Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az iszlám...

Mit gondoltok az iszlám vallásról?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy az iszlám lenne az igazság? Lehet hogy Jézus tényleg csak egy próféta volt, és a Koránt kéne tisztelnünk, muszlimnak lennünk?

2024. márc. 10. 04:23
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
35%

Szóval ha nincs közöm az Ószövetséghez és nem vagyok keresztény akkor össze-vissza beszélek. Aha, értem.

Na jó, ez nem egy vitafórum, részemről befejeztem. Arra vonatkozott a kérdés, hogy mi a válaszolók véleménye az iszlám vallásról, bátorkodtam elmondani és fenntartom a 3-as véleményemet, mert nem igazán jött olyan érv a leírtakkal kapcsolatban, ami miatt másképp gondolkodnék róla.

De mivel jóindulatú vagyok annyit segítek, hogy az iszlám erényeiről szóló eszmecserében majd domborítsd ki legközelebb a zakát és a szadaka gyakorlatát, rögtön szimpatikusabb lesz a muszlimok vallása.

2024. márc. 10. 11:23
 12/49 A kérdező kommentje:
A 3-asnak van igaza
2024. márc. 10. 13:16
 13/49 anonim ***** válasza:
18%

"Szóval ha nincs közöm az Ószövetséghez és nem vagyok keresztény akkor össze-vissza beszélek."

Azt írtam az ISIS féle terrorszervezetek a Biblia alapján tevékenykednek és hogy ha szívesen idézem neked a Bibliából. A 7-es válaszodban erre úgy reagáltál hogy ne az Ószövetségből idézzek mert ahhoz nincs közötök. Na most ebből nekem az jött le hogy keresztény vagy aki elutasítja az Ószövetséget. Aztán meg azt írod nem is vagy keresztény. Akkor miért úgy fogalmaztál hogy az Ószövetséghez nincs közöd? Ha nem vagy keresztény akkor az egész Bibliához nincs közöd. Szóval össze vissza beszélsz.

Mindenesetre továbbra is szívesen idézem a Bibliából azokat a verseket amikből kiderül az ISIS a Biblia alapján működik és keresztények állnak mögötte.

"De mivel jóindulatú vagyok annyit segítek, hogy az iszlám erényeiről szóló eszmecserében majd domborítsd ki legközelebb a zakát és a szadaka gyakorlatát, rögtön szimpatikusabb lesz a muszlimok vallása."

Mivel részedről elhangzol egy hazugság az iszlámmal kapcsolatban, erre kellett reagálnom. Persze szívesen elmondom a zakát és a szadaka gyakorlatát is.

2024. márc. 10. 13:24
 14/49 anonim ***** válasza:

Szia

A véleményem az, ami a többi emberek által létrehozott, és hatalomra jutott vallásokról.

Ők nem Istent képviselik, mivel Istennek van egy kezdeti elhatározása, amit a létező összes vallás figyelmen kívül hagy.

Isten a következőket mondta az Arab származásúakról, akik tulajdonképen Ismael leszármazottai:

(1Mózes 16:11) . . .„Terhes vagy, és fiút fogsz szülni. Nevezd őt Izmaelnek, . . .

(1Mózes 16:12) 12 Olyan lesz, mint a vadszamár. Mindenkivel szembeszáll, és mindenki szembeszáll vele. Az összes testvérével szemben fog lakni.”

Ez nem minden arab származásura vonatkozik, mert vannak akik változtattak az életükön, és békében élnek másokkal.

Azonban mivel nem Ő kapta az ígéreteket, hanemIzsák, ebbe soha nem tudott bele nyugodni, ahogy az utódai sem.

Ha Ők is, és az Izraeliták felismernék Isten elhatározását, akaratát, rájönnének, hogy egyiküknek sincs igaza, mivel Isten az aki választ, és nem fordítva.

2024. márc. 10. 13:49
 15/49 anonim ***** válasza:
63%

A szúfizmust az iszlámon belül nagyon tisztelem, de a mainstream iszlámot nem. Viszont amit a Korán állít Jézusról, azt én képtelen vagyok elhinni. A Korán szerint Jézust nem támadt fel, mert nem is feszítették keresztre, hanem élve felvétetett a mennybe.

Ha a Korán téved Jézussal kapcsolatban, miért bíznám a saját üdvösségem erre a könyvre?

