Keresztények! Mit gondoltok a védekezésről?
Ja, latom, neked az anglikan egyhaz van becsipodve (nem felekezetet mondtam, hanem az angol anglikan egyhazat, the Church of England, leszbi puspokot meg a Wales-i anglikan egyhaz valaszott, the Church in Wales, 158 anglikan egyhaz van a vilagon, csak hogy kicsit tisztazzuk a fogalmakat).
De mint irtam, ez most irrelevans, mar gyakorlatilag minden egyhaz az illetore bizza a vedekezes kerdeset, nemcsak a progressziv egyhazak. Kiveve a romai katolikusokat, es ahol merik, a fejlett orszagokban a gyakorlo katolikusok is tobb, mint 80%-a vedezik es figyelmen kivul hagyja ezt az eloirast. Es azokban az orszagokban, pl. Afrika egyes helyein, ahol allamilag tilos vedekezni, a katolikus apacak (felig-meddig fu alatt) ovszerhasznalatra tanitjak a noket, azert, hogy az eletuket megmentsek. A fogamzasgatlas tilalma miatt sok anya hal meg a sokadik terhessegben-szulesben vilagszerte, es ezt jogosan kerik szamon a katolikus egyhazon.
Szerintem semmit nem bizonyitottal, mert a Biblia koraban nem voltak olyan biztonsagos orvosi modszerek, mint most, errol tehat nem eshetett szo, kozvetve belemagyarazni meg mindenbe sok mindent lehet. (A katolikus egyhaz sem ezekre hivatkozik, mint irtam.)
Az viszont fekete-feheren benne van a Bibliaban, hogy ne olj.
Ugyhogy magadrahagylak ezzel a problemaddal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!