Mi a különbség ha valaki testben megy fel a mennyországba (Jézus, Mária) Vagy ha valakinek csak a lelke megy oda?
#40#: "Parancsot kaptak szaporodni, és vágyat és képességet a szaporodásra."
Az a baj, hogy leragadtál a betűknél, ahogy sokan de nincs életbeni képleti világosságod. Ez nem baj csak gondolkodni kell. Tudod az Isten az észt azért adta, hogy gondolkodjunk. Gondolkodj te is.
Szerinted mennyi idő telhetett el Ádám és Éva megteremtése között? Belegondoltál már ebbe? Ha nem akkor gondolj bele.
Szerinted mennyi idő telhetett el az együttlétük folyamán meztelenül a bűnbeesésig?
Belegondoltál már ebbe? Ha nem akkor gondolj bele.
Gondolkodj! 5 perc, 10 perc? Ha a teremtés szerinted 24 óra/nap akkor semmi nem fér bele ebbe az időbe. Olvasd a Bibliát és éld át éld meg Ádám megteremtésétől kezdve Éva megteremtéséig és a bűnbeesésig szóló eseményeket. Ha mélyen belegondolsz, te magad is meg fogsz lepődni.
Isten az észt azért adta, hogy gondolkodjunk.
Valamire nem sikerült válaszolnod:
SZERINTED az isten bűnre adott nekik parancsot?
Isten nem adott parancsot a bűnre. Egy parancsot adott Ádámnak,:
1Móz 2,16. És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél.
1Móz 2,17. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.
Ez volt az embernek szánt parancsolat.
Amiről te beszélsz az nem az embernek szánt parancsolat, hanem egy előre látott összegzett tervezet.
I.Móz.1;
26. És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
27. Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.
28. És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
29. És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.
30. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lőn.
31. És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap.
"monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet"
Te kit nézel hülyének?
UTOLJÁRA kérdezem: A FENTI parancs azt jelenti, hogy bűnös dolgot parancsolt nekik?
#44#: "UTOLJÁRA kérdezem:"
Na na na, már fenyegetődzünk is???
Mond meg nekem, mennyi idő telt el Ádám megteremtése és Éva megteremtése között?
Mond meg nekem, mennyi idő telt el Éva megteremtése és a bűnbeesés között?
Mond meg nekem, miért nem szeretkeztek ez idő alatt, holott anyaszült meztelenek voltak és nem volt bennük szexuális nemi vágy és gerjedelem???
Kérlek válaszold meg és én is választ adok a kérdésedre, hogy mit is jelent, hogy szaporodjatok és sokasodjatok és töltsétek be a földet. Akkor így rendben vagyunk???
Várom a választ a kérdésemre.
Érdekes módon én idáig még mindig válaszoltam neked. Te meg rendre elsumákoltad a válaszokat.
A többieknek írom:
Nem érdekes, mennyi idő telt el Ádám megteremtése és Éva megteremtése között. A Biblia szerint együtt éltek, és nem öregedtek.
Olyan nagyon nem érdekes, mennyi idő telt el Éva megteremtése és a bűnbeesés között. Annyiban csak, hogy az isten tökéletes teremtése vajon 5 perc alatt tönkrement?
De a kérdés szempontjából mindegy, mert AKKOR IS ott volt egy kiadott parancs! És erre várom a választ, de úgy látom, hogy egy hívőt agyblokk véd a gondolkodás ellen.
És miért ne szeretkeztek volna ez idő alatt, mikor parancsba kapták? Vagy úgy gondolod, hogy azonnal megtagadták a legfontosabb parancsot?
Tehát mindhárom "kérdésed" egyszerűen terelés és mellébeszélés.
A rendetlen szexuális vágy a bűn. A rendes nem.
Bizonyos szempontból igaza van a 2,5 pipás válaszolónak (minden mellébeszélés ellenére, amit produkál), hisz a bűnös vágyak akkor uralkodhattak el rajtunk, amikor már elvesztettük az istengyermekség kegyelmét. De ezt visszakaptuk Krisztus halála által! Alleluia, soli Deo gloria!
Maga a nemi vágy nem bűn, mert evolúciósan belénk van kódolva; tudom milyen, férfi vagyok. Ennek van EGYETLEN EGY rendeltetésszerű helye: a házastársi aktus. Minden más, ami folytán AKÁR fantáziálni, vagy neadjisten cselekedni kezdenénk; rendetlen, bűnös.
Ismétlem: ha valakihez szexuálisan vonzódsz, nem rossz dolog. Csak krisztusi szellemben kell azt kezelni.
Summa summarum: Isten NEM bűnre adott parancsot, hanem az egyik legnagyobb ajándékot adta nekünk, a szexualitást. Ez a házasság szentségi kötelékének megújítása; de ha a helyes keretből kivesszük, rengeteg fájdalmat okoz.
Az Egyház szerint a szex NEM mocskos dolog. Sokkal többre tartja, mint a világ. Két uralkodó világi állásponttal találkozom: az egyik szórakozásnak tekinti a nemi aktust, a másik a szeretet egyik kifejezési módjának. Mindkettővel tudok azonosulni, bár ha az előbbivel teszem ezt, hányingerem támad. A szex az önátadás és az örök szeretet cselekedete, ezt az orgazmusra redukálni hatalmas bűn! Akik az utóbbit követik, nem értik a szexualitás jelentését. Olyannak gondolják, mint a csókot, csak százszorta intimebbnek. Pedig a szeretet testi nyelve a házasság szentségének kegyelmeinek megújítását szolgálja. (Nem zárom ki, hogy vannak ezen kívül más álláspontok; ezzel a kettővel találkozom leggyakrabban).
Persze nem kötelező egyetérteni velem, és az Egyházzal; szívesen írok bővebben, ha érdekel valakit, illetve, ha homályosan fogalmaztam valahol. 😁
#46#: "Érdekes módon én idáig még mindig válaszoltam neked. Te meg rendre elsumákoltad a válaszokat."
Ez nem igaz! olvasd vissza amint tudtam és időm volt rá válaszoltam. Megint vádolsz hazugsággal vádolsz. Ez nem Istentől van hanem a sátántól. Mit is lehetne erre mondani??? Írásaid minősítenek téged.
#46#Í: "Várom a választ a kérdésemre."
Én is kérdeztem, valamit de nem válaszoltál meg rá érdemben és kielégítően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!