Mi a különbség ha valaki testben megy fel a mennyországba (Jézus, Mária) Vagy ha valakinek csak a lelke megy oda?
"Valószínűleg Mária sem cselekedett volna másképp, mint Éva anno"
Akkor még inkább fontos lett volna, hogy Éva is megkapja ezt a lehetőséget!
Hiszen akkor az EGÉSZ emberiség - 100% - a mennyekbe került volna, míg most, a keskeny úton... ki tudja, talán pár %
Igen, az Isten képére és hasonlatosságára ("ad imaginem Dei" Gen 1:27) vagyunk teremtve. Ez miért vonná kétségbe, hogy képesek vagyunk vétkezni.
Isten nem vétkezik, mert tökéletes. Ha nem tesz meg valamit, amit te személy szerint jónak gondolnál; nem követ el mulasztást. Mint korábban utaltam rá, az Úr Isten tervei felfoghatatlanok számunkra.
#27; 30
Nem hiszek benne != bolondnak tartom.
Értem, hogy ti pont elutasítjátok a szentek tiszteletét és Egyházunk édesanyjára vonatkozó tanításainkat; ezt eddig is tudtam.
Remélem, nem mondok újat, de a hit forrása a Szentírás mellett a Szenthagyomány is. Máriával kapcsolatos dogmáink viszonylag későn lettek megfogalmazva; de az Egyház teljes lelkületével; és a katolikus hitben kimondatlanul mindig is benne volt.
"Ez miért vonná kétségbe"
Nem.
Isten cselekedeteit képesek vagyunk megítélni. Megadta nekünk ezt a képességet. Ez alapján pedig látszik, hogy nem mindig cselekedett jól. Bűnt követett el azzal, hogy bűnbe taszította az emberiséget.
Ráadásul semmit nem tett azért, hogy AZONNAL megoldódjon a probléma, sőt: azóta sincs megoldva.
A jövőben meg ki tudja, mikor lesz megoldva? Meg lesz oldva egyáltalán?
Nem ez lenne az első ígérete, amit megszeg.
#31#: ""Valószínűleg Mária sem cselekedett volna másképp, mint Éva anno"
Akkor még inkább fontos lett volna, hogy Éva is megkapja ezt a lehetőséget!
Hiszen akkor az EGÉSZ emberiség - 100% - a mennyekbe került volna, míg most, a keskeny úton... ki tudja, talán pár %"
Nem igazán értem mit akarsz mondani vagy mire akarsz utalni. Ha az emberpár nem esik bűnbe akkor nincs emberiség csak ők ketten a Paradicsomba ki tudja meddig. A bűnbeesés következménye a szexualitás is azaz a nemi vágy és gerjedelem. Amig nem estek bűnbe sokáig éltek egymás mellett meztelenül nemi vágy és gerjedelem nélkül a Paradicsomban. Majd amikor vétkeztek akkor tudatosult bennük hogy meztelenek, elbújtak és levelekkel takarták el a szemérmüket, nemi szerveiket. Ezt követte és ezután jött a nemi vágy és nemi gerjedelem. Kiűzetésük után szeretkeztek és így ez által szaporodtak és lett meg az emberiség.
"A bűnbeesés következménye a szexualitás is azaz a nemi vágy és gerjedelem."
Ez nem igaz, ezt most találtad ki. A nemi vágy nem bűn, és nekik is ki lett adva parancsba a szaporodás, szóval ez ugyanúgy ment volna.
Amúgy jól hallottam, hogy szerinted a bűnbeesés szükséges volt? Mert akkor erkölcstelen dolog büntetni!
#33#: "Bűnt követett el azzal, hogy bűnbe taszította az emberiséget."
Nem Ő taszítota bűnbe az emberiséget. A választási lehetőséget kínálta fel. Isten nem bábúkat akart és nem is robotokat hanem önállóan dönteni képes embert. Az ember pedig döntött.
#35#: ""A bűnbeesés következménye a szexualitás is azaz a nemi vágy és gerjedelem."
Ez nem igaz, ezt most találtad ki. A nemi vágy nem bűn, "
Pedig ez úgy igaz ahogy mondom és leírtam. A nemi vágy és gerjedelem a bűnből ered. Ha Ádám és Éva nem estek volna bűnbe akkor a mai napig kettecskén élnének a Paradicsomban meztelenül.
Nem tudom, szoktál néha Bibliát olvasni?
Akkor nem mondanál ekkora butaságokat. Ott van szépen leírva benne.
Igen szoktam Bibliát olvasni idestova folyamatosan kb. 30 éve. Szerinted mit jelent a 7 napos teremtés? 7 x 24 órát? Ha így gondolod akkor nem vagy eléggé a világosságban. Csak arra gondolj a Bibliát olvasva mennyi idő telt el Ádám megteremtésétől kezdve Éva megteremtéséig, (mély álom) az együtt létig stb. Ha olvasod a Bibliát és a történéseket te is láthatod, hogy az a sok esemény nem fér bele egy 24 órás ciklusba. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy a teremtés egy napja nem napi 24 órát jelent, hanem egy ciklust egy bizonyos időszakot, ami lehet akár 100 - 1000 - 10000 év is.
Én nem mondok butaságot. Ha nem estek volna bűnbe nem lett volna szeretkezés, népesség, szaporodás és sokasodás. A mai napig kettecskén élnének a Paradicsomban anyaszült meztelenül nemi vágy és nem gerjedelem nélkül.
Nézd... hiába írod le akárhányszor, attól még nem lesz igaz.
Az időről szó sem volt idáig. Parancsot kaptak szaporodni, és vágyat és képességet a szaporodásra.
Szaporodtak.
Ennyi.
A fa ezt nem változtatta meg.
Vagy úgy gondolod, hogy az isten bűnre adott nekik parancsot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!