Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus imádása bálványimádásnak...

Jézus imádása bálványimádásnak számít az Ószövetség szerint?

Figyelt kérdés
Akik nem fogadják el az újszövetséget, azok szemében a kereszténység bálványimádók gyülekezete?

márc. 17. 12:34
 101/144 anonim ***** válasza:

"Mondom én nem olvstad, mert nem érted a Bibliát. Csak az Úr Jézus Szelleme nyita meg az értelmünket, hogy értsük az Írott szavát.

Ha Mária, imádó lennél értenéd...és a jó részt választottad volna."

Mária nem imádó. Jézus első követői egyistenhívők voltak. Nem is ír olyat az általad idézett vers hogy Jézus Isten. Ezt a próféta Jézus is mondhatta.

márc. 20. 17:38
 102/144 anonim ***** válasza:
Mindenesetre Jézust imádta...
márc. 20. 17:41
 103/144 anonim ***** válasza:
Hol látsz imádatot? Azt írja leült elé és hallgatta Jézus tanítását. Látsz olyat hogy Jézus azt mondta "Isten vagyok imádj engem"? Nem, nem látsz. Azt látod hogy tanított ahogy egy próféta.
márc. 20. 17:45
 104/144 anonim ***** válasza:
Helyetted nem hihetek...
márc. 20. 18:05
 105/144 anonim ***** válasza:
Ez nem hit kérdése hanem egyszerű szövegértés. Ha te beleképzelsz olyasmit amit nem ír az a te fanatizmusod bizonyítéka.
márc. 20. 18:10
 106/144 anonim ***** válasza:

Nekem Jézus Krisztus az Úr.

Vele vízen járok...

Akinek többet bocsátottak meg, az jobban szeret

36 Az egyik farizeus vendégségbe hívta Jézust, aki el is ment hozzá. Letelepedtek az asztalhoz. 37 Volt abban a városban egy asszony, akiről mindenki tudta, hogy bűnös életmódot folytat. Amikor megtudta, hogy Jézus a farizeus házában látják vendégül, ő is odament, és hozott magával egy alabástrom korsócskát, amely értékes illatszerrel volt töltve. 38 Az asszony sírva megállt Jézus mögött, a lábánál. A könnyeivel öntözte, hajával megtörölte, majd megcsókolta Jézus lábát, azután ráöntötte a drága illatszert

márc. 20. 18:49
 107/144 anonim ***** válasza:
0%

84-es, 86-os kommentelő: Békesség neked!

Ez lett már megemlítve annyiszor, hogy direkt írva lett, kérlek ne idézgess, mert aki ezt teszi, nem éli lélekből az Igazságot, de csak azért is ezt teszed. Ha ennyire dacos vagy, ha ilyen mértékű benned is a csak azért is magatartás, annak mi köze Krisztus lelkületéhez, ha már állítólagosan te is vallod őt? Bocsásd meg, köze nincs hozzá, viszont ahhoz a vallási J betűs karakterhez, akit elismersz, ahhoz viszont van, nagyon is.

És valami hihetetlen, hogy ennyi temérdek komment, de szinte egyetlen egy! ember sincs közte, aki elutasítaná a vallási messiást (direkt kisbetűvel írva) és ne hívná a nevén. Elmondja maga Krisztus, hogy ami emberek közt magasztos, az Isten előtt utálatos. Azon a néven hívja őt a fél világ, akkor az vajon tetsző Istennek? Miért alázzátok meg őt, a tanításait, ha állítólagosan valljátok (ima a kivételeknek)?

Csak az idézgetés, a szó bálványozása, mint a farizeusok is tették. Minden, amit idézel, rólad szól! Vedd már kérlek téged észre. Kérd hozzá a Lélek segedelmét, és ad majd vigaszt és értést.

