Hol és hogyan lehet kikeresztelkedni?
Talan azt hitted ,majd verik az ajtot nallad ?ugyan ha te nem ,gyakorlod a vallast veled nem foglalkozik senki !
Esetleg annyi az elonyod:)(ha valaki meghal es megvan keresztelve,azt pap temeti el,mar bocs!)egyszeruen ha ,szegyenled ,vagy mas gondod van belole ,letagadod es kesz!!
Udv:)
Simán lehet átkeresztelkedni szinte bárhol!
Főleg kis falvakban.
Pl én nem vagyok megkeresztelve lányimat mégis megkeresztelték.
Az előző válaszadóknak szerintem nincs igazuk. Legalábbis nem teljesen. Bármelyik magyar állampolgár kérheti, hogy egy szervezet (egyház) törölje őt a nyilvántartásból. Alkotmányos joga, hogy ha ki akar lépni, akkor törölni kell az adatait. (Most nem idézek törvényt, ha valaki akar, könnyen utánanézhet a neten.)
De:
Az egyházak azzal, hogy akaratod ellenére nyilvántartanak, törvénysértést követnek el. (Persze csak akkor, ha hivatalosan is kérted a törlésedet, és ők mégsem teszik ezt meg.) És ezt azért teszik, mert ezzel akarják bizonyítani, hogy milyen sok követőjük van. (PL. a népszámlálási adatok szerint a lakosság 50-55%-a római katolikus. Viszont a valóságban csak 7-8% vallja magát annak. A többi csak meg lett keresztelve gyerekkorában, és az egyház továbbra is nyilvántartja őt.) Ebben PÉNZ van! Nem kevés. (Ennek is utána lehet nézni könnyedén.)
Ezt a törvénysértést viszont(és több másikat is) senki nem veti a szemükre, mert egyből jönne a hívők jajgatása. És persze egyik párt sem lép fel ellene, mert mégiscsak a szavazótáborának 10-20%-át veszítené el pillanatok alatt. Tehát jótékonyan szemet hunynak felette. (Meg sok más dolog felett is...)
Javaslatom (ha tényleg érdekel a dolog!!!):
1. Keress egy jó ügyvédet, majd adj be egy papírt, amiben kéred a törlésedet. Ha nem teszik meg:
2. Keress pár olyan szervezetet, amelyik szintén kardoskodik az ilyen jellegű dolgok ellen, és még talán neve is van. (Ateisták, P-DOX, stb.)
3. Jelentsd fel az egyházat, és követelj nagyösszegű kártérítést.
4. Vidd a nyilvánosság elé. (Egyébként esélyed sincs, hogy megtérüljön a befektetésed.)
Persze az ilyen "csip-csup" ügyben a legtöbb ember inkább visszatáncol. Gondolom téged sem zavar azért annyira, mi? :)
Tehát a szálka marad... :) (Egy ideig még!)
Semmi bajod nem lesz tőle, hogy meg vagy keresztelve.
Küldenek egy levelet, hogy gyere komfirmálni. Nekem és a testvéremnek is küldtek, megyünk.
Nem kötelező, senki nem fog zaklatni emiatt. -.-
14/L
Pereld be a szüleidet, hogy az akaratod ellenére
megkereszteltettek!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!