Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Támogatnátok a melegek egyházi...

Támogatnátok a melegek egyházi esküvőjèt? Èn meleg vagyok ès szeretnèm ha megszentelne egy pap.

Figyelt kérdés
Gyereket is örökbe akarunk fogadni a páromma
febr. 24. 08:12
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
22%
Miért akarnának a melegek Isten házában házasságot kötni?
febr. 24. 13:29
 22/45 anonim ***** válasza:
45%
Azért, mert úgy érzik ezzel is részeseivé válnak az elmaradott, konzervatív, bigott vallásos világ elleni politikai küzdelemnek. Amit toleráns módon legszívesebben megsemmisülni látnának. Abban a tévhitben élnek, hogy a haladás önmagáért valóan jó, a konzervativizmus eredendően rossz. Ők jó emberek, a tradicionalisták csúnya gonoszak. Primitív gondolkodás, de vallásos áhitattal hisznek benne. Pedig csak tényleg leben und leben lassen kellene és tudni, mikor kell kezet nyújtani a másiknak, hogy mindketten életben maradhassunk.
febr. 24. 13:44
 23/45 anonim ***** válasza:
59%

Miért kell folyton hergelni a népet?!

NEM TÁMOGATNÁM!

De ugyanígy nem támogatnám a kecskével, macskával, kutyával, lóval, fiatalkorúval, autóval stb történő házasodást.

A házasság ffi és nő közötti szövetség Isten áldásával.

Isten Ádámot és Évát teremtett és nem két Ádámot vagy két Évát....

A család pedig ffi és nő + gyerek vagy gyerekek.

Egy gyereknek apa és anyaképre, mindkét mintára szüksége van.

Bármiféle degenerált, csonka, erőszakos, alkoholista stb minta káros a gyermek fejlődésére legyen az akár hetero vagy homo viszonyok között.

Van egy erkölcsi norma, amit mindenkinek tiszteletben kellene tartania.

Erkölcstelenségre pedig nem lehet áldást kérni.

Sosem értettem, hogy a melegek miért nem képesek ezt megérteni és tiszteletben tartani.

Elfogadást követelnek, miközben ők maguk képtelenek elfogadni és betartani a hazai szabályokat.

Miért?!

febr. 24. 14:16
 24/45 anonim ***** válasza:
75%
Helyes megváltoztatnunk egy több mint 2000 éves hagyományt csak mert változnak az idők?
febr. 24. 15:03
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

Azt kéne ehhez elsősorban megérteni, hogy a házasság a Katolikus Egyház szerint nem valami érdem, hanem egy hivatás. Vannak, akiknek ez az útjuk, míg nagyon sok más embernek nem. De aki soha nem házasodik meg, az sem lesz kevesebb. Ezt szintén nem házasként írom.

Homoszexuális pár nem köthet érvényes egyházi házasságot.

Ha egy homoszexuális keresztény életet él, akkor egyébként a többi szentséghez nyugodt szívvel járulhat, köztük talán a legnagyobbhoz is, az Eucharisztiához, szóval a szentségi élete egyáltalán nem lesz kevesebb. Persze, ha szakít a bűnnel, mint mindenki másnál ez egy alapfeltétel.

febr. 24. 16:06
 26/45 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem egyház alatt nem csak a katolikus egyház értendő :)

Egyébként jómagam kimondottan undorítónak találom, hogy ma már rengeteg filmben megjelenik a homoszexualitás. Már jó néhány alkalommal fordult elő, hogy ha egy filmben ilyen szál kezdett kialakulni, azonnal dobtam a filmet.

Nem tűröm el, hogy rám akarják erőszakolni azt a nézetet, ami nem normális. Az, hogy egyházi esküvőt szeretne egy meleg pár, pusztán magamutogatás és a meleg hovatartozásának a hirdetése.

Ha valakinek ilyen vonzalma van, ám legyen, de ne hirdesse.

febr. 24. 17:40
 27/45 anonim ***** válasza:
0%

Tamogatnam es tamogatom.

Kulfoldon elo kereszteny vagyok, itt polgari hazassagot is kothetnek, tobb felekezetben kereszteny hazassagot is (az egyhaz anyakonyvez, tehat polgari eskuvore nincs is szukseg), mas felekezetek megaldjak a polgarilag kotott hazasagot. Ez alol annyi a kivetel, hogy ha szemely szerint a pap ellene van, akkor neki nem kotelezo, akkor masik papot kell keresni. Maguk a papok is lehetnek nyiltan melegek, meleg hazassagban van bejegyzett polgari kapcsolatban elok. Tobb ilyen papot ismerek is, a sajat papunk is nyiltan meleg.

Az orokbefogadast is tamogatom, azt is megtehetik, es mar elegen csinaljak ezt ahhoz, hogy ne spekulalni kelljen azon, milyen felnottek lesznek az igy nevelt gyerekekbol. Teljesen normalis es egeszseges, altalaban hetero felnottek lesznek, akiknek az atlagnal kicsit nyitottabb a szemelyiseguk (kicsit ugy, mint a ket kulfoldi hazassagabol szuletett gyerekeknek is).

Hetero hazas kereszteny no vagyok - nekem semmifele jogom nem csorbul amiatt, mert a homoszexualisak is hazasodhatnak. Semmifele teglat nem rug ki senki az eletem alapjabol. Csak annyi, hogy a szexualis kisebbsegeknek is megvannak a jogaik ahhoz, amihez nekem.

zz22

"Miért akarnának a melegek Isten házában házasságot kötni?"

azert, mert hivo keresztenyek

"Nem tűröm el, hogy rám akarják erőszakolni azt a nézetet, ami nem normális."

Senki nem eroszakol rad semmit. Te lehetsz hetero. Semmiben nem valtozik az eleted, viszont egy csomo homoszexualis sokkal boldogabb lesz igy.

"Az, hogy egyházi esküvőt szeretne egy meleg pár, pusztán magamutogatás és a meleg hovatartozásának a hirdetése."

nem, lasd mint fent

febr. 24. 19:29
 28/45 anonim ***** válasza:
61%

Tedd hozzá, hogy ez protestáns felekezetben van így, mert az Egyházban továbbra se lehet, sehol a világon. Az általad papnak mondottak pedig csak lelkészek.

febr. 24. 19:32
 29/45 anonim ***** válasza:

25

Tehat mondjuk ki: ha egy homoszexualis homoszexualis kapcsolatban el, azt a katolikus egyhaz eltiltja a vallas gyakorlasatol, a szentsegek felveteletol, vagyis az udvozulestol. Ez a felnott emberek 1.5%-a, ha a biszexualisokat is hozzavesszuk, akkor 3%-a.

febr. 24. 19:38
 30/45 anonim ***** válasza:

28

ha ez neked ennyire fontos, akkor nem: anglikanokrol van szo, amely definicio szerint protestans ES katolikus egyszerre, a papok meg papok

febr. 24. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!