Támogatnátok a melegek egyházi esküvőjèt? Èn meleg vagyok ès szeretnèm ha megszentelne egy pap.
A homoszexuálisok aránya 6-7%, a biszexuálisoké ennél sokkal magasabb, van pár komoly kutatás sok ezer fős mintával. Nyilván olyan országban készült, ahol jobban fel merik vállalni az emberek, mert nem kövezik meg őket, mint pl egyes muzulmán országokban.
Ha rendetlen kapcsolatban élnek, akkor sincsenek eltiltva a vallás gyakorlásától, van nagyon sok hetero is, aki rendezetlen kapcsolat miatt nem áldozhat. Nekik lehetőségük van "lelkiáldozásra". Bár Istennek nagy kegyelmi ajándékából maradnak ki, viszont ezt is az ő érdekükben hozták, mivel Pál apostol írja, hogy aki méltatlanul veszi, az saját kárhozatát eszi és issza.
Ettől függetlenül üdvözülhetnek, ha lesz is gátja, akkor sem ez.
Definíció szerint csak protestáns, mivel elszakadtak az Egyetemes Egyháztól, még akkor is, ha az un. "magas egyház" külsőségekben nagyon hasonlít. Pap pedig nem lehet, mivel nem tud érvényes áldozatot bemutatni. Nem véletlen, hogy nincs intercommunio, ellentétben pl az ortodoxokkal, akikkel van.
Ha valaki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy az ő vallása jó és az a legjobb és ezért rendszeresen téríteni akar, az lelki erőszak.
Ha sok filmben szerepel a melegség, az lelki erőszak. Ha készül néhány film, amely bemutatja, hogy melegnek lenni milyen, az egészen más.
Ha egy gyermeknek arról beszélnének, hogy a melegség nem rossz dolog, akkor a gyermek számára ez követendő minta lenne. Ha azt mondanák, hogy a melegeket nem kell elítélni, de a normális kapcsolat hetero, az már egészen más.
Abban viszont lehet igazad, hogy éppenséggel hívő lehet meleg is. Egy meleg is hihet a heterokhoz hasonlóan egy általa elképzelt túlvilágban, feltámadásban stb. Ilyen alapon valóban jogos a kérdés. És persze a melegek is Isten teremtményei, mert Isten mindenható és mindenben ott van.
"Ha egy gyermeknek arról beszélnének, hogy a melegség nem rossz dolog, akkor a gyermek számára ez követendő minta lenne."
Ez hülyeség, gondolj bele, 100 éve sehol se mondták ezt, s mégis lettek melegek. Mások meg rendkívül homofóbok, s mégis saját nemükhöz vonzódnak. A szexualitást nem ez határozza meg.
Azzal viszont egyetértek, hogy nem kell filmekben túltolni. De nem csak ezt tolják túl, hanem ott vannak pl fekete tündék új Középfölde sorozatban, amikor le van írva, hogy falfehérek, meg hasonlók.
"Egyébként jómagam kimondottan undorítónak találom, hogy ma már rengeteg filmben megjelenik a homoszexualitás. Már jó néhány alkalommal fordult elő, hogy ha egy filmben ilyen szál kezdett kialakulni, azonnal dobtam a filmet.
Nem tűröm el, hogy rám akarják erőszakolni azt a nézetet, ami nem normális. Az, hogy egyházi esküvőt szeretne egy meleg pár, pusztán magamutogatás és a meleg hovatartozásának a hirdetése.
Ha valakinek ilyen vonzalma van, ám legyen, de ne hirdesse."
Egyetértek!
Én is megfigyeltem, hogy szinte nem is lehet ma olyan filmet/sorozatot látni, amiben ne lenne megjelenítve valamilyen homo/leszbi tartalom és ne jönne elő valahanyadik résznél vagy előbb vagy később.
Mi ez, ha nem propaganda és erőszakos agymosás ?!
Régebben is akadtak ilyen filmek, DE NEM ENNYI és NEM ZSINÓRBAN - mintha ki lenne adva a parancs, hogy minden filmben kötelező betenni..
És ez nem jó!
Én is azt vettem észre, hogy míg régebben érdekesnek és jópofának tartottam a melegeket, mára már hányok, ha megint ez a téma van porondon, mert ez már TÚL SOK és TÚL ERŐSZAKOS!
Szóval szerintem fordított hatást érnek el ezzel a propagandával.
Viszont legalább leszoktam a tévézésről és a filmezésről is kezdek. :XD
Nem támogatom a melegházasságot, mivel a melegség mindenki magánügye és nem közügy meg privilégium, amire bárkinek is büszkének kellene lennie.