Tudod te is, mi az emberek zömével a gond? Az, hogy mindenük a Biblia, a szó, a betű. Bármi lehet abbn írva, elfogadják, mert nem kérdőjeleznek meg. De állj lélekben Isten elé, és kérdezd meg Tőle Krisztus lelkületével, hogy ha elveszik egyszer tőlem a könyvet, Atyám, mi marad nekem? Kérdezd meg Tőle, ha mered. Mi marad akkor neked, ha nem lesz többé könyved, betűd? Hol lesz a te istened? Lesz velük utána is köteléked? Kapsz majd bizonyságokat személyesen kijelentve? mi lesz a hiteddel, ha botránkozás ér? Ki vigyáz rád, óv téged? Hol van a te istened? beszél hozzád? Mert a könyv az néma, de Isten Lelke Él-Ő! Tudod a legtöbb ember olyan, mint a sas. Magasan szárnyal, de miben különböznek mégis az állattól? Abban, hogy a sas szeme borzasztó éles! Ő lát, de az emberek zöme nem, mégis a fellegek közé képzelik magukat. Ha becsukódik majd neked a könyv, ha majd sötétség lesz szimbolikusan, akkor kinek a szövétneke világol majd neked, érted? Mert az a Krisztus, akivel magam kötelékben álok, az mutatja az utat, hogy este ne botoljak meg. A tiéd is mutatja? Mert akkor valamelyik Megváltó hamis. De melyikük lehet az? Tudod te is, hogyan lehet a hazugságot a legerőteljesebbé tenni? Úgy, hogy belekevered az Igazságba! Ott van a szemeitek előtt az Igazság, és nem akarjátok azt észrevenni. Inkább a holt lapoknak hisztek, amiket emberek állítottak össze. Fontos könyv, persze, bizonyságot tesz az Igazságról, de van benne nem kevés ferdítés is. Látjátok ezeket?

Tipikusan rólatok mondja azt Krisztus, hogy: "Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam; És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen! Dicsőséget emberektől nem nyerek. De ismerlek benneteket, hogy az Istennek szeretete nincs meg bennetek: Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok. Mimódon hihettek ti, a kik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, a mely az egy Istentől van, nem keresitek?"

Legyen lélekben kritikád a saját lelkeddel szemben a Lélek által. Ezen sorok kiről szólnak? Őszintén kérdezlek téged is. Kiről?

És ha már idézgetés, akkor megköszönöm Nekik a kenyér megtörését, ismételten tanulságos volt. Ezt már szükséges elengedni, mert nem épít, hanem rombol. Bocsásd meg, te tényleg nem tudom, hogy miként fogtok a legtöbben megmenekülni. Emberbaráti szeretettel imádkozom érted is, hogy szabaddá válj a hazugságoktól, és legyen lélekben békességed. Hogy elvonatkoztass már végre a vallástól, és lásd meg a kígyót a szemeid előtt.

"Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."

"És te, embernek fia, őrállóul adtalak téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz a számból, megintsed őket az én nevemben. Ha ezt mondom a hitetlennek: Hitetlen, halálnak halálával halsz meg; és te nem szólándasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő útjáról: az a hitetlen vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg. De ha te megintetted a hitetlent az ő útja felől, hogy térjen meg róla, de nem tért meg útjáról, ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet."

Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek adjon az irgalmából gazdagon!

Üdv.

márc. 20. 19:36
 108/144 anonim ***** válasza:

Apostolok 8:22

Térj meg azért ezen gonoszságodból, és kérjed az Istent, ha talán megbocsáttatik néked szívednek gondolatja.

Ezékiel 3:18

Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te õt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az õ gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevõ az õ vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedbõl kívánom meg.

márc. 20. 19:49
 109/144 anonim ***** válasza:

107 Nem értem, megfedded aki idézget és te is idézgetsz?

A könyv, a betű mögött Szentlélek van, valakit mindig le kell húzni? Aki a Bibliábol érti meg az igazságot? Az evangéliumban Krisztus válaszol nekünk és mindazoknak akik tévuton járnak Ne szakitsd el a hívőt tankönyvétől.

Van olyan akinek minden nap kell olvasnia és van olyan aki egyszer elolvasta és egy életre megértette. Amúgy meg értem miröl beszélsz.

márc. 21. 07:36
 110/144 anonim ***** válasza:

"Van olyan akinek minden nap kell olvasnia és van olyan aki egyszer elolvasta és egy életre megértette. Amúgy meg értem miröl beszélsz."

Akkor nem érted amit olvasol. Ezt funkcionális analfabetizmusnak nevezik. Ismét megkérdezem, a nő hol imádja Jézust az idézett versben?

márc. 21. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!