti a fiát, aki bűnt követett el, attól még igenis szereti a fiát.

Az antikrisztus egy nagyon könnyű és logikusnak látszódó vallást próbál majd létrehozni, ahol az emberek majdnem mindent megtehetnek, amit akarnak.

Könnyű olyan valláshoz tartozni, amelyik megengedi a bűnös vágyak kiélését, de az igazságos Isten nem fog sok időt adni az antikrisztus földi uralmának.

Azt elvárni Istentől, hogy engedje meg a bűnt, olyan, mintha azt kérnénk Istentől, hogy engedje meg, hogy a sátánnal legyünk.

Lukács15,4-7

Melyik ember az közületek, akinek ha száz juha van, és egyet azok közül elveszt, nem hagyja ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy az elveszett után, mígnem megtalálja azt?

És ha megtalálta, felveti az ő vállára, örülvén.

És hazamenvén egybehívja barátait és szomszédait, mondván nekik: Örvendeztetek énvelem, mert megtaláltam az én juhomat, amely elveszett vala.

Mondom nektek, hogy ily módon [nagyobb] öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, hogynem kilencvenkilencet igaz [ember]en, akinek nincs szüksége megtérésre.

Máté18,12-14

Mit gondoltok? Ha valamely embernek száz juha van, és egy azok közül eltévelyedik, vajon a kilencvenkilencet nem hagyja-e ott, és a hegyekre menvén, nem keresi-e azt, amelyik eltévelyedett?

És ha történetesen megtalálja azt, bizony mondom nektek, inkább örvend azon, mint a kilencvenkilencen, amely el nem tévelyedett.

Eképpen a ti mennyei Atyátok sem akarja, hogy egy is elvesszen e kicsinyek közül.

János10,3-4

Ennek az ajtónálló [ajtót] nyit; és a juhok hallgatnak annak szavára, és a maga juhait a nevükön szólítja, és kivezeti őket.

És mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy, és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját.

Ezekben az Igékben a jó pásztor az Isten, és mi vagyunk a juhok. A jó pásztor hangja olyan, mint az Isten hangja.

A lelkiismeretünk Isten hangja bennünk, és lelkiismerete minden embernek van, de vannak, akik annyira elfojtják a lelkiismeretüket, hogy nem hallják meg.

Minél közelebb megy a juh a jó pásztorhoz, annál hangosabban fogja hallani a jó pásztor hangját, és minél távolabb megy a jó pásztortól, annál halkabban fogja hallani a jó pásztor hangját.

Mi is, minél közelebb megyünk Istenhez, annál hangosabbnak fogjuk hallani a hangját a lelkiismeretünkön keresztül, és minél távolabb megyünk Istentől, annál halkabban fogjuk hallani Isten hangját a lelkiismeretünkön keresztül.

Nem Isten hagyja el az embert, hanem az ember hagyja el Istent azzal, hogy bűnt követ el.

Természetesen nekünk van szabad akaratunk, és tudunk dönteni amellett, hogy közelebb megyünk Istenhez, vagy eltávolodunk tőle.

Ha a juh túl messze megy, akkor a farkasok elragadhatják őt, és akkor már sohasem lesz esélye visszajutnia a jó pásztorhoz.

Mi is, ha olyan messze megyünk Istentől, hogy még életünk végén sem vagyunk hajlandóak szívből megbánni a bűneinket, akkor eljön értünk a sátán.

Isten azt is akarja, hogy minden ember üdvözüljön.

1Timóteus2,4

Aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson.

44-es: Ha a Biblia meg lenne hamisítva, akkor belehamisították volna azt, hogy Jézus ezt mondja szó szerint: "Isten vagyok."

Azonban Jézus azt mondta, hogy Ő, és az Atya egy. Továbbá Tamás Istennek nevezte Jézust, és Jézus nem tagadta le.

Jézust imádni nem bálványimádás.

48-as: Amit az előző csinál, az nem Biblia hamisítás, és nem félremagyarázás.

Jézus úgy Fia az Istennek, hogy közben Ő maga is Isten.

Attól még, hogy a szüleim emberek, attól még én is lehetek ember.

Azt, hogy Istennek lehet-e Fia, vagy nem, ne mi bűnös emberek döntsük el.

51-es: Az, hogy Jézus Isten, nem pogány hamisítás, és aki Jézust imádja, az nem bálványozó.

A kereszténység azért sem pogány vallás, mert elvárja, hogy még a gondolatainkban se kövessünk el bűnöket.

A pogány vallások megengedik mások gyűlölését, és a gondolati paráznaságot is.

Egy igaz hitű ember nem örül az ellenségei halálának.

A keresztényeket sokkal jobban támadja a sátán, mint a nem-keresztényeket, és ezért esik nehezükre a parancsolatok betartása.

Minél közelebb kerül valaki Istenhez, a sátán annál jobban fogja őt kínozni azért, hogy eltaszítsa Istentől.

57-es: Az, hogy kinek hány kéziratról van tudomása, nem bizonyítja megkérdőjelezhetetlenül azt az állítást, hogy "nem hiteles a Biblia".

Továbbá nagy esély van a történelemhamisításra is, hisz ki tudja, hogy évszázadokkal ezelőtt hány ember hamisított információkat azért, hogy a kereszténységet elhiteltelenítse.

A Biblia hitelessége nem attól függ, hogy mikor kanonizálták. Az igazság akkor is igazság, ha száz évvel később kanonizálják.

Volt több evangélium is, de ezek apokrif iratok, tehát sajnos részben meg lettek hamisítva.

Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma 100%-ig hiteles evangélium.

Azok, akik a négy hiteles evangélium hitelességének tagadásában az életük végéig kitartanak, azok akkor sem hinnének a négy evangéliumnak, ha a többi evangélium nem lenne meghamisítva.

A Bibliába nem kerülhettek bele hamisítások és eretnek tartalmak. A Biblia kanonizálása helyes volt.

A Biblia akkor is hiteles, ha csak 382-ben zárják le. Az igazság akkor is igazság marad.

aug. 31. 23:20
 64/64 Potyondi Gergely ***** válasza:

II. János Pál pápa hetente járt gyónni. Minden embernek van bűne, még a pápáknak is. A pápák bűne nem hitelteleníti a Bibliát.

Régen a könyvmásolás sokkal nehezebben ment, mint napjainkban, és a Bibliák akkor is nagyon értékesek voltak.

Ezen kívűl III. Ince pápa valószínűleg meg akarta akadályozni, hogy a laikusok félremagyarázzák a Bibliát.

Ha egy laikus nem kéri Isten segítségét a Biblia értelmezéséhez, hanem a saját vágyai szerint értelmezi és tanítja, az nem helyes.

II. János Pál pápa bocsánatot kért a Katolikus egyház összes elkövetett bűnéért.

Ha mennybe akarunk jutni, akkor szívből meg kell bocsátanunk másoknak.

Az például félremagyarázás, hogy ha valaki Jézus kereszthalála után a szemet szemért, fogat fogért Igét Jézus szavai nélkül értelmezi.

Kérek szépen mindenkit, hogy senki se kritizálja Istent, a kereszténységet, és a Bibliát.

aug. 31. 23:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!