Bagdy Emőke pszichológus nyíltan ki is mondta a véleményét erről, szerintem nem véletlen, hogy a fiát is eltették láb alól.
Ma az erkölcsöket, az elmét nem védi semmi.
Az erkölcstelenség meg a degeneráltság a sztár és ezeket példaként mutogatják a fiatalok, gyerekek előtt és igenis hatást gyakorolnak rájuk.
Normálisnak, követendőnek mutatják be azt, ami pedig nem az.
És ez a baj!
Miért kell ezt hirdetni ?!
Ha két meleg szereti egymást, bejegyzett élettársi viszonyt létesíthetnek, szerethetik egymást maguknak, miért kell ezt kiposztolni, videót kirakni erről stb és olyan jogokat maguknak követelni, ami nem az övéké?!
Aki meleg, az legyen meleg, de akkor meg ne hergelje a heterókat, ne rázza a tangás sggét közterületen és tartsa tiszteletben a hagyományokat. Ennyi!
Normális melegek nem is csinálnak ilyeneket, mivel ez pusztán magamutogatás és semmi több. Ez pedig nem feltétele a boldogságnak.
Ha két ember igazán szereti egymást, akkor is boldogok, ha ez csak a négy fal között marad köztük és nincs igényük, nincs szükségük másoknak bizonyítani, mutogatni, posztolni.
Magánügy.
31
27-es, 30-es vagyok, (a 33-as nem en vagyok)
te leirod a romai katolikus egyhaz a definiciojat az anglikanokrol, en leirtam az anglikanok definiciojat az anglikanokrol
"Pap pedig nem lehet, mivel nem tud érvényes áldozatot bemutatni."
az anglikan papokat papnak nevezik az anglikan egyhazban, es minket nem erdekel, hogy a katolikusok szerint nem lehetne oket ugy hivni
egyebkent minden tovabbi kepzes nelkul, egyszerusitve atveszi a romai katolikus egyhaz oket - papnak, még az anglikan liturgiat is hasznalhatja a misén
nem ertem, mi ez a kenyszeres retteges attol, hogy egy meleg vagy leszbikus par kimutatja az utcan, hogy osszetartoznak, ugyanolyan modon, ahogy egy hetero par
nem ertem, miert baj, ha egy gyerek (eletkoranak megfeleloen) azt hallja, hogy ilyen van es normalis
nem ertem, hogy lesz rosszul egy felnott, egeszseges ember attol, ha egy filmben homoszexualis par szerepel
"Nem támogatom a melegházasságot, mivel a melegség mindenki magánügye és nem közügy meg privilégium, amire bárkinek is büszkének kellene lennie."
a hetero hazassag is maganugy, nem kozugy es nem privilegium, amire barkinek is buszkenek kellene lennie. tehat akkor nem tamogatjuk a hetero hazassagot sem?
pont azzal vedjuk a gyerekeinket, ha elmondjuk nekik, hogy van ilyen, es ez elfogadhato, normalis. Mert akarkibol lehet meleg vagy leszbikus, es azokban az orszagokban, ahol van statisztika, a tizenevesek kozotti leggyakoribb ongyilkossagi az amiatt elkovetett ongyilkossag, amelyet azok a homoszexualisok kovetnek el, akiket a kornyezetuk, a szuleik, iskolatarsaik, tanaraik nem fogadnak el melegkent, titokban kell tartaniuk vagy kibirni a csufolast, kritizalast. 4szer magasabb a homoszexualis tizenevesek kozotti ongyilkossagok szama, mint a nem homoszexualisok kozott
te, akik nem erted, miert kell errol beszelni, te, aki szerint ez nem normalis, aki szerint erkolcstelenseg es degeneraltsag - kozvetve ongyilkossagot okozol, bunreszes vagy a halalukban, hogyan szamolod ezt el a lelkiismereteddel? mikor neked semmi kart nem okoznak, azon kivul, hogy te csak nem szereted latni. szerinted ez erkolcsos es keresztenyi viselkedes?
Persze, hogy átveszik, ahogy a luteránus lelkészeket is, viszont amit elfelejtettél megemlíteni, hogy érvényesen felszentelik őket. Nagyon fontos dolgot hagytál ki. A liturgiával sincs feltétlen gond, az Egyházban 24 eltérő liturgiája van a 24 részegyháznak. A görögkatolikus papok is keleti liturgiát használnak, stb...
Egyébként a pápa is azt mondta, hogy a világi életben garantálni kell nekik is azokat a jogokat, amiket megkapnak a hetero párok, de az Egyház most és sose adhatja őket össze, mert szembe menne Isten szavával. Ami lehet egyes felekezetekben lényegtelen kérdés, az Egyházban azért döntő fontosságú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!