2024. márc. 10. 13:55
 16/49 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont amit a Korán állít Jézusról, azt én képtelen vagyok elhinni. A Korán szerint Jézust nem támadt fel, mert nem is feszítették keresztre, hanem élve felvétetett a mennybe."

Miért is vagy képtelen elhinni? Milyen bizonyítékot tudsz felmutatni arra hogy Jézust feszítették keresztre? Semmilyen másik forrás nem írta le, csak a Biblia aminek a hitelessége nulla. Az olyan állítólagos tárgyi leletekről mint a lepel, keresztfa, lándzsa, már rég bebizonyosodott hogy középkori keresztény hamisítások.

Továbbá az evangéliumok is azt írják az emberek személy homály volt ezért nem a valóságot látták a keresztrefeszítéskor.

2024. márc. 10. 14:25
 17/49 anonim ***** válasza:
35%

6

A kereszténység nevében elkövetett rémtettek meg ellentétesek a keresztény szellemiséggel. A kommunizmus nevében elkövetett rémtettek meg a kommunizmussal. De azért nehogymár felmentsük az ideológiát.

2024. márc. 10. 14:40
 18/49 Darius- ***** válasza:
Nevelő jellege jó. De követni a többi vallást is beleértve szerintem nem feltétlenül kell
2024. márc. 10. 14:52
 19/49 Darius- ***** válasza:
5 Terror szervezetek S nyugati világban is vannak. Sőt terror államok is. Nemcsak Észak -Korea az, hanem azok is, amelyek népirtást csinálnak arab földeken !
2024. márc. 10. 14:56
 20/49 anonim ***** válasza:

16

Szia

Én sem értek egyet napjaink "kereszténységével", pedig annak vallom magam. Nem is tartozom a világban hatalmon lévő kereszténységhez. S való igaz, hogy Isten nem engedte a választottai testét, sem ruhadarabjait megtartani, hogy aztán bálványimádatot csináljanak belőle.

DE:

Isten egyetlen népet választott ki, mégpedig Ábrahámot, és annak leszármazottjait, hogy a kezdetben elhatározott szándékát, ha akarja valaki ha nem, megvalsóítja. Ádám bűne miatt sem mondott le erről, hanem megoldást keresett erre.

Az izraelitáknak ígéretet tett erre, és Ábrahámnak is. Ha hiszed, ha nem, nem csapta be őket, ésminden ígéretét megvalósította, és ezután sincs aki megállíthatná ebbe.

Jézus pedig 1000%, hogy elvégezte azt a feladatot, amiért jött.

Isten nem hagyja cserben az emberiséget, mert szereti Őket.

Ha nem szeretne minket, semmilyen áldozatot nem hozott volna olyanokért, akik hálátlanok, és gyalázatosan viselkednek.

Nem kötelező elhinni, hogy Jézus meghalt.

Viszont a halálával, és az utána történt eseményekkel, bizonyítottá váltak azok a jövendölések, próféciák, amiket évszázadokkal előre elmondott mindenkinek Isten, hogy lássák, megbízhatunk benne, és a szavában:

(Dániel 9:26, 27) 26 És a hatvankét hét elmúltával kiirtják a Messiást, és nem marad semmije. Egy következő vezér népe fogja lerombolni a várost és a szent helyet. És áradat által lesz vége. Mindvégig háború lesz; elhatároztatott a pusztulás. 27 Egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget; a hét felén pedig megszünteti az áldozatot és az ajándékfelajánlást.. . .

Ezeket Dániel írta, Jézus előtt 536-ban.

Ezek pedig bizony megtörténtek. A messiást megölték, a Rómaiakat pedig felhasználta Isten, hogy a büntetést végrehajtsák.

Jézus pedig 3, és 1/2 évig szolgált, mert ahogy olvassuk, félidőben meggyilkolják, a negyedik évet már nemtudta végig szolgálni.

Isten a szavában, mindent alegapróbb részekben is pontosan megvalósít.

Az utolsó apostol halála után is minden úgy zajlott, ahogy Isten előre látta. Letértek a helyes keresztény útról, és belekeveredtek a világba.

Ezzel megtagadták az Urukat, és mindent amit értük tett.

Csak a szájukkal imádják, a szívük, a tetteikkel pedig megtagadták.

2024. márc. 10. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!