Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Mit gondoltok a...

Keresztények! Mit gondoltok a védekezésről?

Figyelt kérdés

febr. 27. 15:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%
A világon semmi baj nincs azzal, ha valaki óvszert húz, vagy tablettát szed, vagy esemény utánit vesz be. Ezek a dolgok nem összeegyeztethetetlenek a hittel, de az abortusz már igen. Ezek a dolgok épp hogy elejét vehetik az abortusznak.
febr. 28. 10:09
 12/33 anonim ***** válasza:

"tablettát szed"

A hormonos tablettának abortív hatása is van, ezért ennyire jó a hatásfoka.

Létezik olyan is amelyiknek nincs, de az gyengébb.

febr. 28. 12:53
 13/33 A kérdező kommentje:
Mármint nem az egyház véleményére vagyok kíváncsi, hanem a tietekre. Ugye Isten adja a születés ajándékát, és akkor megakadályozni Isten tervét nem bűn?Akármivel is?
febr. 28. 13:44
 14/33 anonim ***** válasza:
Isten adja az ételt is, akkor szántani-vetni is tilos, hiszen ezzel megváltoztatod az ő szándékát!
febr. 28. 14:33
 15/33 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező: nagyon gyenge próbékozás. Tanulj még...
febr. 28. 14:35
 16/33 A kérdező kommentje:
Én csak kíváncsi vagyok a ti véleményetekre ebben a kérdésben, mert nem tudom mi lenne a helyes
febr. 28. 15:05
 17/33 anonim ***** válasza:
67%

Akkor pedig értelmetlen a kérdés. Miután a keresztényeknek nincs kollektív öntudata, így az egyének mást és mást gondolhatnak, és gondolnak is.

A kérdésre csak az egyház álláspontját lehet válszolni, mivel mindenki azt gondol, amit akar. Függően attól, mennyire mélyen vallásos, és mennyire sarkosan értelmezi az ott tanultakat.

febr. 28. 15:12
 18/33 anonim ***** válasza:
75%

Szia, a romai katolikus egyhaz tiltja a vedekezest, csak azt engedi, hogy valamilyen modszerrel megsaccolja a no, hogy mikor nem termekeny, es akkor nem csinaljak.

A sajat velemenyem az, hogy barmilyen fajtajat lehet hasznalni.

"Ugye Isten adja a születés ajándékát, és akkor megakadályozni Isten tervét nem bűn?Akármivel is?"

Isten adja az embernek az eszt es a felelosseget is. Ha valaki szeretne nagyobb korkulonbseget a gyerekek kozott vagy mar teljesnek erzi a csaladjat, akkor felelossegteljes viselkedes a tovabbi szuleseket magakadalyozni. Kulonosen akkor, ha az anya egeszsege, vagy akar az elete kerulhet veszelybe egy ujabb terhesseg vagy szules miatt.

Egyebkent az angol anglikan egyhaz engedelyezte hivatalosan a vedekezest legeloszor a 30-as evekben, es az o indokuk az volt, hogy a fogamzasgatlas tiltasa a szegenyseget noveli. Korabban pedig amiatt tiltotta a keresztenyseg, mert amig nem voltak megfelelo, orvosi ellenorzes mellett hasznalatos modszerek, a nok javasasszonyokhoz, babonas praktikakhoz, varazslasokhoz stb. fordultak, es ez utkozott a keresztenyseggel.

(Tudom, hogy nem ezt kerdezted, csak leirtam ezt is.)

Van logikaja annak, ami irsz, de ha igy nezzuk, akkor a biztonsagi ovet se kapcsoljuk be, mert ha Isten azt akarja, hogy valaki megseruljon egy balesetben, akkor azt bun lenne megakadalyozni.

febr. 28. 15:13
 19/33 anonim ***** válasza:

"az o indokuk az volt, hogy a fogamzasgatlas tiltasa a szegenyseget noveli"

Érdekes, hogy egyes helyeken Isten szavát felülírja az emberi kényelem.

febr. 28. 18:22
 20/33 anonim ***** válasza:

19

miert, hol tiltja a Biblia a fogamzasgatlast?

febr. 28. 21:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!