Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus imádása bálványimádásnak...

Jézus imádása bálványimádásnak számít az Ószövetség szerint?

Figyelt kérdés
Akik nem fogadják el az újszövetséget, azok szemében a kereszténység bálványimádók gyülekezete?

márc. 17. 12:34
 111/144 anonim ***** válasza:
0%

Higyj Jézus szavainak.

János 6:35

Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jõ, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha

János 11:25

Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;

János 8:12

Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

János 10:11

Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.

János 11:25

Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;

János 14:6

Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Jelenések 21:6

És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.

márc. 21. 09:36
 112/144 anonim ***** válasza:

Az idézett verseket a próféta Jézus is mondhatta. Ezekből nem következik hogy Isten.

Szóval miért is tekinted Istennek Jézust?

márc. 21. 09:39
 113/144 anonim ***** válasza:
Azért, mert Te nem tartod annak. Megnyugodtál ?
márc. 21. 09:53
 114/144 anonim ***** válasza:
Tudsz értelmes magyarázatot adni alátámasztva Bibliai versekkel miért az istenség Jézust imádod. Én tudom bizonyítani hogy a Biblia szerint ez bálványimádás.
márc. 21. 09:58
 115/144 anonim ***** válasza:

Máté 3:17

És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

Máté 17:5

Mikor õ még beszél vala, ímé, fényes felhõ borítá be õket; és ímé szózat lõn a felhõbõl, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: õt hallgassátok.

2 Péter 1:17

Mert a mikor az Atya Istentõl azt a tisztességet és dicsõséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsõség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, a kiben én gyönyörködöm:

márc. 21. 10:06
 116/144 anonim ***** válasza:

Jelenések 5:12

Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erõt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsõséget és áldást.

márc. 21. 10:06
 117/144 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod hogy a Biblia másokra is használja a fiú kifejezést? Például Dávidra vagy az egész zsidó népre és annyit jelent hogy ők hívők.
márc. 21. 10:09
 118/144 anonim ***** válasza:

“Az idézett verseket a próféta Jézus is mondhatta. Ezekből nem következik hogy Isten.”

Jézus azt is mondta, hogy fel fogja támasztani a halottakat. Mondhatott volna ilyet ha “csak” próféta volt?

márc. 21. 10:10
 119/144 anonim ***** válasza:

eredeti kérdésre:

Hát ha az Ószövetség JHVH-ját nézzük, számomra természetes, hogy Jézus Krisztus nem illeszkedik abba a hitbe. Néhány jellemző alap tanításuk homlokegyenest ellentétes.

Jézus is mondja Ábrahám magvainak:

"Jn 8,44

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

Logikus, hogy az Ószövetség is "rossz szemmel néz" rá.

márc. 21. 10:38
 120/144 anonim ***** válasza:
100%

118

"Jézus azt is mondta, hogy fel fogja támasztani a halottakat. Mondhatott volna ilyet ha “csak” próféta volt?"

Hogyne mondhatott volna ilyet, Isten segedelmével bármire kepes lehetett!

Ráadásul Isten többi teremtményének sem ismerjük a kompetenciáját! A feltámasztás, ugyanúgy, mint a teremtés is egy teremtményen keresztül történhet!

márc. 21. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!