Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség ha valaki...

Mi a különbség ha valaki testben megy fel a mennyországba (Jézus, Mária) Vagy ha valakinek csak a lelke megy oda?

Figyelt kérdés

2024. febr. 21. 08:05
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
14%

20

Úgy látom, elsiklottál olvasás közben a lényegről. Nem ebben az időben valósul meg, hanem Jézus királysága alatt, ami még el sem kezdődött.

Ami pedig a "pillanatot" illeti, az azért tűnik annak, mert már előtte valakinek a szervezetét elkezdte a tudta nélkül helyre állítani, hogy mire az alkalom elérkezik, akkor megtörténjen.

A Földet sem egy "pillanat" alatt hozta létre, ahogy az embert sem egy nap alatt. Mindenhez idő kell, a mi felépítésünkhöz mérten.

A feltámadás sem egyszerre fog megtörténni, hanem folyamatosan.

Ahogy a betegséget sem azonnal szünteti meg, hanem úgy, hogy a test hozzászokjon a változáshoz.

Ez olyan mint egy szem műtét. Ha valakinek megoperálják a szemét, fokozatosan kell a szemét hozzászoktatni a fényhez, mert károkat szenvedne. Az emberi élet, időhöz van kötve.

2024. febr. 21. 20:25
 22/53 anonim ***** válasza:
50%
Megdicsőült testben, ami már nem olyan lesz mint a földi testünk.
2024. febr. 21. 22:38
 23/53 IstenGyermeke1 ***** válasza:
49%

Áruld már el, hogy a lelki bűntelenség miért vonná maga után, hogy a MÓZESI TÖRVÉNYEK értelmében a szülés utáni első havi tisztulása után ne kelljen áldozatot bemutatnia. Halva született "cáfolat". Legközelebb értelmesebbel gyere.

Az imádat EGYEDÜL az Istent illeti meg, de ezt is leírtam már egy párszor. A szenteket TISZTELJÜK és max a közbenjárásukat kérjük.

Linkelek én neked Katekizmust, csak olvasd el, mit is próbálsz cáfolni.

Az ember a fogantatás pillanatában kapja a lelkét, mely az áteredő bűntől szennyes. Jézus nem akkor kapta a lelkét, hisz Ő örökkévaló.

Szűz Mária lelkét az Atyaisten a szeplőtelen fogantatás pillanatában megóvta a bűntől, hogy méltó legyen az Isten Fia kihordására. Ezért a Boldogságos Szüzet különösen tiszteljük.

2024. febr. 22. 10:46
 24/53 anonim ***** válasza:
60%

"Szűz Mária lelkét az Atyaisten a szeplőtelen fogantatás pillanatában megóvta a bűntől"

Ezt Évával miért nem volt képes megcsinálni?

2024. febr. 22. 11:22
 25/53 IstenGyermeke1 ***** válasza:
83%

"Igen, amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál, az én gondolataim – a ti gondolataitoknál."

Isten máshogy gondolkozik, mint az ember. A Szeplőtelen Szűz az üdvtörténetbeli szerepe miatt kapta ezt a kegyelmet. De minket pedig Krisztus váltott meg az Ő drága Vére árán. Ez csodálatos ajándék.

2024. febr. 22. 16:33
 26/53 anonim ***** válasza:
17%

IstenGyermeke!

Ugye, mondták már neked, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban?

Mond neked az valamit, hogy "képére és hasonlatosságára"?

Valamint az, hogy "bűnt elkövetni, mulasztással"?

2024. febr. 22. 17:00
 27/53 anonim ***** válasza:
0%

IstenGyermeke!

Hol ír a Biblia Jézus anyja bűntelenségéről?

Én nem tudok ilyenről,de arról igen,hogy Jézust bolondnak hitte az édesanyja is.

Egy emberek által kreált dogmát hisztek valóságnak!

Az emberiség történelmében egyetlen ember volt csupán bűntelen:Jézus.

Ha az "eredendő bűn" teóriája megállná a helyét, Jézus is bűnös volna,ami képtelenség és ellenkező a Biblia állításával.

2024. febr. 22. 20:27
 28/53 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező: " valaki testben megy fel a mennyországba "

Szia. Ne haragudj de ilyen nincs hogy valaki testben megy a Mennyországba. Két azaz 2 ember volt akik testben ragadtattak el de majd nekik is vissza kell jönniük az antikrisztus idején, mert nekik is meg kell halniuk testben. Ők Énok és Illés

2024. febr. 22. 22:29
 29/53 anonim ***** válasza:
36%

#24#: ""Szűz Mária lelkét az Atyaisten a szeplőtelen fogantatás pillanatában megóvta a bűntől"

Ezt Évával miért nem volt képes megcsinálni?"

A két esetet, eseményt nem lehet összehasonlítani. Mások voltak a körülmények. Valószínűleg Mária sem cselekedett volna másképp, mint Éva anno. Erre bizonyíték a Kánai mennyegző amikor Mária rá vette jézust hogy tegyen csodát. Jézus pedig azt felelte hogy ez az én dolgom, semmi közöd hozzá.

2024. febr. 22. 22:43
 30/53 anonim ***** válasza:
17%

#27#: "Én nem tudok ilyenről, de arról igen, hogy Jézust bolondnak hitte az édesanyja is."

Nem csak az édesanyja, de a testvérei is.

Jan. 7;

3. Mondának azért néki az ő atyjafiai: Menj el innen, és térj Júdeába, hogy a te tanítványaid is lássák a te dolgaidat, a melyeket cselekszel.

4. Mert senki sem cselekszik titkon semmit, a ki maga ismeretessé akar lenni. Ha ilyeneket cselekszel, mutasd meg magadat a világnak.

5. Mert az ő atyjafiai sem hivének benne.

2024. febr. 22. 22:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!