Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség ha valaki...

Mi a különbség ha valaki testben megy fel a mennyországba (Jézus, Mária) Vagy ha valakinek csak a lelke megy oda?

Figyelt kérdés

2024. febr. 21. 08:05
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Valószínűleg Mária sem cselekedett volna másképp, mint Éva anno"

Akkor még inkább fontos lett volna, hogy Éva is megkapja ezt a lehetőséget!

Hiszen akkor az EGÉSZ emberiség - 100% - a mennyekbe került volna, míg most, a keskeny úton... ki tudja, talán pár %

2024. febr. 23. 08:10
 32/53 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Igen, az Isten képére és hasonlatosságára ("ad imaginem Dei" Gen 1:27) vagyunk teremtve. Ez miért vonná kétségbe, hogy képesek vagyunk vétkezni.

Isten nem vétkezik, mert tökéletes. Ha nem tesz meg valamit, amit te személy szerint jónak gondolnál; nem követ el mulasztást. Mint korábban utaltam rá, az Úr Isten tervei felfoghatatlanok számunkra.

#27; 30

Nem hiszek benne != bolondnak tartom.

Értem, hogy ti pont elutasítjátok a szentek tiszteletét és Egyházunk édesanyjára vonatkozó tanításainkat; ezt eddig is tudtam.

Remélem, nem mondok újat, de a hit forrása a Szentírás mellett a Szenthagyomány is. Máriával kapcsolatos dogmáink viszonylag későn lettek megfogalmazva; de az Egyház teljes lelkületével; és a katolikus hitben kimondatlanul mindig is benne volt.

2024. febr. 23. 09:44
 33/53 anonim ***** válasza:

"Ez miért vonná kétségbe"

Nem.

Isten cselekedeteit képesek vagyunk megítélni. Megadta nekünk ezt a képességet. Ez alapján pedig látszik, hogy nem mindig cselekedett jól. Bűnt követett el azzal, hogy bűnbe taszította az emberiséget.

Ráadásul semmit nem tett azért, hogy AZONNAL megoldódjon a probléma, sőt: azóta sincs megoldva.

A jövőben meg ki tudja, mikor lesz megoldva? Meg lesz oldva egyáltalán?

Nem ez lenne az első ígérete, amit megszeg.

2024. febr. 23. 09:58
 34/53 anonim ***** válasza:
0%

#31#: ""Valószínűleg Mária sem cselekedett volna másképp, mint Éva anno"

Akkor még inkább fontos lett volna, hogy Éva is megkapja ezt a lehetőséget!

Hiszen akkor az EGÉSZ emberiség - 100% - a mennyekbe került volna, míg most, a keskeny úton... ki tudja, talán pár %"

Nem igazán értem mit akarsz mondani vagy mire akarsz utalni. Ha az emberpár nem esik bűnbe akkor nincs emberiség csak ők ketten a Paradicsomba ki tudja meddig. A bűnbeesés következménye a szexualitás is azaz a nemi vágy és gerjedelem. Amig nem estek bűnbe sokáig éltek egymás mellett meztelenül nemi vágy és gerjedelem nélkül a Paradicsomban. Majd amikor vétkeztek akkor tudatosult bennük hogy meztelenek, elbújtak és levelekkel takarták el a szemérmüket, nemi szerveiket. Ezt követte és ezután jött a nemi vágy és nemi gerjedelem. Kiűzetésük után szeretkeztek és így ez által szaporodtak és lett meg az emberiség.

2024. febr. 23. 12:08
 35/53 anonim ***** válasza:

"A bűnbeesés következménye a szexualitás is azaz a nemi vágy és gerjedelem."

Ez nem igaz, ezt most találtad ki. A nemi vágy nem bűn, és nekik is ki lett adva parancsba a szaporodás, szóval ez ugyanúgy ment volna.

Amúgy jól hallottam, hogy szerinted a bűnbeesés szükséges volt? Mert akkor erkölcstelen dolog büntetni!

2024. febr. 23. 13:16
 36/53 anonim ***** válasza:
53%

#33#: "Bűnt követett el azzal, hogy bűnbe taszította az emberiséget."

Nem Ő taszítota bűnbe az emberiséget. A választási lehetőséget kínálta fel. Isten nem bábúkat akart és nem is robotokat hanem önállóan dönteni képes embert. Az ember pedig döntött.

2024. febr. 23. 19:04
 37/53 anonim ***** válasza:
0%

#35#: ""A bűnbeesés következménye a szexualitás is azaz a nemi vágy és gerjedelem."

Ez nem igaz, ezt most találtad ki. A nemi vágy nem bűn, "

Pedig ez úgy igaz ahogy mondom és leírtam. A nemi vágy és gerjedelem a bűnből ered. Ha Ádám és Éva nem estek volna bűnbe akkor a mai napig kettecskén élnének a Paradicsomban meztelenül.

2024. febr. 23. 19:10
 38/53 anonim ***** válasza:

Nem tudom, szoktál néha Bibliát olvasni?

Akkor nem mondanál ekkora butaságokat. Ott van szépen leírva benne.

2024. febr. 23. 19:11
 39/53 anonim ***** válasza:
0%

Igen szoktam Bibliát olvasni idestova folyamatosan kb. 30 éve. Szerinted mit jelent a 7 napos teremtés? 7 x 24 órát? Ha így gondolod akkor nem vagy eléggé a világosságban. Csak arra gondolj a Bibliát olvasva mennyi idő telt el Ádám megteremtésétől kezdve Éva megteremtéséig, (mély álom) az együtt létig stb. Ha olvasod a Bibliát és a történéseket te is láthatod, hogy az a sok esemény nem fér bele egy 24 órás ciklusba. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy a teremtés egy napja nem napi 24 órát jelent, hanem egy ciklust egy bizonyos időszakot, ami lehet akár 100 - 1000 - 10000 év is.

Én nem mondok butaságot. Ha nem estek volna bűnbe nem lett volna szeretkezés, népesség, szaporodás és sokasodás. A mai napig kettecskén élnének a Paradicsomban anyaszült meztelenül nemi vágy és nem gerjedelem nélkül.

2024. febr. 23. 19:27
 40/53 anonim ***** válasza:

Nézd... hiába írod le akárhányszor, attól még nem lesz igaz.

Az időről szó sem volt idáig. Parancsot kaptak szaporodni, és vágyat és képességet a szaporodásra.

Szaporodtak.

Ennyi.

A fa ezt nem változtatta meg.

Vagy úgy gondolod, hogy az isten bűnre adott nekik parancsot?

2024. febr. 23. 19:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!