Jézus imádása bálványimádásnak számít az Ószövetség szerint?
Higyj Jézus szavainak.
János 6:35
Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jõ, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha
János 11:25
Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
János 8:12
Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.
János 10:11
Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.
János 11:25
Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
János 14:6
Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Jelenések 21:6
És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Az idézett verseket a próféta Jézus is mondhatta. Ezekből nem következik hogy Isten.
Szóval miért is tekinted Istennek Jézust?
Máté 3:17
És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.
Máté 17:5
Mikor õ még beszél vala, ímé, fényes felhõ borítá be õket; és ímé szózat lõn a felhõbõl, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: õt hallgassátok.
2 Péter 1:17
Mert a mikor az Atya Istentõl azt a tisztességet és dicsõséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsõség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, a kiben én gyönyörködöm:
Jelenések 5:12
Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erõt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsõséget és áldást.
“Az idézett verseket a próféta Jézus is mondhatta. Ezekből nem következik hogy Isten.”
Jézus azt is mondta, hogy fel fogja támasztani a halottakat. Mondhatott volna ilyet ha “csak” próféta volt?
eredeti kérdésre:
Hát ha az Ószövetség JHVH-ját nézzük, számomra természetes, hogy Jézus Krisztus nem illeszkedik abba a hitbe. Néhány jellemző alap tanításuk homlokegyenest ellentétes.
Jézus is mondja Ábrahám magvainak:
"Jn 8,44
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Logikus, hogy az Ószövetség is "rossz szemmel néz" rá.
118
"Jézus azt is mondta, hogy fel fogja támasztani a halottakat. Mondhatott volna ilyet ha “csak” próféta volt?"
Hogyne mondhatott volna ilyet, Isten segedelmével bármire kepes lehetett!
Ráadásul Isten többi teremtményének sem ismerjük a kompetenciáját! A feltámasztás, ugyanúgy, mint a teremtés is egy teremtményen keresztül történhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!