Megkérdted már Istent hogy segitsen rajtad?
Nos, ez nálam többször is előfordult.
Mikor még fiatalabb voltam, gyakran kértem isten, hogy mindenféle , nem is igazán jelentős dologban, hogy segítsen nekem. Aztán volt amikor bejött a dolog, és jól sült el, meg volt, amikor nem így történt.
Volt egy alkalommal, amikor nagyon szükségét éreztem a közbenjárásának, de nem segített. Akkor nagyon mérges lettem, mert úgy éreztem, hogy cserbenhagytak. Ezután sokáig nem is fordultam hozzá.
Aztán valamikor eszembe jutott egy részlet az egyik evangéliumból, amikor Jézus imádkozik a megfeszítés előtt:
"Ha lehetséges, vedd el tőlem ezt a kelyhet, de ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem ahogyan Te"
És ekkor megértettem. Felesleges úgy imádkozni, hogy adjon meg nekünk ezt meg azt az Isten, hogy könnyebb legyen az élet. Inkább érdemes azért imádkozni, hogy legyen erőnk az elénk táruló problémákkal megbirkózni. Hiszen az, hogy mi történik velünk, az ritkán esik szándékaink szerint. Én ezért inkább azért szoktam imádkozni, hogy legyen úgy, ahogyan Isten akarja, én csak bölcsességet és szívet kérek, hogy felismerjem a helyes utat, és hogy derűsen nézzek szembe a problémákkal, ne pedig elvakulva a keserűségtől és frusztrációtól.
Én is egyetértek Titusszal.
Ez jutott eszembe:
Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
"Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.Taníts meg a kis lépések művészetére!..."
Én is egyetértek Titus kollégával, de vajon nem úgy a legjobb lépegetni az életben, hogy ismerjük az "alaprajzot"? Vajon az nem jobb e, hogy az erő mellé stratégiát is kapunk, mondhatni bölcsességet? :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Én is egyetértek Titusszal lényeg, hogy tudjuk minden javunkra van, és Isten szeret bennünket! Hallelúja!!
Üdv. Lizi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!