Mit gondoltok az iszlám vallásról?
Az a legnagyobb baj vele, hogy fasiszta.
Ha kell, a politikai erőszak eszközeivel terjeszkedik, önmagát a kívülállókkal szemben felsőbbrendűnek hirdeti, amely kívülállók kirablását, eltaposását jogos jussának tartja. Jelen van benne az erőkultusz, az erős vezető és a hatalomkoncentráció iránti rajongás, a fegyelem kiterjesztése a hétköznapi élet minden területére. Ez a fasizmus.
"Ha kell, a politikai erőszak eszközeivel terjeszkedik, önmagát a kívülállókkal szemben felsőbbrendűnek hirdeti, amely kívülállók kirablását, eltaposását jogos jussának tartja. Jelen van benne az erőkultusz, az erős vezető és a hatalomkoncentráció iránti rajongás, a fegyelem kiterjesztése a hétköznapi élet minden területére. Ez a fasizmus."
Ez A Bibliára igaz nem a Koránra. Gondolom összekeverted a kettőt.
Nem kevertem össze a kettőt. Tudom, tudom, keresztes hadjáratok, eretneküldözés; persze, 500 meg 1000 évvel ezelőtt. Csak mutatóba pár Korán által inspirált mozgalom:
Talibán: jelenleg
Iszlám Állam: jelenleg
Hamász: jelenleg
Hezbollah: jelenleg
al-Nuszra Front: jelenleg
Fatah al-Iszlám: jelenleg
Boko Haram: jelenleg
Al-Sabáb: jelenleg
Na lássuk mivel motiválja a Biblia az Iszlám Államot. De ha lehet ne a héber Tanakh-ból idézz (más néven Ószövetség), az a zsidók kultúrájából való, nekünk túl sok közünk nincs hozzá.
Mi az hogy nincs közöd az Ószövetséghez?
Az Ószövetség részre a keresztény Bibliának és keresztények szerint Isten szava.
Csakhogy én nem vagyok keresztény.
Először azt írtad nincs közötök az Ószövetséghez most meg hogy nem vagy keresztény? Össze vissza beszélsz.
A lényeg hogy az Ószövetség része a keresztény Bibliának és keresztények szerint Isten szava.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!